2. viikko Cambridge Detoxilla

2. viikko Cambridge Detoxilla

2. viikko Cambridge Detoxilla

2. viikko Cambridge Detoxilla on alkanut. Ensimmäisen viikon painon pudotus oli 2,3kg ja olo on mitä mainioin nyt!! Virtaa riittää paljon taas ja se nuutunut olo on pois jo nyt vaikka Detoxia vasta viikko takana. Yö unet on nyt parantuneet myös tosi paljon.. Tästä on hyvä siirtyä toiselle viikolle. Nyt toisella viikolla saan Cambridge aterioiden lisäksi myös marjat ja vähän muutakin syötävää, kuin pelkät Cambridge ateriat. Tässäpä viikon kuulumisia ja tapahtumia..

Alkuviikko

2. viikon ekapäivä alkoi jälleen pienellä aamulenkillä ennen kalajoelle valmentamaan lähtöä. Ennen lenkkiä söin pienen aamupalan ja ekan Cambridge aterian otin vasta Kalajoella. Oli kiireinen päivä ja viimeisen Cambridge aterian otinkin vasta illalla 8 aikoihin. Oikein nautin, kun sain laittaa marjoja Kirsikka -Mansikka -smoothieen. Tein smoothien blenderillä ja laitoin sekaan puolukoita. Inhosin ennen puolukoita yli kaiken.

Nykyään Cambridgen myötä olen alkanut syömään puolukoita ensin pirtelöissä ja nykyään voin syödä niitä hyvin vaikka paljaaltaan. Monet laihduttajat ovatkin oppineet juuri Detoxn aikaan syömään puolukoitakin, sillä ne sopivat esim. Kirsikka-Mansikka smoothieen, joka on makea. Kun puolukat lisää siihen, ne katoavat sopivasti pirtelön makuun. Poimin itselle tänä syksynä 4 ämpärillistä puolukoita, jotka varmaan katoavat talven aikana.

Liikunta

Keskiviikkona jätin vielä polkujuoksu treenit väliin ja kävin vain itsekseni rauhallisemmalla lenkillä. Lenkkeilyt olen joka päivä, mutta vähän normaalia rauhallisemmin. Pikkuhiljaa alan jälleen lisäämään tehoja ja juoksemaankin, mutta vauhdin pidän kuitenkin rauhallisena.

Sunnuntaina päätin aloittaa Nordic Trailin marrasputki juoksuhaasteeseen. Siinä pitää juosta marraskuussa joka päivä 25min tai 1,6km. Nämä on onneksi sen verran lyhyitä matkoja, että uskalsin aloittaa haasteen. Polvi on ollut nyt kohtalaisessa kunnossa, kun lenkkeily on ollut vähän rauhallisempaa Detoxilla ja turvotuksia on lähtenyt. Torstaina kävin röntgenissä ja 24 pv laitetaan piikki polveen. Sitten alkaakin jännitys paraneeko se… Detox onkin siinä vaiheessa jo ohi, joten toivottavasti voin jälleen sitten keskittyä paremmin juoksemiseen. Tämä pieni ”tauko” onkin ollut sopivaan aikaan.

Sunnuntain aamulenkillä innostuinkin vähän pidemmälle lenkille. Alun ja lopun kävelin ja puolessa välin juoksin haasteen 25 min. Paukut riitti tosi hyvin vaikka aamupala oli pieni. Iltapäivällä käytiin muutama tunti metsässä raivaussahojen kanssa puuhastelemassa. Liikuntaa tulikin päivälle sitten tosi hyvin.

