Jamppa ja siivouspäivä

Jamppa ja siivouspäivä

Jamppa ja siivouspäivä

Jamppa on mun nimi ja oon jo keski-iän ylittänyt syyrialainen hamsteri. Tykkään nukkua illalla pitkään ja heräilen, kun muu talonväki on mennyt jo nukkumaan. Asun Maijan huoneen vieressä, niin Maija valittaa, että möykkään öisin. Tykkään juosta juoksupyörässä pitkiä matkoja aina aamuyöstä, kun pitää kuntoilla, että kunto pysyy hyvänä.

sadonkorjuukasviket

Mun siivouspäivä

Maanantai-iltana oli mun palvelusväki päättänyt, että pitää siivota. Olin nukkumassa, kun alkoi kuuluakaikennäköistä höpinää ja lapiointia. Mun pesätönö on ollut viimeviikot purujen alla pitkän luolaston päässä piilossa. menin kattoon mitä siellä tapahtuu. Olivat ottaneet puruja tönön ja luolaston päältä ja purkaneet koko luolaston. Eipä ollut ihme, että oli niin kova meteli, kun ei purut ja pahvit enään suojanneet. Päätin lähteä jatkamaan unia vielä.

sadonkorjuukasviket

Veivät mun tönön katon

Yritin jatkaa unia, mutta palvelusväki otti mun katon pään päältä, niin siinäpä sitten yrittää nukkua. Pakkohan se oli sitten nousta ylös vahtiin palvelusväen siivousjuttuja. Arvaa vaan autoinko, kun tulivat herättään?? Oon vaivalla saanut rakennettua pesään toiselle suulle kunnon panssarin vessapaperista ja sinne on mukava kaivautua nukkumaan. Mun tönössä on myös vähän ruokavarastoakin pahan päivän varalle ja jos alkaa nukkuessa hiukomaan.

sadonkorjuukasviket

 Ruokavarasto

Oon kerännyt oikean ruokavaraston purujen taakse ja olivat senkin löytäneet. Sanoivat, että oon liikaa hamstrannut taas ruokaa, mutta sehän on se mun työ, eikö ne ymmärrä??? Yrittävät aina piilottaa puruihin ruokaa etten löytäisi niitä, mutta minäpä löydän, kun öisin kaivelen pyöräilyjen välissä. Ruoka jota ne piilottaa, on Tierran lemmikkipuotista tilattu ja se on kuulemma terveellistä meille hamstereille. Palvelusväki tuo mulle kyllä joka ilta vähän tuoretta ruokaakin, jonka vien aina talteen ja syön sitten, kun muistan ja ehdin. Nyt ne sitten siivos taas mun ruokavaraston pois vaikka yritin sanoa, että siihen ei saa koskea.

sadonkorjuukasviket

 Uusi luolasto

Nyt palvelusväki oli päättänyt siirtää mun pesämökin pois luolastosta, mutta onneksi ne kuitenkin teki uuden luolaston heinäpesistä, kananmunakennoista ja pizzalaatikon kannesta. Pääsen sieltä taas kaiveleen puruihin moneen suuntaan. Oli ne laittanut heinäkasankin yhdelle puolelle. Ne oli muka ovelia ja piilottivat taas sinne kuivaruokaa. Luulevat etten löydä, mutta kylläpä löydän, kun kaivelen taas. Luolaston ne peitti jälleen paksulla purukasalla ja piilottivat sinnekin ruokaa. Luulivat, etten näe, mutta kävin kurkkiin.

sadonkorjuukasviket

Valmis siivousprojeksti

Tässäpä sitten on näkymä mun valtakunnasta siivouksen jälkeen. Kuva on otettu sieltä päästä, missä mun luolasto on ja toisessa päässä on mun pesätönö. Voi kyllä olla, että muutan taas viikon päästä luolastoon ja teen sinne paremman pesä, että eivät pääse kurkkiin, kun nukun iltaisin. Se on ikävä yllätys, kun Maija vien katon pään päältä kesken parhaimpien unien. Mutta katotaanpa milloin haalaan kampsuni sinne, jos taas häiritään. Pitää miettiä minne teen vessan ja ruokavarastot.

Onneksi muistivat taas jättää mulle paperia, niin saan rakennellä siitä kaikennäköistä juttua. Mulla on pesätönön päällä puupalikoita, joita tykkään nakerrella, mutta en viitsi siirellä niitä niin paljon, kuin Niisku, mun entinen naapuri teki, mutta kyllä minä vähän piilottelen joskus niitä.

