2. viikko Cambridge Detoxilla

2. viikko Cambridge Detoxilla

2. viikko Cambridge Detoxilla

2. viikko Cambridge Detoxilla on alkanut. Ensimmäisen viikon painon pudotus oli 2,3kg ja olo on mitä mainioin nyt!! Virtaa riittää paljon taas ja se nuutunut olo on pois jo nyt vaikka Detoxia vasta viikko takana. Yö unet on nyt parantuneet myös tosi paljon.. Tästä on hyvä siirtyä toiselle viikolle. Nyt toisella viikolla saan Cambridge aterioiden lisäksi myös marjat ja vähän muutakin syötävää, kuin pelkät Cambridge ateriat. Tässäpä viikon kuulumisia ja tapahtumia..

Alkuviikko

2. viikon ekapäivä alkoi jälleen pienellä aamulenkillä ennen kalajoelle valmentamaan lähtöä. Ennen lenkkiä söin pienen aamupalan ja ekan Cambridge aterian otin vasta Kalajoella. Oli kiireinen päivä ja viimeisen Cambridge aterian otinkin vasta illalla 8 aikoihin. Oikein nautin, kun sain laittaa marjoja Kirsikka -Mansikka -smoothieen. Tein smoothien blenderillä ja laitoin sekaan puolukoita. Inhosin ennen puolukoita yli kaiken.

Nykyään Cambridgen myötä olen alkanut syömään puolukoita ensin pirtelöissä ja nykyään voin syödä niitä hyvin vaikka paljaaltaan. Monet laihduttajat ovatkin oppineet juuri Detoxn aikaan syömään puolukoitakin, sillä ne sopivat esim. Kirsikka-Mansikka smoothieen, joka on makea. Kun puolukat lisää siihen, ne katoavat sopivasti pirtelön makuun. Poimin itselle tänä syksynä 4 ämpärillistä puolukoita, jotka varmaan katoavat talven aikana.

Liikunta

Keskiviikkona jätin vielä polkujuoksu treenit väliin ja kävin vain itsekseni rauhallisemmalla lenkillä. Lenkkeilyt olen joka päivä, mutta vähän normaalia rauhallisemmin. Pikkuhiljaa alan jälleen lisäämään tehoja ja juoksemaankin, mutta vauhdin pidän kuitenkin rauhallisena.

Sunnuntaina päätin aloittaa Nordic Trailin marrasputki juoksuhaasteeseen. Siinä pitää juosta marraskuussa joka päivä 25min tai 1,6km. Nämä on onneksi sen verran lyhyitä matkoja, että uskalsin aloittaa haasteen. Polvi on ollut nyt kohtalaisessa kunnossa, kun lenkkeily on ollut vähän rauhallisempaa Detoxilla ja turvotuksia on lähtenyt. Torstaina kävin röntgenissä ja 24 pv laitetaan piikki polveen. Sitten alkaakin jännitys paraneeko se… Detox onkin siinä vaiheessa jo ohi, joten toivottavasti voin jälleen sitten keskittyä paremmin juoksemiseen. Tämä pieni ”tauko” onkin ollut sopivaan aikaan.

Sunnuntain aamulenkillä innostuinkin vähän pidemmälle lenkille. Alun ja lopun kävelin ja puolessa välin juoksin haasteen 25 min. Paukut riitti tosi hyvin vaikka aamupala oli pieni. Iltapäivällä käytiin muutama tunti metsässä raivaussahojen kanssa puuhastelemassa. Liikuntaa tulikin päivälle sitten tosi hyvin.

….Lipsahdus

Alkuviikko meni tosi hyvin detoxilla, vaikka välillä oli haasteita. Perjantaina oli tosi vaihderikas päivä. Päivällä selvisi asia, jota olisi ollut kiva juhlistaa vaikkapa käymällä lounastauolla syömässä. En kuitenkaan mennyt ja ajattelin, että en juhli ainakaan ruualla tai juomalla, vaan teen detoxia ohjeiden mukaan. Selvisinkin iltaan hyvin ja oli tosi tyytyväinen itseeni. Mutta sittenpä Pentti tuli illalla töistä kotiin mukanaan Bailey suklaata… Se oli sitten menoa. En ajatellut yhtään mitään muuta kuin että suklaata ja nyt juhlin paivän tapahtumaa!!! Repsahdin totaalisesti. Ennenkuin ajattelin järkevästi oli suklaa paketista mennyt puolet ja Pentille jäi puolet!!

Suklaassa oli 516 kcal/100g ja paketissa oli 320 g. Koko paketissa oli 1651,2 kcal ja suklaapaloja 28 kpl, jolloin yksi pala oli n. 59 kcal. Minä söin puolet joten minun energiamäärä oli 825,6 kcal ja se on enempi kuin saan toisella viikolla syödä yhteensä… että sellainen ”pieni” lipsahdus

Oisin ottanut suklaasta kuvan, mutta söin ne nopeasti, että en ehdi tulla järkiini, niin siksi kuva jäi ottamatta. Jos oisin syönyt hitaasti, niin oisin voinut järkiintyä vaikkapa parin palan jälkeen ja sitten en olisi saanut ”nauttia” morkkiksesta ja elämä olisi ollut varmaan tylsää. Nyt voin olla myös ylpeä itsestäni, kun putki ei jäännyt päälle, vaan sain katkaistua sen heti illalla, enkä syönyt muuta ylimääristä, kuten joskus aiemmin varsinkin entisessä elämässä olisin tehnyt. Lisäksi usein ennen lipsumisen jälkeen ajattelin, että jatkan laihduttamista sitten maanantaina ja syön nyt viikonloppuna. Valmentajakin on vain ihminen eikä aina ihan järkevä..  Jäljelle jäi vain tuo tyhjä paketti

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen viikkooni, vaikka tämä yksi vähän isompi lipsahdus tuli. Pääsin lipsun jälkeen uudestaan hyvään alkuun ja muita lipsahduksia ei tullut. Kolmas viikko on alkanut kiireisenä, joten tämä juttukin tulee pari päivää myöhässä. Mutta kolmannesta viikosta lisää myöhemmin…. Ekan viikon juttuun pääset tästä alta.