….Lipsahdus

Alkuviikko meni tosi hyvin detoxilla, vaikka välillä oli haasteita. Perjantaina oli tosi vaihderikas päivä. Päivällä selvisi asia, jota olisi ollut kiva juhlistaa vaikkapa käymällä lounastauolla syömässä. En kuitenkaan mennyt ja ajattelin, että en juhli ainakaan ruualla tai juomalla, vaan teen detoxia ohjeiden mukaan. Selvisinkin iltaan hyvin ja oli tosi tyytyväinen itseeni. Mutta sittenpä Pentti tuli illalla töistä kotiin mukanaan Bailey suklaata… Se oli sitten menoa. En ajatellut yhtään mitään muuta kuin että suklaata ja nyt juhlin paivän tapahtumaa!!! Repsahdin totaalisesti. Ennenkuin ajattelin järkevästi oli suklaa paketista mennyt puolet ja Pentille jäi puolet!!

Suklaassa oli 516 kcal/100g ja paketissa oli 320 g. Koko paketissa oli 1651,2 kcal ja suklaapaloja 28 kpl, jolloin yksi pala oli n. 59 kcal. Minä söin puolet joten minun energiamäärä oli 825,6 kcal ja se on enempi kuin saan toisella viikolla syödä yhteensä… että sellainen ”pieni” lipsahdus

Oisin ottanut suklaasta kuvan, mutta söin ne nopeasti, että en ehdi tulla järkiini, niin siksi kuva jäi ottamatta. Jos oisin syönyt hitaasti, niin oisin voinut järkiintyä vaikkapa parin palan jälkeen ja sitten en olisi saanut ”nauttia” morkkiksesta ja elämä olisi ollut varmaan tylsää. Nyt voin olla myös ylpeä itsestäni, kun putki ei jäännyt päälle, vaan sain katkaistua sen heti illalla, enkä syönyt muuta ylimääristä, kuten joskus aiemmin varsinkin entisessä elämässä olisin tehnyt. Lisäksi usein ennen lipsumisen jälkeen ajattelin, että jatkan laihduttamista sitten maanantaina ja syön nyt viikonloppuna. Valmentajakin on vain ihminen eikä aina ihan järkevä..  Jäljelle jäi vain tuo tyhjä paketti

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen viikkooni, vaikka tämä yksi vähän isompi lipsahdus tuli. Pääsin lipsun jälkeen uudestaan hyvään alkuun ja muita lipsahduksia ei tullut. Kolmas viikko on alkanut kiireisenä, joten tämä juttukin tulee pari päivää myöhässä. Mutta kolmannesta viikosta lisää myöhemmin…. Ekan viikon juttuun pääset tästä alta. 

DETOX – miksi teen nyt sen?

DETOX – miksi teen nyt sen?

DETOX – miksi teen sen nyt?

DETOX kuukausi One to one ohjelmalla ( ent. Cambridge Ohjelma) on  erityisesti  marraskuu, mutta sen voi tehdä yhtä hyvin milloin vain. Cambridge Detoxilla saa helposti energiaa pimeään marraskuuhun. Itse olen tehnyt sen useamman kerran ja nyt tätä kirjoittaessani minulla on menossa Cambridge Detoxin kolmas päivä. Kerron tässä jutussa lyhyesti millainen Cambridgen Detox on ja mitä hyötyä siitä on ollut asiakkailleni ja minulle itselle ja miksi teen sen juuri nyt.

Cambridge Detox, mikä ja millainen se on?

Cambrid Detox on One to one ohjelman puhdituskuuri. Se kestää 4 viikkoa ja siinä tavataan Valmentaja 5 kertaa joko lähivalmennuksessa tai etänä Teamsin kautta. Ohjelmalla käytetään One to One ohjelman tuotteita 3kpl/ päivä koko neljän viikon ajan. Toiselta viikolta alkaen tulee myös muuta ruokaa mukaan, joiden ohjeet saat Valmentajalta viikottaisella käynilläsi. Ohjeet ovat hyvin yksinkertaiset, joita on helppo noudattaa, ei tarvi miettiä turhia härpäkkeitä, vaan toimia vain annettujen lyhyiden ohjeiden mukaan.