Eiköhän tässä saa taas sisustettua tönö ja luolasto, niin viihtyy paremmin. Sisustaminen on kyllä kovaa hommaa. Harmi, kun palvelusväki aina välillä hajottaa mun hienot sisustukset. Vaihtelu kyllä toisaalta virkistää, kun on tekemistä.

Viime vuoden joulukalenterista voit lukea minusta lisää ja on siellä juttua entisistä naapureistakin ja taitaapa niistä olla aiemmissakin kalentereissa. Niisku muutti keväällä asumaan omena puun alle ja Late vanhus syksyllä. Ei kuulemma tuu enään lisää naapureita. Saanpahan rauhassa rymistellä öisin, kun kukaan muu ei häiritse, kunhan tuopalvelusväki ei vain rymistelisi päiväsaikaan.

Pääset linkeistä katsomaan lisää tämän vuoden ja aiempien viuosien joulukalentereiden luukkuja…

Jamppa, Late ja Niisku

Jamppa, Late ja Niisku

Jamppa

Jamppa, Late ja Niisku

Jamppa, Niisku ja Late on on meidän perheen nuoriso, tai oikeastaan Jamppa vaan on enään nuori. Niisku on jo keski-ikäinen ja Late vahin, pian vanhus.

Jamppa muutti meille kesällä. Jamppa tykkää nukkua, silloin, kun me ollaan hereillä ja nousee ylös vasta kun talo hiljenee. Jos Jampan haluaa nähdä on valvottava pitkään tai noustava aamulla aikaisin ylös. Jamppa touhuilee yön aikan omia aikojaan, siirtelee puruja paikasta toiseen ja tukkii kulkureitit välillä kokonaan.

Niisku ja palikat

Niisku on meidän kaikkein sosiaallisin hamsteri ja aina paikalla, jos ruokaa tulossa. Jos ruuan tulo illalla myöhästyy, Niisku odottaa jo ruokakupin vieressä valmiina.  Niiskun kanssa pitää olla vain varovainen. Sormia ei kannata laittaa Niiskun lähelle, koska silloin voi terävät hampaat olla sormessa kiinni. Kerran on pitänyt tehdä sen jälkeen lääkärireissu. Mutta jos hanskat on kädessä voi Niiskunkin ottaa syliin. Niisku haluaisi kyllä kovasti seurustella, eikä muuten pelkää meitä.

Niisku tykkää tehdä puu hommia ja kannella puupalikoita luoliinsa talteen. Lemppari puuhaa on myös kaikki mahdollinen jyrsiminen. Niiskun sosekeitto-ohje ja vähän muutakin tarinaa löytyy viime vuoden kalenterista

Laten juoksupyörä

Late on meidän rauhallisin hamsteri. Late tulee itse syliin, eikä tarvitse pelätä, että sormista lähtee paloja. Ei pure ja saa käännellä ja nostella miten vain. Hamstereille laitetaan joka ilta kuivamuona sekoitusta pitkin asumusta ja Late kerää heti kaikki poskipusseihinsa ja vie ruokavarastoihin kaikki. Poskissa voi olla joskus niin paljon ruokaa, että pää on kaksinkertainen leveydeltään. Hamstraaja Laten elämänohjeita voi lukea viime vuoden kalenterista.

Viime vuoden kalenterissa on Vallunkin tarinaa, joka muutti kesällä omenapuun juurelle Hamsun kanssa asusteleen, kun vanhuus jo tuli.

Nämä meidän lemmikit on hauskoja tyyppejä, ja niitä ja niiden touhuilua on hauska seurata. Harmi vaan, kun Jamppa on niin yöeläjä, että harvemmin pääsee seuraamaan.

Tässäpä juttua jouluvalmisteluiden lomassa. Tämä porukka saa jouluna jokainen yhden saksanpähkinän ja jotain hedelmää herkuksi. Lisäksi pikku pala kanaa tms. Muuten saavat tyytyä vilja, jauhomato, siemen yms. seokseen… Muuten samoja ruokia, kuin meilläkin, mutta jauhomadot jää itsellä kyllä syömättä….

Pääset linkeistä katsomaan lisää joulukalentereiden luukkuja, myös aiemmilta vuosilta..

