Pikkujoulut ja koulutuspäivä Pietarsaaressa

Pikkujoulut ja koulutuspäivä Pietarsaaressa

Pikkujoulut ja koulutuspäivä

Pikkujoulut ja koulutuspäivä sattui tänä vuonna yhtäaikaa Pietarsaaren One 2 one Dietin (ent. Cambridge Ohjelama) Suomen pääpaikalle. Tänä vuonna koulutuspäivä oli tarkoitettu uusille Cambridge Ohjaajille sekä me mentorit (valmentajat) pääsimme sinne mukaan. Päivä opiskeltiin ja illalla vietettiin kaikkien Cambridgen Valmentajien, Ohjaajien, Neuvojien eli ”sparraajien” sekä Pietarsaaren pääpaikan henkilökunnan ja Suomen toimitusjohtaja Annikan kanssa. Mukaan tuli porukka ympäri Suomen.

sadonkorjuukasviket

Kuvassa Annika meidän kouluttaja ja uusi Ohjaaja Veera

Koulutuspäivä

Tulimme Kalajoen Ohjaajaksi valmistuvan Veeran kanssa Pietarsaareen jo perjantaina iltapäivällä. Illalla pohjoisen porukka tuli samaan hotellin ja saimme jo vaihdella vähän kuulumisia heidän kanssan. Koulutus päiviä on ollut koronavuosien aikanakin melko säännöllisesti, mutta osa on pidetty kuitenkin etänä. Nyt olen päässyt osallistumaan jo muutamaan ihan paikan päällä Tampereella ja nyt sitten täällä Pietarsaaressa. Oikein nautin taas, kun saadaan nähdä ihan oikeasti livenä.

Meidän koulutuspäivät ovat aina hyvin antoisia tiedon puolesta sekä kolleegoiden tapaamisen ansiosta. Kouluttajat ovat aina olleet myös tosi energisiä ja tehokkaita. Aina olen tullut viisaampana ja myös tälläkin kertaa, vaikka osa asioista olikin tuttuja kun olin koulutuksessa mentorin ominaisuudessa.

Cambridge Ohjelman ja nykyisen One 2 one Dietin koulutuspolku valmentajaksi on kehittynyt huomattavasti siitä kun itse vajaa 9 v sitten valmistuin valmentajaksi. Nykyään edetään porras kerrallaa ja opiskellan tietyt asiat ja siirrytää seuraavalle portaalle. Ensin opiskellaan Cambridge Neuvojiksi sitten ohjaajiksi ja lopulta Valmentajaksi. Minun mentoroitavani Veera valmistui tämän koulutuspäivän päätteeksi Cambridge Ohjaajaksi. Tammikuussa alkaakin Veeralla sitten Valmentaja koulutus ja kevääksi pitäisikin Veeralla olla Valmentajan pätevyys. Mukavaa, kun saa itse olla mukana mentorin ominaisuudessa valmentajille. Jos juuri sinua kiinnostaa, voit kysellä minultakin valmentajan työstä lisää olitpa mistä päin Suomea vain.

Kun valmistuu valmentajaksi ja saa kokemusta lisää, voi kouluttautua vielä lisää, ensin Expert valmentajaksi ja myöhemmin Master valmentajaksi. Itse olen Master Valmentaja ollut jo useamman vuoden, sillä olen käynyt meidän kaikki mahdolliset koulutukset aina heti, kuin mahdollista ja osan koulutuksista olen uusinutkin. Ohjelmat kehittyvät ja aina tulee uusia juttuja entisten lisäksi.

sadonkorjuukasviket

Tämän päivän ohjelmassa oli mm. somen opiskelua, johon liittyi videointia yms. ja Ohjaaja opiskelijoilla oli ainakin hauskaa. (Kuva yllä) ja me mentorit karattiin sillä välin karkkivarkaisiin, mutta ei kerrota kenellekkään…

sadonkorjuukasviket

Pikkujoulut

Pikkujoulut olivat tänä vuonna pitkästä aikaa, kun korona sotki aiemmat suunnitelmat. 3 v sitten oli suurempi Cambridge Ohjelman Gaala Pietarsaaressa ja sitä edellisenä vuonna taisi olla edellinen pikkujoulu. Joten aika jälleen kokoontua viettämään vähän rennommissa tunnelmissa.

Mitäpä pikkujoulut ei olisi ollut ilman ruokaa. Tarjolla oli vihannessalaattia, perunasalaattia, fetajuustoa ja lohta sekä tietysti monenlaista suklaata ja pullaa…

sadonkorjuukasviket

Annika ja ja Janette toimivat välillä tarjoilijoina.. Mehän juotiin tietenkin shotteja ja mitäs muuta niissä oli kuin suklaa tetra juomia ja ehkä vähän muutakin…

sadonkorjuukasviket

Illan mittaan vietettiin mukavaa yhdessäoloa porukalla ja tietovisailtiin. Ensimmäisen kisan voitto tuli minulle ja toisen kisan voitto tuli sitten Veeralle, joten Raahen ja Kalajoen edustus vei pääpalkinnot!!! Ennen yhtätoista nukkumatti alkoi kutsumaan ja lähdin jo hotellille. Tässä sitten vielä kirjoittelen lopuksi tämän sunnuntain Luukku 4. valmiiksi, ettei jää viime tippaan…. Osa jäi vielä jatkamaan, mutta näin vanhimpana osallistujana ei jaksa enään juhlia. Mukavampi aamulla nousta heti kahdeksaksi aamupalalle ja sittenpä pikkuhiljaa auton keula kotiinpäin ja kohti uusia seikkailuja…

Pääset linkeistä katsomaan lisää tämän vuoden ja aiempien viuosien joulukalentereiden luukkuja…