Detox poikkeaa esim. Kymppi pois ohjelmasta siinä, että Detoxilla ei paneuduta ravintoasioihin, ruokarytmiin, yms juttuihin niin tarkasti Ja se on todellakin kuuri, mitä muut ohjelmat eivät ole. Detox voi olla kuitenkin osa One to One Dietin muuta laihdutus suunnitelmaa. Sillä voi aloittaa laihdutuksen tai se voi olla esim kahden Kymppi pois ohjelman välissä. Se sopii hyvin myös, jos paino ja laihdutus jää junnaamaan ylemmillä tasoilla eri ohjelmilla. Me valmentajat opastamme valitsemaan sopivan ohjelman kaikille laihduttajille tai teemme oman jutun tarvittaessa juuri sinulle.

Miksi minä teen juuri nyt Detoxin?

Olin tiistaina päivittämässä ja oppimassa uutta Cambridgen järjestämässä kouutuksessa. Kuten muutkin koulutukseen osallistujat, niin minäkin vaikka olin vain kertaamassa, tekevät itse ohjelman. Muut aikoivat aloittaa omien ryhmien kanssa marraskuun alussa. Minä en malttanut odottaa vaan päätin alkaa heti silloin tiistaina. Nyt tätä kirjoittaessani torstaina on jo 3. päivä menossa.

Detox sopi nyt hyvin, sillä syksy on tullut ja oma pirteys on vähän retuperällä. Paljon olisi kaikkea mitä pitäisi tehdä, mutta ei saa mitään oikein aikaiseksi tai aloitettua. Illalla on mukava istahtaa sohvalle peiton alle ja töllöttää vaikkapa telkkaria tai näpytellä kännykkää…laiskuus huipussaan…

Kevät kesällä tuli muutamia ”koronakiloja” (tekosyy herkkutteluun) enkä ole saannut niitä nyt pois, vaikka oon tietenkin yrittänyt aloittaa joka maanantai katsomaan mitä suuhuni pistän. Oma puolitoista vuotta sitten aloitettu viimeisin laihdutus projektini jäi myöskin keväällä vähän kesken ja siihenkin tarvitaan nyt pieni aloitus tsemppi.

Nyt loppukesästä ja alkusyksystä minulla on ollut pieniä polviongelmia ja senkin takia olisi tärkeää huolehtia painonpudotuksesta, jos haluan jatkossa vielä juosta. Joulukuussa on polveeni tulossa pienen pieni ”operaatio” ruiskun muodossa ja nyt sitä odotellessa joudun joka tapauksessa vähän ottaan rauhallisemmin lenkkeilyt. Joten nyt on hyvä aika aloittaa detox ja samalla antaa polven vähän rauhoittua. Toki ohjemlan aikanakin voi ja kannattaa ja pitääkin liikkua mutta rauhallisemmin ainakin alussa. Toivonkin Detoxin ja jalan kunnostuksen jälkeen voivani taas juosta kevyempänä kohti lopullisia tavoitteitani, niin painon kuin juoksunkin suhteen.

Mitä hyötyä Detoxista on ollut minulle ja asiakkailleni?

Detox tuli virallisesti Cambridge Ohjelman tuotteisiin vuosi sitten ja itse tein sitä jo aiemmin Suomen TJ Annikan Valmennuksessa. Annika on kehittänyt tämän meidän version, kuten myös muut meidän ohjelmat. Vuoden aikan useampi kymmenen asiakkaistani on ehtinyt tehdä Detoxin.

