Unelmieni työ,  4 vuotta Cambridge Ohjelman Valmentajana

Unelmieni työ, 4 vuotta Cambridge Ohjelman Valmentajana

Kuvat: Uusi Valmentaja helmikuussa 2014 ja 4 vuotta Valmentajana helmikuussa 2018

Vielä löytyi ja mahtui lemppari mekkoni Valmentaja urani alkuajoilta.

Aloitin  Unelmieni työssä Cambridge Valmentajana Raahessa helmikuun lopulla 2014. Olen käynyt valmentamassa myös Kalajoella syksystä 2016 lähtien.

Nyt 4 vuotta myöhemmin olen pohtinut paljon millaista valmentajan työ oli aiemmin ja millaista se on nyt, mitä työ on antanut minulle ja onko tämä se unelmieni työ sekä miksi haluan tehdä tätä työtäni edelleen.

Aiemmalta ammatiltani olen puutarhaopettaja ja olin kouluttautunut myös ammatilliseksi erityisopettajaksi. Tyttäremme Maijan syntymän jälkeen jäin opettajan palkkatyöstä pois ja aloin ajamaan mieheni taksiyrityksessä taksia.

Alkujaan minut houkutteli Valmentajaksi silloinen oma Valmentajani Anna-Maija, kun olin itse päässyt tavoitepainooni Cambridge Ohjelmalla. Suostuin, koska olin itsekkin laihduttanut ja laihdutus oli ollut osa minua suurimman osaa elämästäni. Lisäksi elämäntilanteeni oli sellainen että pystyin siirtymään valmentajaksi ensin osa-aikaisesti taksinkuljettajana toimiessani ja myöhemmin siirryin kokopäiväiseksi. Taksia ajelen nykyään harrastukseksi ja lähinnä hiljaisina aikoina, jolloin voin tehdä taksikopilla omia toimistotöitäni ajojen välillä.

Lisää taustastani voit lukea blogistani  aiemmista julkaisuista Bloggaajan taustaa   sekä  MINÄ JA LÄSKINI, minun laihdutustarinani

Mikä Cambridge-Ohjelma on?

Cambridge-Ohjelmaan kuuluu valmennus, taso-ohjelma sekä Cambidge-Ohjelman tuotteet.
Ohjelmaa voi verrata nykyään kolmijalkaiseen jakkaraan, joka ei pysy pystyssä, jos sen kaikki osia ei käytetä valmennuksessa. Itselleni on tärkeää että nämä kaikki osat ovat kunnossa valmentaessani asiakkaitani. kts. lisää: Cambridge Ohjelmasta

Millaista työni Cambridge-Ohjelman valmentajana on?

Valmentajana autan tukemalla ja kannustamalla asiakkaita  onnistumaan laihdutuksessa ja pysymään saavutetussa painossa olipa painonpudotustavoite pieni tai suuri. Osa asiakkaista voi tehdä myös ruokaremontin taso-ohjelmalla, ilman suurempaa painonpudotustavoitetta. Lisäksi uutena tuotteena on 5vk:n Cambridge kunto-ohjelma, jossa taso-ohjelma, tuotteet ja valmennus ovat myös mukana.

Entisenä ylipainoisena minulla on laihdutuksesta ja painonhallinnasta paljon omakohtaista kokemusta on sekä tiedän ettei laihdutus ole aina helppoa. Repsahduksiakin tulee joskus mutta niistä pitää päästä ja jatkaa eteenpäin.

Asiakkaat voivat varata ajan starttiin tai jatkovalmennukseen soittamalla tai nettiajanvarauksesta.
Valmennustyö asiakkan kanssa alkaa useimmiten jo ennen asiakkaan ensimmäistä kohtaamista kasvotusten. Sen jälkeen laitan asiakkaalle ennakkotietolomakkeet sähköisesti, ja ne voi  palauttaa sähköisesti ennen aloituskäyntiä. Usein soitan myös asiakkaalle ennen aloitusta, näin meidän on helpompi aloittaa laihdutuksen suunnittelu asiakkaan kanssa ja huomioida hänen yksilöllliset tavoitteet.

Ensimmäisellä kerralla annan asiakkaalle kansion ja kaikki laihdutusmatkan aikana tarvittavat oppaat sekä kalenterin.

