MILLAISIA HOTELLI AAMIAISIA SYÖT?

Olin loppuviikosta Pietarsaaressa koulutuksessa. Yövyin yhden yön hotellissa, jolloin söin aamiaisen siellä.  Aiemmin söin yleensä hotelli aamupalalla itseni ähkyyn, kun piti kaikkea mahdollista maistaa, vaikkei enään olisi edes nälkä.

Nykyään olen oppinut valitsemaan järkevästi hotelliaamiaisellakin. Tällä kertaa piti valita ruokia, jotka sopivat tasolle 2, eikä syödä pekonia, nakkeja, karjalanpiirakoita yms. Tasolla 2 voi syödä Cambridge aterioiden lisäksi Proteiinipitoista ruokaa, vihanneksia ja marjoja. Valitsin lautaselleni vihanneksia, vähän munakasta sekä savulohta. (kuvassa).

Marjoja ei ollut tarjolla, joten otin vähän hedelmäsalaattia, joka oli tehty tuoreista hedelmistä, ei säilykkeistä. Cambridge Ohjelmassa hedelmät tulevat ruokavalioon mukaan vasta tasolla 3.
Salaatin liemen jätin syömättä.

Jos olisin ollut tasolla 3 olisin voinut ottaa mukaan myös kokojyvätuotteet ja syödä vaikkapa oikean puuron halutessani.

ILLALLINEN HOTELLIN RAVINTOLASSA
Edellisenä päivänä koulutuksessa ei ollut minulle juurikaan 2 tasolle sopivaa ruokaa, joten päivällä nautin Cambridge aterioita ja illalla kävin syömässä hotellin ravintolassa. Ravintolassa syönti sopii hyvin näillä matalemmillakin tasoilla kun tekee vain oikeat valinnat. Tilasin lehtipihvin ja perunoiden tilalle kasviksia. Kuvassa annos jonka sain.

 Pihvin alla oli parsakaalta, paprikaa ja kesäkurpitsaa. Ne oli kevyesti lämmitettyjä / paistettuja ja todella hyviä ja niitä oli myös kunnon annos. Pihvi oli sitkeä, joten söin siitä vajaa puolet ja maustevoin jätin kokonaan syömättä. Kastiketta söin jonkin verran, kun sitä oli hankala ottaa pois ja se maistui kuitenkin tosi hyvälle. Onneksi Cambridge Ohjelmalla ei tarvitse aina nipottaa vaan voi elää tilanteiden mukaan ja tehdä ruuissa mahdollisimman hyviä valintoja

Molemmilla aterioilla kalori määrät jäi melko alhaisiksi. En laskenut niitä mutta ne oli takuulla pienemmät kuin jos aamiaisella olisi ollut pekonia, nakkeja yms. ja illallisella ranskiksia tms.

Outi