Joulukalentereiden 2019 ja 2020 sisällöt

Joulukalentereiden 2019 ja 2020 sisällöt

jamppa joulukalenterissa

Joulukalenterien 2019 ja 2020 sisällöt

Joulukalenterien 2019 ja 2020 luukut ja niiden sisällöt on kerätty tähän luukkuun. Näin voit selata tästä, mihin haluaisit tutustua enemmän, eikä tarvitse käydä aukomassa erikseen luukkuja ko. kalentereista.

Joulukalenteri 2020

1. Joulukarkit ja kalorit KLIKKAA tästä

2. Juurekset ja laiskan kokin lihakeitto KLIKKAA tästä

3. Hedelmät vaihtoehto napostelulle  KLIKKAA tästä

4. Glögi KLIKKAA tästä

5. Jauhot leivontaan – terveellisempää vai herkkuun KLIKKAA tästä

6. Tuorepuuro vai kypsytetty puuro KLIKKAA tästä

7. Voita ja kermaa sen pitää olla??? KLIKKAA tästä

8. Leipäjuusto hillolla vai hilloilla KLIKKAA tästä

9. Lohkoperunat helposti ja terveellisesti KLIKKAA tästä

10. Kasviskepakot ja -pihvit KLIKKAA tästä

11. Sokeripalat – paljonko syöt niitä jouluna? KLIKKAA tästä

12. Noutopöytä ja salaattipuffetti KLIKKAA tästä

13. Pannukakut omenasta ja lantusta KLIKKAA tästä

14. Pinaattikeitto kevyemmin tai vähemmän kevyemmin KLIKKAA tästä

15. Sokeriton, sokeroimaton, vähemmän lisättyä sokeria… KLIKKAA tästä

16. Makaronit – höttöä vai terveellistä ravintoa KLIKKAA tästä

17. Liikunta Vallun tapaan KLIKKAA tästä

18. Kananmuna helppoa arkiruokaa KLIKKAA tästä

19. Hamstraaja Laten elämänohjeita KLIKKAA tästä

20. Paholaisen hillo laiskankokin tapaan KLIKKAA tästä 

21. Aamupala joulun aikaan KLIKKAA tästä

22. Sosekeitto Niiskun tapaan KLIKKAA tästä

23. Jouluisia ajatuksia KLIKKAA tästä

24. Visa Jouluksi KLIKKAA tästä 

Joulukalenteri 2019

1. Kuinka kauan sinun joulusi kestää? KLIKKAA tästä

2. Lanttulaatikko – rakastettu vai vihattu jouluperinne KLIKKAA tästä

3. Pienet naposteltavat – kevyttä vai jotakin muutta?  KLIKKAA tästä

4. Pikkujoulut ja uuden vuoden bileet KLIKKAA tästä

5. Joululeivonnaiset moneen makuun KLIKKAA tästä

6. Joulupuuro – riisipuuro vai jokin muu KLIKKAA tästä

7. Porkkanalaatikko meidän tapaan KLIKKAA tästä

8. Juusto se ihana kaloripommi KLIKKAA tästä

9. Perunasalaatti ja muut sörsselisalaatit KLIKKAA tästä

10. Rosolli tuo joulun KLIKKAA tästä

11. Joulukarkit ja muut herkut KLIKKAA tästä

12. Jouluostokset, miten selviän niistä KLIKKAA tästä

13. Mustaherukka hyytelöä KLIKKAA tästä

14. Vihannekset ja hedelmät joulun keventäjät KLIKKAA tästä

15. Pelejä ja testejä pyhäpäivän ratoksi KLIKKAA tästä

16. Makaroni laatikko meidän tapaan (ja vähän muidenkin) joulua odotellessa KLIKKAA tästä

17. Laihduttaako liikunta vai liikuttaako laihdutus? KLIKKAA tästä

18. uunikasvikset vaihtoehto laatikoille ja rosolille KLIKKAA tästä

19. Kevennystä ennen joulua, minun lemppari tuotteet KLIKKAA tästä

20. Sipulista meidän jouluspeciaali KLIKKAA tästä 

21. Kinkku, kalkkuna vai kasvis KLIKKAA tästä

22. Savuporojuustokeitto KLIKKAA tästä

23. Joulu tulee joulu menee, paluu arkeen KLIKKAA tästä

24. Hyvää joulua! KLIKKAA tästä 

Toivottavasti löysit jotain lisälukemista tälle päivää!!

Yllä kuvassa on meidän Jamppa yöeläjä…

Pääset linkeistä katsomaan lisää joulukalentereiden luukkuja, myös aiemmilta vuosilta..