KEVYTTÄ JUHANNUSTA!!

Juhannus on alkamassa ja useimmilla on omat perinteet viettää sitä. Meillä vietetään yleensä juhannusaatto savusaunoen ja grillaten. Tänä vuonna onkin poikkeus vuosi sillä taksin ajovuorot (päivä ja yö) sattuvat aatolle ja savusauna lämpiää vasta juhannuspäivänä. Menemme tänään aattona vanhempieni luo grillaamaan. Yleensä meillä äidin kanssa on melko samanlaiset tarjottavat, paljon kasviksia tuoreina ja grillattuina yms.

Seuraavissa kuvissa grillinyytit kasviksilla. Nyyttejä voi tehdä mielensä mukaan. Niihin voi laittaa erilaisia vihanneksia pakasteesta tai tuoreina sekä perunaa. Jos käytän pakastevihanneksia tai suikaleperunaa sulatan ne ennen nyytteihin laittoa, jotta ne kypsyvät nopeammin.
Teen nyytit folioon, johon laitan pohjalle leivinpaperia, niin vihannekset eivät tartu kiinni. Nyytteihin voi lisätä nokareen kevyt tuorejuustoa, sulatejuustoa tai öljyä. Jos haluaa oikein herkutella juhannuksen kunniaksi, niin voi lisätä aurajuustoa tai oikeaa voita. Nyytit voi maustaa yrteillä, mausteilla ja pienellä määrällä suolaa oman maun mukaan.

Nyytti ainekset voi laittaa tarjolle ennen grillauksen aloittamista ja jokainen voi koostaa omanlaisensa.

Grillatessa nyytit kannattaa laittaa ennen lihaa kypsymään miedolle lämmölle, mikäli nyyteissä on pitemmän kypsymisen vaativia vihanneksia. 
Kuvassa grillissä nyyttien kanssa kypsymässä kanaa, possunfilettä, kesäkurpitsaa ja ananasta. Tarjoiluvaiheessa lautasella myös tuoreita vihanneksia ja vesi- ja hunajamelonia. Takuulla hyvää ja kevyttä.

Tässä oli yksi esimerkki kevyemmästä grillauksesta. Kokeile rohkeasti erilaisia kasviksia eri tavoin grillatessa ja löydä omat suosikit!!

Kevyempää Juhannusta!!

Outi