Jamppa ja siivouspäivä

Jamppa ja siivouspäivä

Jamppa ja siivouspäivä

Jamppa on mun nimi ja oon jo keski-iän ylittänyt syyrialainen hamsteri. Tykkään nukkua illalla pitkään ja heräilen, kun muu talonväki on mennyt jo nukkumaan. Asun Maijan huoneen vieressä, niin Maija valittaa, että möykkään öisin. Tykkään juosta juoksupyörässä pitkiä matkoja aina aamuyöstä, kun pitää kuntoilla, että kunto pysyy hyvänä.

sadonkorjuukasviket

Mun siivouspäivä

Maanantai-iltana oli mun palvelusväki päättänyt, että pitää siivota. Olin nukkumassa, kun alkoi kuuluakaikennäköistä höpinää ja lapiointia. Mun pesätönö on ollut viimeviikot purujen alla pitkän luolaston päässä piilossa. menin kattoon mitä siellä tapahtuu. Olivat ottaneet puruja tönön ja luolaston päältä ja purkaneet koko luolaston. Eipä ollut ihme, että oli niin kova meteli, kun ei purut ja pahvit enään suojanneet. Päätin lähteä jatkamaan unia vielä.

sadonkorjuukasviket

Veivät mun tönön katon

Yritin jatkaa unia, mutta palvelusväki otti mun katon pään päältä, niin siinäpä sitten yrittää nukkua. Pakkohan se oli sitten nousta ylös vahtiin palvelusväen siivousjuttuja. Arvaa vaan autoinko, kun tulivat herättään?? Oon vaivalla saanut rakennettua pesään toiselle suulle kunnon panssarin vessapaperista ja sinne on mukava kaivautua nukkumaan. Mun tönössä on myös vähän ruokavarastoakin pahan päivän varalle ja jos alkaa nukkuessa hiukomaan.

sadonkorjuukasviket

 Ruokavarasto

Oon kerännyt oikean ruokavaraston purujen taakse ja olivat senkin löytäneet. Sanoivat, että oon liikaa hamstrannut taas ruokaa, mutta sehän on se mun työ, eikö ne ymmärrä??? Yrittävät aina piilottaa puruihin ruokaa etten löytäisi niitä, mutta minäpä löydän, kun öisin kaivelen pyöräilyjen välissä. Ruoka jota ne piilottaa, on Tierran lemmikkipuotista tilattu ja se on kuulemma terveellistä meille hamstereille. Palvelusväki tuo mulle kyllä joka ilta vähän tuoretta ruokaakin, jonka vien aina talteen ja syön sitten, kun muistan ja ehdin. Nyt ne sitten siivos taas mun ruokavaraston pois vaikka yritin sanoa, että siihen ei saa koskea.

sadonkorjuukasviket

 Uusi luolasto

Nyt palvelusväki oli päättänyt siirtää mun pesämökin pois luolastosta, mutta onneksi ne kuitenkin teki uuden luolaston heinäpesistä, kananmunakennoista ja pizzalaatikon kannesta. Pääsen sieltä taas kaiveleen puruihin moneen suuntaan. Oli ne laittanut heinäkasankin yhdelle puolelle. Ne oli muka ovelia ja piilottivat taas sinne kuivaruokaa. Luulevat etten löydä, mutta kylläpä löydän, kun kaivelen taas. Luolaston ne peitti jälleen paksulla purukasalla ja piilottivat sinnekin ruokaa. Luulivat, etten näe, mutta kävin kurkkiin.

sadonkorjuukasviket

Valmis siivousprojeksti

Tässäpä sitten on näkymä mun valtakunnasta siivouksen jälkeen. Kuva on otettu sieltä päästä, missä mun luolasto on ja toisessa päässä on mun pesätönö. Voi kyllä olla, että muutan taas viikon päästä luolastoon ja teen sinne paremman pesä, että eivät pääse kurkkiin, kun nukun iltaisin. Se on ikävä yllätys, kun Maija vien katon pään päältä kesken parhaimpien unien. Mutta katotaanpa milloin haalaan kampsuni sinne, jos taas häiritään. Pitää miettiä minne teen vessan ja ruokavarastot.

Onneksi muistivat taas jättää mulle paperia, niin saan rakennellä siitä kaikennäköistä juttua. Mulla on pesätönön päällä puupalikoita, joita tykkään nakerrella, mutta en viitsi siirellä niitä niin paljon, kuin Niisku, mun entinen naapuri teki, mutta kyllä minä vähän piilottelen joskus niitä.

Eiköhän tässä saa taas sisustettua tönö ja luolasto, niin viihtyy paremmin. Sisustaminen on kyllä kovaa hommaa. Harmi, kun palvelusväki aina välillä hajottaa mun hienot sisustukset. Vaihtelu kyllä toisaalta virkistää, kun on tekemistä.

Viime vuoden joulukalenterista voit lukea minusta lisää ja on siellä juttua entisistä naapureistakin ja taitaapa niistä olla aiemmissakin kalentereissa. Niisku muutti keväällä asumaan omena puun alle ja Late vanhus syksyllä. Ei kuulemma tuu enään lisää naapureita. Saanpahan rauhassa rymistellä öisin, kun kukaan muu ei häiritse, kunhan tuopalvelusväki ei vain rymistelisi päiväsaikaan.

Pääset linkeistä katsomaan lisää tämän vuoden ja aiempien viuosien joulukalentereiden luukkuja…