Jamppa, Late ja Niisku

Jamppa, Late ja Niisku

Jamppa

Jamppa, Late ja Niisku

Jamppa, Niisku ja Late on on meidän perheen nuoriso, tai oikeastaan Jamppa vaan on enään nuori. Niisku on jo keski-ikäinen ja Late vahin, pian vanhus.

Jamppa muutti meille kesällä. Jamppa tykkää nukkua, silloin, kun me ollaan hereillä ja nousee ylös vasta kun talo hiljenee. Jos Jampan haluaa nähdä on valvottava pitkään tai noustava aamulla aikaisin ylös. Jamppa touhuilee yön aikan omia aikojaan, siirtelee puruja paikasta toiseen ja tukkii kulkureitit välillä kokonaan.

Niisku ja palikat

Niisku on meidän kaikkein sosiaallisin hamsteri ja aina paikalla, jos ruokaa tulossa. Jos ruuan tulo illalla myöhästyy, Niisku odottaa jo ruokakupin vieressä valmiina.  Niiskun kanssa pitää olla vain varovainen. Sormia ei kannata laittaa Niiskun lähelle, koska silloin voi terävät hampaat olla sormessa kiinni. Kerran on pitänyt tehdä sen jälkeen lääkärireissu. Mutta jos hanskat on kädessä voi Niiskunkin ottaa syliin. Niisku haluaisi kyllä kovasti seurustella, eikä muuten pelkää meitä.

Niisku tykkää tehdä puu hommia ja kannella puupalikoita luoliinsa talteen. Lemppari puuhaa on myös kaikki mahdollinen jyrsiminen. Niiskun sosekeitto-ohje ja vähän muutakin tarinaa löytyy viime vuoden kalenterista

Laten juoksupyörä

Late on meidän rauhallisin hamsteri. Late tulee itse syliin, eikä tarvitse pelätä, että sormista lähtee paloja. Ei pure ja saa käännellä ja nostella miten vain. Hamstereille laitetaan joka ilta kuivamuona sekoitusta pitkin asumusta ja Late kerää heti kaikki poskipusseihinsa ja vie ruokavarastoihin kaikki. Poskissa voi olla joskus niin paljon ruokaa, että pää on kaksinkertainen leveydeltään. Hamstraaja Laten elämänohjeita voi lukea viime vuoden kalenterista.

Viime vuoden kalenterissa on Vallunkin tarinaa, joka muutti kesällä omenapuun juurelle Hamsun kanssa asusteleen, kun vanhuus jo tuli.

Nämä meidän lemmikit on hauskoja tyyppejä, ja niitä ja niiden touhuilua on hauska seurata. Harmi vaan, kun Jamppa on niin yöeläjä, että harvemmin pääsee seuraamaan.

Tässäpä juttua jouluvalmisteluiden lomassa. Tämä porukka saa jouluna jokainen yhden saksanpähkinän ja jotain hedelmää herkuksi. Lisäksi pikku pala kanaa tms. Muuten saavat tyytyä vilja, jauhomato, siemen yms. seokseen… Muuten samoja ruokia, kuin meilläkin, mutta jauhomadot jää itsellä kyllä syömättä….

Pääset linkeistä katsomaan lisää joulukalentereiden luukkuja, myös aiemmilta vuosilta..