Parsakaalikeitto nopeasti

Parsakaalikeitto nopeasti

Parsakaalikeitto nopeasti

Parsakaalikeitto nopeasti

Parsakaalikeitto on helppo ja nopea lounas. Illalla kun tulimme reissusta en viitsinyt käydä kaupassa, niin tänään lounasaikaan jääkaapin tarjonta oli vähän heikko. Maitoa löytyi ja rikki mennyt kananmuna. Leipä oli päässyt homehtumaan, eikä päälisissäkään ollut hurrattavaa. Kaivelin pakastetta ja sieltäpä löytyi parsakaalipussi, joten ei muuta kuin tekemään pikaisesti keittoa.

parsakaali

 Parsakaalikeitto ohje

200 g parsalaalia ( 39 kcal/100g) -> 78 kcal 

1 dl Laktoositon kevytmaito (39 kcal/100g) 39 kcal

15 g vehnäjauhoja (360 kcal/100g) -> 54 kcal

(10g talkkunajauhoa (300 kcal/100g) -> 30 kcal)

suolaa hieman

Koko annos 201 kcal

Kippaa parsakaalit kattilaan ja laita vettä sen verran, että juuri ja juuri peittyvät. Keitä joku minuutti. Ota liedeltä ja survo sauvasekoittimella sopivaksi. laita mössö takaisin kattilaan. Sekoita vehnäjauhot ja maito hyvin ja kaada mössön sekaan sekä sekoita hyvin. Keitä muutama minuutti, niin että jauhotkin kypsyvät ja keitto sakenee.

Kaadoin keiton kulhoon ja se näytti, niin tylsältä, kun ei ollut kananmunaa tai tuoreyrttejä koristeeksi, niin kippasin päälle talkkunajauhoja. Sopi yllättävän hyvin nekin keittoon. Samalla sai vähän lisää kuitua keittoon.

Tässäpä helppo ja nopea parsakaalikeitto ohje johon voi vaihtaa kasviksia oman mieltymyksen mukaan tai mitä sattuu löytymään.

Lisää yksinkertaisia ja helppoja keittoja löytyy vaikkapa viime vuoden 2020 joulukalenterista Laiskankokin lihakeitto tai Pinaattikeitto kevyemmin tai vähemmän kevyemmin.  Tätä keittoa voi syödä oikeastaan jo One 2 one Dietin  kolmannelta viikolta lähtien esimerkiksi Kymppi pois -ohjelmalla,

Pääset linkeistä katsomaan lisää joulukalentereiden luukkuja, myös aiemmilta vuosilta..