Aloitusvalmennuksessa teemme alkukartoituksen loppuun ja sen pohjalta yksilöllisen suunnitelman laihdutukselle laihdutuskalenteriin, johon piirrämme mm. kuinka kauan eri tasot kestävät.
Näin laihduttaja tietää milloin laihdutus alkaa ja milloin se päättyy, kun noudattaa ohjelmaa. Joskus jaamme laihdutuksen ostavoitteiksi ja etenemme esim. Kymppi Pois kerrallaan, jos pudotettavaa on paljon.
Taso-ohjelma on kehittynyt vuosien varrella huimasti. Ohjelmassa on tasot 1-6. Tasoilla 1-5 tasoilla laihdutetaan ja 6- tasolla opetellaan pitämään paino tavoitteessa. Jokaiselle asiakkaalle valitaan sopiva taso alkukartoituksen jälkeen. Osa laihduttajista aloittaa 1- tasolta ja osa ylemmiltä, mikäli halutaan ottaa muuta ruokaa heti alusta asti mukaan. Kaikille ei myöskään sovi alemmat tasot, vaan minulla on myös 4- tai 5- tasolta aloittajia, jolloin syödään jo lautasmallin mukaan ja Cambridge aterioita käytetään vähemmän. Jos valittu taso ei sovi laihduttajalle muutamme tasoa sopivaksi myöhemmin. Jos alemmalla tasolla oleva laihduttajat eivät käytä tuotteita riittävästi ohjaan heidät myös laihduttamaan 4-5 tasoilla.

Aloituskäynnin jälkeen laihduttaja käy valmennuksessa 1-3vk:n välein. Valmennuksessa punnitaan päivitetään tilanne. Annan ohjeet seuraavan viikon laihdutukselle. Laihduttaja voi valita lyhyemmän tai pitemmän valmennusajan tarpeen mukaan. Pidemmällä ajalla ehdimme punnituksen, tilannepäivitysten ja tuoteostojen lisäksi keskustella enemmän laihdutukseen ja taso-ohjelmaan sekä ravitsemukseen liittyvistä asioista. Tarvittaessa katsomme ateriarytmin suunnittelua ruokapäiväkirjaan tai tutkimme toteutunutta ruokapäiväkirjaa tarkemmin. Tarvittaessa laihduttaja voi ottaa yhteyttä minuun myös valmennuskäyntien välissä, mikäli tarvitsee lisäohjeita taso-ohjelman toteutukselle tai lisämotivointia valmennusten välissä.

Kun laihduttaja pääsee tavoitteeseen, jatkaa asiakas 6- tason valmennuksessa ja siirtyy painonhallintavaiheeseen.  Tavoitteeseen pääsyn jälkeen otamme uudet kuvat, jolloin voimme katsoa mitä muutoksia on tapahtunut laihdutuksen aikana. Tarvittaessa otan myös välikuvia kesken laihdutuksen.

Painonhallinta vaiheessa tarkistuskäynnit voivat olla vaikkapa kuukausittain tai puolen vuoden välein, mutta  seuranta on edelleen tärkeää pysyvän painonhallinnan saamiseksi.

Mitä muuta kuuluu valmentajan työhön?

Tuote myynti on osa valmentajan työtämme. Cambridge Ohjelmalla laihduttavat käyttävät Cambridge Ohjelman tuotteita eli ateriankorvikkeita taso-ohjelman mukaisesti laihdutuksen aikana. Valmentajana seuraan tuotteiden käyttöä, sillä haluan että laihdutus on turvallista, laihduttaja saa kaikki tarvitsemansa ravinto-aineet, olipa millä tasolla vain. Jos tuotteita ei käytetä oikein ja riittävästi se näkyy helposti laihdutuksen tuloksissa. Tasapainovaiheessa aterioita voi käyttää esimerkiksi siihen päivän heikoimpaan hetkeen. Esim. iltasyönti voi laihduttajalla karata helposti, jolloin Cambridge -aterialla voidaan korvata iltapala. Myyn laihduttajille tuotteita max. kolmeksi viikoksi kerrallaan ja valmennuksen on oltava mukana 1-3vk välein.

Lisäksi tuotteimme voivat käyttää myös muut kuin laihduttajat välipalaksi ja lisäravinteeksi. Myyn tuotteita ilman valmennusta avoimilla ovilla tai silloin, kun ajanvarannut asiakas ei ole paikalla. Tarvittaessa voimme puhelimitse sopia ostoajan. Jos laihduttaja miettii ohjelmalla aloittamista, niin minulta voi ostaa tuotteita myös testattavaksi.