Tässäpä muutamia palautteita asiakkailtani mitä hyötyä ja mikä oli parasta Cambridge Detoxissa:

 • ”uusia kokemuksia, mm. puolukka mukaan!”
 • ”paino tippui ja herkut jäi pois”
 • ”Vatsan turvotus katosi. Hyvät yöunet! Vierotus karkista.”
 • ”hyvät ohjeet, opin juomaan vettä
 • ”painon tippuminen, paremmin jaksaminen ja hyvä olo”
 • ”painonpudotus vireystaso on noussut”
 • vireystaso nousi, huomata että vähemmänkin voi syödä”
 • ”Uutta intoa ja mielenkiinto laihdutukseen palasi.”
 • ”Kun paino tippui, Terveellisempi ruokavalio”
 • ”Opin syömään puolukoita, joka on ollut inhokki. Palasin taas normaaliin ateriarytmiin, erityisesti arkisin. Veden juonnin lisääminen, ruokarytmin saaminen taas säännölliseksi”
 • ”kontrollia ruokailuun painon tippuminen, paremmin jaksaminen ja hyvä olo”
 • ”Hyvä ja kevyempi olo. Energisyys lisääntyi, vatsavaivat helpottui, turvotus poistui. Painonpudotus, Hyvä olo ja kevyempi olo nukkuu paremmin
 • ”Kilot pois ja alkuinnostuksen liikkumiseen, kun sai ylimäärästä rasvaa pois.”
 • kevyen hyvän olon, paino tippu.”
 • ”kevyen olon, paino putos”

Itse olen huomannut Detoksilla aiemmilla kerroilla monia hyötyjä ja tässäpä muutamia omia huomioitani. Virkeämpi energisempi olo ja esimerkiksi saan silloin tehtyä kaikki rästihommat ja innostun ekaviikon loppupuolella siivoilemaan yms. jota en normaalisti ole kovin innokas tekemään. Nukun huomattavasti paremmin muutaman päivän päästä aloituksesta. Sitä kautta myös virkeämpi olo on jo heti aamusta. Usein ekaviikon loppupuolella, kun olen kunnolla ketoosissa virtaa riittää vaikka mihin ja saan kaikkia uusia ideoita ja innostun myös toteuttamaan niitä. Mieliala on samalla myös aina tosi hyvä ja aina ei edes tiedä miten päin olisi, kun on niin hyvä ja energinen olo.

Koska olen yli viisikymppinen on vaihdevuodetkin ollut tuttua jo muutaman vuoden. Niiden oireet yleensä on helpottuneet Detoksin aikana.

Paino on pudonnut tehokkaasti heti ekaviikolla, kun turvotus ja tavarat mahasta on vähentyneet, mutta varsinaista laihtumistakin on tapahtunut  aina useita kiloja neljän viikon aikana. Kun alussa paino tippuu paljon, motvoi se jatkamaan eteenpäin uudella innolla. Koska Detox on vain 4 viikkoa, niin sen jaksaa tehdä helposti ja ruokaa lisätään viikoittain lisää, niin itsellä se on toiminut.

Minäkin olen oppinut Detoxin myötä syömään puolukoita, kuten eräs asiakkaanikin. Ennen inhosin niitä, mutta nyt niitä menee suoraan metsässäkin suuhun. Detoxin jälkeen myös suolankäyttö yleensä vähenee, kun suolaa ei silloin käytetä paljoa ja itsellä tahtoo sen käyttö välillä lipsua. Detoxilla automaattisesti oppii vähentämään suolaakin.

Jos tarvit uutta virtaa, niin kannatta kokeilla Detoxia. Se on nyt helppo tehdä vaikkapa liikkeissäni Raahessa tai Kalajoella minun valmennuksessani tai Kuusamossa Ingan valmennuksessa. Jos et pysty tulemaan paikan päälle tai asut jossain muualla päin Suomea voit tulla valmennukseeni myös etänä. Valmennukseen voit tulla yksin kaverin kanssa milloin vain. Ryhmiä järjestetään myös pitkin vuotta.

Voit lukea minun tämän kertaisesta Detoxixta lisää blogistani, miten se sujuu ja onnistuu…. Laitan tähän alle myös linkin ekaan tarinaan viimeistään perjantaina, joten pääset tästä eka viikon tunnelmiin…