Oman VYÖN KIRISTYS tasolla 1 / PINAATTIKEITTO

Itselle on päässyt kertmään muutama ylimääräinen kilo, joten oli aika aloittaa oma VYÖN KIRISTYS Cambridge Ohjelmalla.

Aloitin lauantaina 21.5.2016  tasolta 1. Tavoitteenani on käydä kaikki tasot läpi 2vk/taso. Kesä on hyvää aikaa olla ohjelmalla, koska kesällä saadaan tuoreita vihanneksia ja marjoja ja taso-ohjelman edetessä grillailukin on helppoa, kun käyttää paljon kasviksia.

Kesäisin itsellä on ongelmana jäätelön syönti, joten nyt kun käyn ohjelmaa läpi, voin syödä jäätelöä vasta loppukesästä ja jäätelökilot jäävät kauppaan. 1 tasolla pääsee myös irti kaikesta herkkujen syönnistä, joka alkoi olemaan jälleen melkein jokapäiväistä. Lisäksi suolan käyttö pääsi taas lipsumaan. Tasolla 1 suolaa saadaan vain vähän Cambridge aterioista. Olin viikon pelkillä ”pusseilla” eli söin vain Cambridge aterioita.

Eka viikon pahimmat oireet tulivat neljäntenä päivänä, jolloin iski hirveä siivousinnostus, joka ei yleensä iske kovin usein. Töissä olen ollut normaalisti ja joka päivä olen kävellyt vähintään 20min. Usempana päivänä kävelyä on lipsahtanut vähän pitemmästi. Tasolla 1 kannattaa kuunnella omaa kehoa ja liikkua oman tuntemuksen mukaan, kuitenkin rauhallisesti.

Ensimmäisen viikon saldo oli vyön viimeisestä reiästä siirtyminen toiseksi viimeiseen.

Perjantaina Siirryin 1+ tasolle, jolloin voin syödä Cambridge aterioiden lisäksi vihanneksia ja vähärasvaista proteiinipitoista ”oikeaa ruokaa”. Lauantaina oli grillattua kanaa keitettyjä ja raakoja vihanneksia. Eilen sunnuntaina olikin taksi päivä, jolloi Cambridgeaterioiden lisäksi hain subista kana salaatin Cambridge aterioiden lisäksi. Eilen aamulla sorruin jo vähän juoksemaankin aamulenkillä, kun olo tuntui niin hyvältä. Viime aikoina en ole juossut juuri ollenkaan pienten jalkaongelmien vuoksi. Painon nyt tippuessa alkaa tehdä mieli juosta jo enemmän, vaikka pitäisi malttaa ottaa vielä rauhallisesti.

Tänään olikin toimistopäivä kotisalla, joten tein PINAATTI kasviskeiton.

Tässä helpon keiton ohje:

Pakaste pinaattia sekä  kukkavihanneksia n. 300g
Sulatejuustoa puolikas ruokalusikallinen
1 keitetty kananmuna
suolaa tosi vähän…

Keitä pinaatti ja vihannekset vähässä vedessä, jolloin saat paksumman keiton. Jätä muutama parsakaalin ja porkkanan pala koristeeksi ja soseuta muut vihannekset ja pinaatti tehosekoittimella.
Kaada kattilaan takaisin ja lisää nokare sulatejuustoa ja kiehauta kunnes sulatejuusto on liuennut keittoon. Kaada lautaselle ja lisää keitetty kananmuna sekä koristeeksi loput vihannekset.

Suolaa ei tarvinnut lisätä juuri ollenkaan, kun tasolla 1 totuin vähäiseen suolan käyttöön ja kaikki normaali suolainen maistuu nyt liian suolaiselle

Annoksessa on n. 200 Kcal

Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan kananmunaa suositellaan syötäväksi korkeintaan 2-3 kpl/vk ja suolaa enintään 5g/ päivä

(Katso lisää: Suomalaisten ravitsemussuositukset )

Taso 1+ jatkuu lauantaihin asti ja sitten siirtyminen tasolle 2. Lauantaina on siskon pojan lakkiaiset, niin silloin voin ottaa lisäksi pienen määrän jotakin ylimääräistä. Kun suunnittelee ”lipsumiset” etukäteen ja pysyy kohtuudessa niin silloin se on sallittua. Paluu oikealle tasolle pitää olla heti kun juhlista lähtee kotiin.

Päivittelen tänne blogiin taso-ohjelman etenemistä muutaman päivän välein.