Avoimista ovista ilmoitan omilla Valmentaja FB sivuillani Cambridge Valmentaja Outi Kolehmainen sekä voit katsoa niitä nettiajanvarauksesta ryhmä- ja infotilaisuuksista.
Avoimille oville voi tulla myös tutustumaan valmentajaan tai minulta voi varata myös ilmaisen henkilökohtaisen tutustumisajan. Aloitusaika varataan aina erikseen.

Huolehdin että kaikkia tuotteita on aina saatavilla riittävästi asiakkaille ja teen tuotetilauksen viikoittain Pietarsaaresta pääkonttorimme varastolta. Varastolta tilatut tuotteet tulevat Raaheen n. vuorokaudessa matkahuollon kautta. Laitan tuotteet hyllyyn ja tarkistan ettei hyllyissä ole vanhaksi menneitä tuotteita. Osan tuotteista vien Kalajoelle, jossa minulla on oma tuotevarasto.

Olen itse käyttänyt koko valmentaja urani aikana tuotteita melkein päivittäin esimerkiksi välipalaksi, aamupalaksi tai töissä korvaamaan lounaan. Käyn myös tasoja läpi aina tarpeen tullen ja muistin virkistämiseksi, jolloin käytän tuotteita enemmän. Pidän edelleen tuotteiden mausta ja voin syödä  kaikkia makuja. Mielestäni en voisi olla valmentaja, jos en itse pitäisi ja käyttäisi tuotteita ja välillä olisi myös taso-ohjelmalla. Tuotteita on helppo myydä kun myös tietää mitä ne on ja miten niitä käytetään.

Minun lemppareita tuotteista ovat mm. Original puuro marjojen kanssa joko lämpimänä tai kylmänä tuorepuurona kohmeisten marjojen kanssa blenderillä sekoitettuna. Mustaherukka pirtelö on lemppari paksuna kastikkeena vähän kohmeisten marjojen päällä tai ihan veteen sekoitettuna pirtelönä. Patukoista Karpalo on paras. Sitä voisin syödä vaikka kuinka monta peräkkäin.

 

Teen viikoittaen myös toimistotöitä, joihin kuuluu mm. asiakasrekisterin ylläpitoa, valokuvien käsittelyä ja siirtoa asiakasrekisteriin ja onnistujille ym. valmennukseen suoraan tai välillisesti kuuluvaa työtä.

Valmentajana olo aikanani on tullut paljon muutoksia Cambridge Ohjelmalla. Me valmentajat olemme saaneet monia uusia työkaluja, mitkä helpottavat työtäni paljon.  Kun olen käynyt lisäkoulutuksia, olen saannut mm. ”kysymyspankkeja”, kuten esimerkiksi ravintovalmennus koulutuksen myötä. Näin voin tarvittaessa käydä kysymysten avulla vaikkapa ravitsemusasioita laihduttajan kanssa.

Nykyiseen laatustandardiin kuuluu myös, että meillä on oikeat toimitilat, teemme työtä ammattimaisesti noudattaen Cambridge Ohjelman käytänteitä ja metodeja valmennuksessamme.

Meillä on nykyään mm. sähköiset ennakkotietolomakkeet. Kuvien ja tietojen siirto on nykyään helppoa. Laihdutussuunnitelman teko kalenteriin on on tullut minulle valmennuksen rutiiniksi. Nettiajanvaraus on korvaamaton apuväline, koska uudet asiakkat voivat varata aloitusajan heti, kun saavat laihdutuspäätöksen tehtyä. Ohjelmalla jo olevat voivat varata jatkovalmennusajan etukäteen ennen seuraavaa käyntiä. Näin hän voi suunnitella kotona jo valmiiksi, mitä tuotteita hanen tarvitsee ostaa valmennuskäynnillä ja silloin aikaa säästyy varsinaiseen valmennukseen enemmän valmennukseen varattuna aikana.

Kun aloitin työni valmentajani pääkonttorillamme taisi olla Annika, Jenni, Marit sekä varastolla Niklas. Nykyään siellä on enemmän henkilökuntaa. Nykyään voimme tilata vaikkapa graafikko Johannekselta mainoksia, kuten edellä oli esimerkkejä. tai uudet profiilikuvat. Alla viimeisin profiilikuva mainoksessa. Kesän aikan on tarkoitus ottaa jälleen uusi kuva.

Kuten varmaan olet huomannut työhöni kuuluu olennaisesti myös markkinointi ja uusien asiakkaiden hankinta, sillä laihduttajien päästessä tavoitteeseen käyvät he tietenkin harvemmin valmennuksessa ja tuotteiden käyttö myös vähenee, näin uusille asiakkaille löytyy lisää tilaa. On myös sellaisia joille Cambridge ei ole sopiva, jolloin ohjelman voi lopettaa halutessaan, koska meillä ei ole erillistä jäsenyyttä. Riittää kun peruu aja, mutta tottakai toivon saavani tietää, miksi tämä ei ollut se juttu, mm. kehittääkseni omaa toimintaani.

Pääkonttorin porukka tekee meille paljon yhteisiä mainoskamppanjoita, joista me valmentajat saamme paljon uusia asiakkaita, mutta itse valmentajan pitää olla myös aktiivinen. Tärkein mainoskanavamme on tietenkin onnistuneet ja tyytyväiset asiakkaamme! Osa asiakkaista haluaa julkaista myös oman onnistuja tarinan. Nämä onnistujien tarinat inspiroivat muita laihduttajia. Voit käydä lukemassa Cambridge Ohjelman sivuilta lisää onnistujatarinoita tai minun nettiprofiilista.

Käytän aktiivisesti FB-valmentajaprofiiliani mainonnassa ja tiedottamisessa ja jonkin verran lehtimainontaa. Instagramikin minulla on mutta en ole opetellut sitä käyttämään vielä kunnolla.

Näkyvyyttä ole lisännyt laittamalla omaan autooni ja taksiimme Cambridge logon, sekä osallistun säännöllisesti myös messuille ja erinlaisiin tapahtumiin.

Oman Raahen toimisto ikkunoihin on tehty asianmukaiset teippaukset omalla kuvallani. Kalajoen mainosikkunat ovat vielä vähän vaiheessa, mutta sieltäkin tunnistaa kuka siellä tekee töitä.

Miten kehitän ja ylläpidän ammattitaitoani?

Unelmieni työhön kuuluu kouluttautua ja olenkin opiskellut säännöllisesti valmentaja urani aikana. Olen käynyt lähes kaikki Cambridge Valmentajille järjestetyt koulutukset peruskoulutukseni jälkeen. Mielestäni yksi työni kehittämisen peruspilareista on Cambridge Ohjelman järjestämät koulutukset.

Melkein heti aloitettuani pääsin aiemmin alottaneiden mukaan ”Minä haluan” koulutukseen, jossa tähdättiin täysipäiväiseen valmennukseen. Siinä vaiheessa jo päätin että minusta tulee pikkuhiljaa täysipäiväinen valmentaja ja tein omat tavoitteeni mihin tähtään valmentaja urallani. Tällä hetkellä alan olla niissä tavoitteissani. Sieltä sain jo  ”vanhoilta” valmentajilta hyvän buustin markkinointiin verkostoitumiseen ym.s käytänteisiin.

Seuraava laajempi koulutus oli Cambridge Ohjelman Personal Training- koulutus. Koulutuksessa pääpaino oli mm. ”luomu” liikunnassa ja miten liikunta huomioidaan meidän taso-ohjelmassa. Tästä on ollut suuri hyöty omaa valmennustyötä tehtäessä ja omassa liikunnassani. Itse en pidä salilla liikkumisesta vaan luonnossa ja pääsääntöisesti omalla painolla tehtävästä lihaskunto harjoittelusta sekä tarvittaessa kuminauhaa apunakäyttäen. Varsinaista PT ohjausta en tee vaan ohjaan omia laihduttaja asiakkaita, miten tehdä helposti ja ilman välineitä lihaskunto- tai muuta harjoittelua.

Muita liikuntaan liittyviä koulutuksia on ollut mm. Kuntoon Cambridgella ja viime syksyn Cambridge Kunto-ohjelma koulutus. Uusin Kunto-ohjelma koulutus on Meidän TJ Annikan käsialaa ja siinä on tiivistettynä pitkään pureskeltuna pakettina kaikki aiemmat kuntoiluun liittyvät koulutukset. Kunto-ohjelma on todella tehokas niille, jotka haluavat saada ne viisi viimeistä kiloa pois tai on laihdutuksen loppusuoralla. Kunto-ohjelma todella toimii jos sen tekee oikein taso-ohjelmaa noudattaen. Kunto-ohjelman tehneet asiakkaat ovat olleet todella tyytyväisiä uuteen viiden viikon valmennukseen ja itse olen käynyt sen myös ja tällä hetkellä olen tekemässä uusiksi.

Ravintovalmennus- koulutus on myös yksi meidän laajemmista koulutuksista, jonka kävin pari vuotta sitten. Siinä perehdytään tarkemmin  suomalaisten ravitsemussuosituksiin sekä miten suosituksia käytetään meidän taso-ohjelmassa. Sen myötä aloitin aikoinaan myös tämän blogini ”kevyemmin eteenpäin” pitämisen. Koulutuksesta sain hyvää ja käytännönläheistä tietoa oikeaan ravitsemukseen ja miten sitä voi soveltaa. Olen kirjoittanut blogiini aiemmin miten ja miksi olen itse omassa keittiössäni soveltanut saamaani tietoa ravitsemuksesta.  Kts. aiempia blogi kirjoituksiani esim. Terveellisempi makaronilaatikko Aamiaislätyt ja lautasmalli, tai Nakkikeitto, Lanttusosekeitto.

Lisäksi olen käynyt 6- taso koulutuksen, jossa perehdytään tarkemmin painonhallintavaiheeseen tasolla 6 sekä motivaatiokoulutuksen ja ryhmäkoulutuksen ( Taso -6 ja motivaatiovalmennus. ) Pidän ryhmien pitämisestä ja pudotin itse myös aiemmin ryhmässä painoani. Suurin osa asiakkaistani haluaa kuitenkin laihduttaa yksin tai kaverin kanssa. Tällä hetkellä Kalajoella on menossa 10-Pois ja motivaatio-ryhmät. Kirsillä Raahen toisella valmentajalla on Raahessa nyt ryhmä. Uusia ryhmiä alkaa jälleen kevään aikana.

Muita koulutuksia ovat olleet mm. some- koulutukset, monet päivityskoulutukset ja Pertti Mustajoen koulutukset. Pertin koulutukset ovat todella mielenkiintoisia ja avaavia koulutuksia laihdutuksesta ja painonhallinnasta. Kts:  Blogi Pertti Mustajoki

Kaikki Valmentajat käyvät peruskoulutuksen, joka on nykyään huomattavasti laajempi, kuin minun aloittaessani. Viime syksynä päivitin peruskäytäntöjäni  käymällä uusien valmentajien aloituskoulutuksen B ja C osat yhdessä Raahen uuden valmentajan Kirsin kanssa. Samalla sain viilattua jo aiempia oppimiani taitoja ja käytänteitä ajantasalle.

Nyt uutena on tulossa meille valmentajille tittelit, eli voimme kouluttautua halutessamme Basic -tason lisäksi enemmän. Olen päivittämässä nyt talven ja kevään 2018 aiempia koulutuksiani uusien standardien mukaiseksi, jolloin saan lisää ”titteleitä”. Tavoite on saada Basic -tason lisäksi Expert ja Master tittelit ennen kesää. Tietenkin haluan olla ensimmäisten Cambridge Ohjelman Valmentajien joukossa, joilla on kaikki ”tittelit”. Pelkkä titteli ei tietenkään ole päätarkoitus, vaan se tietotaito ja käytänteet sekä kokemus, mitä saan näiden koulutusten kautta. Tärkeintä on ehdottomasti, että asiakkaani tulevat saamaan laadukkaampaa ja tehokkaampaa valmennusta kuin aiemmin ja entistä useampi laihduttaja onnistuu ja saa pidettyä tavoitepainon.

Muita Cambridge Ohjelman ulkopuolisia koulutuksia ovat valmentaja urani aikana mm. Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto.

Miten huolehdin omasta työhyvinvoinnista?
Liikun mielelläni metsässä. Lenkkeilen ja seuraan luonnon tapahtumia eri vuodenaikoina. Metsä on minun henkireikäni.  Käyn melkein päivittäin lenkillä. Useimmiten suuntaan aamuisin metsäpoluille kävellen ja välillä hölkätenkin sekä voin tehdä siellä samalla lihakunto ym. harjoittelua.  Useinmiten parhaimmat ideat omaan työhöni liittyen saan juuri aamulenkeillä. Otan myös lenkkeilessä paljon kuvia, joita käytän esim. fb -sivuillani. Blogini kuvat ovat myös pääsäntöiseti omia.

 

Yksi tärkeistä työhyvinvointiini vaikuttava asia on säännöllinen koulutuksissa käynti. Cambridge Ohjelman koulutuksissa tapaan muita Valmentajia. Aiemmin koulutukset olivat isommille ryhmille, mutta nyt osuurin osa on 8 hengen ”teho” koulutuksia, joissa on aikaa myös Valmentajien keskinäiselle ajatustenvaihdolle. Koulutuksista saan aina uutta virtaa ja innostusta työhöni. Koulutuksen vetäjinä on aina Cambridge Ohjelman pääkonttorin väkeä. Aina energinen TJ Annika saa omalla vauhdikkaalla peroonallaan innostumaan aina enemmän ja enemmän työstäni. Jokaisten koulutuspäivien jälkeen olen täynnä virtaa ja uusia ideoita työhöni. Meillä on myös koko pääkonttorin tuki työssämme valmentajana.

Yhteistyö muiden Valmentajien kanssa on tärkeää. Viime syksynä Raahessa aloitti uusi Valmentaja Kirsi Lehtikangas. Molemmat olemme itsenäisiä yrittäjiä, ja molemmilla on omat valmennettavat asiakkaat sekä omat työtilat.  Valmennamme molemmat Raahessa Niittykadulla ja itse käyn lisäksi myös Kalajoella. Aiemmin valmensin yksin Raahessa, mutta nyt on kollega, jonka kanssa voimme järjestää yhteisiä tapahtumia, mainontaa sekä saamme lisää näkyvyyttä paikkakunnallamme yms. Autamme toisiamme tarvittaessa erilaisten ongelmien sattuessa. Esimerkiksi Kirsi auttaa minua tietokoneongelmien kanssa tai FB:n kanssa ja minä puolestani pystyn auttamaan joissain muissa asioissa. Lisäksi saan uudelta valmentajalta erilaisia uusia näkökantoja vanhoihin omiin juurtuneisiin käytänteisiini. Pidämme yhteisiä suunnittelu palavereita ja välillä parannamme maailmaa kahvikupin äärellä ilman mitään erityistä syytä. Olemme viettäneet puolen vuoden aikana monia hupaisia hetkiä ja välillä nauraneet kippuralla ja välillä miettineet syntyjä syviä jaksamiseen liittyvissä asioissa.

Yhteistyöstä hyötyy aina kaikki myös asiakkaat. Laihduttajilla Raahessa on nyt enemmän valinnan varaa Valmentajissa. Olemme Kirsin kanssa täysin erilaisia persoonia ja valmennamme omalla tyylillämme. Jos jomman kumman kanssa ei natsaa voi siirtyä toiselle valmentajalle, silloin pyydämme pääkonttorilta siirtämään laihduttajan tiedot toiselle Valmentajalle. En tykkää huonoa, jos joku vanha asiakkaani siirtyy Kirsille. Laihduttaja voi saada näin uutta potkua matkalle kevyempään elämään saadessaan uuden Valmentajan. Myös Kirsi on ammattitaitoinen koulutuksen käynyt Valmentaja.

Jutun kirjoitushetkellä olemme järjestämässä yhdessä tutustumis- ja asiakasiltaa, jonne tulee myös Cambridge Ohjelman TJ Annika Rak. Paikalle on tulossa myös laihduttajia ja onnistujia.
Tilaisuus on tarkoitettu kaikille uusille ja vanhoille asiakkaille tai muuten ohjelmasta kiinnostuneille.

Cambridge Ohjelma lähettää kaikille asiakkaille kuukausittain uutiskirjeen, johon me valmentajat voimme laittaa halutessamme omia ajankohtaisia tapahtumia omille asiakkaillemme tms. Kirsillä ja minulla on yhteinen uutiskirje. Jos olet meidän valmennuksessa, etkä ole saanut kirjettä sähköpostiin, niin kerro siitä meille, niin selvitämme asian. Myös muut kiinnostuneet voivat tilata uutiskirjeen Cambridge Ohjelman sivuilta

Niittykadulla samassa talossa on meidän Valmentajien lisäksi muita hyvinvointiin liittyviä yrittäjiä mm. Juhla Lumon Päivi ja Hanna sekä Hoivapalvelu Helmen Tarja. Meille on kehittynyt pikkuhiljaa mukava pieni työyhteisö. Lisäksi olen ollut mukana mm. Raahessa erilaisissa muissa yrittäjien  tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Kalajoella toimistoni on Koppelissa, jossa olen päässyt tutustumaan muihin talon eri alojen yrittäjiin.

Työhyvivointiini kuuluu tärkeänä osana myös oman työn kalenterointi. Olen oppinut jo vähän itsekkääksikkin Valmentaja urani aikana. Alussa tein töitä enemmän sen mukaan, miten asiakkaat halusivat tulla. Nykyään mietin työpäivät tarkemmin ja teen niistä aikataulullisesti järkevämmät. Vaikka välillä joustankin ajanvarauksen suhteen, niin  osaan nykyään sanoa asiakkaalle ei silloin kun ei sovi. Moni on huomannutkin että en aloita ihan aamusta valmennusta, vaan yleensä 11 jälkeen. Minun  pitää saada tehdä aamulenkkini rauhassa. Lenkille lähden sen jälkeen kun, tyttäreni Maija 9v. lähtee kouluu, mikäli en ole ehtinyt käydä ennen Maijan heräämistä. Minulle on tärkeää että voimme Maijan kanssa aloittaa aamut yhdessä, sillä olen usein illalla töissä. Raahen valmennuspäivinä tulenkin usein iltapäivisin kotiin silloin kun Maija pääse koulusta ja lähden takaisin töihin Maijan isän päästyä töistä tai vietyäni Maijan harrastuksiin.

Valmennan tällä hetkellä Kalajoella maanantaisin ja torstaisin. Raahessa valmennan tiistaisin ja keskiviikkoisin sekä joskus perjantaisin Maijan urheilukoulun ajan  tai sunnuntaina iltapäivisin. Koska Valmentajan työssä on kausivaihteluita, käyn välillä hiljaisempana aikana myös mieheni taksia ajamassa. Ajovuoroiksi valitsen ne rauhallisimmat vuorot eli useimmiten sunnuntait, jolloin taksissa on rauhallista ja teen omia ”paperitöitä” taksikopilla. Taksissa olo onkin nykyään minun harrastus vaihtelevasti. Tämän yrittäjyyden hyviä puolia on että voin itse päättää työaikani ja taksiin menen silloin kun minulle sopii oman työni puolesta.

Me valmentajat tarvitsemme myös oman valmentajan. Käyn tällä hetkellä Helsingissä nykyisellä Valmentajallani Ringalla. Tavoitteenani on siirtyä neljän vuoden vaihtelevasta 61-70 kg painosta pysyvästi alle 60 kiloon. Haluan olla hyvässä kunnossa ja jaksaa tehdä työtäni energisenä sekä olla hyvinvoiva äiti Maijalle vielä pitkään.

Kuvassa Ringa ja Maija joululomalla 2017, jolloin olimme Maijan kanssa pikalomalla Helsingissä ja samalla kävin Ringalla valmennuksessa.

Unelmieni työ?

Pidän Valmentajan työstä, koska saan saan tehdä työtäni erilaisten ihmisten kanssa. Asiakkaat ovat mukavia ja näen työssäni hienoja onnistumisia ja tyytyväisiä asiakkaita.

Me Cambridge Ohjelman Valmentajat emme toimi Franchising – yrittäjinä tai tee verkostomarkkinointia, vaan olemme itsenäisiä yrittäjiä ja tilaamme tuotteet suoraan Pietarsaaren tukusta ilman muita välikäsiä ja ostamme haluamiamme palveluja ja koulutuksia jokainen omien tarpeiden kiinostuksen mukaan. Toimin tällä hetkellä itsenäisenä yrittäjänä toiminimellä, mutta toimin kuitenkin Cambrige Ohjelman laatustandardien mukaan.  Kun meillä on nykyään hyvät ohjeet laadukkaisiin käytännön työtilanteisiin, voin keskittyä tekemään sitä oikeaa työtä, eikä tarvitse itse luoda uusia toimintatapoja ja metodeita.

Olen itse valinnut oman toimipaikkani, sisustanut toimistoni ja tehnyt niistä itselleni mieleiseni työpaikan. Yrittäjänä saan päättää itse työaikani ja minkä verran teen valmennustyötä. Seuraan yrittäjänä  mm. omia valmennusmääriäni ja myyntiäni ja liiketoiminnan kuluja sekä päätän itse hinnoittelustani. En vaihtaisi enään missään nimessä vieraalle töihin. Yrittäjyys on se minun juttu!!

Meillä on hyvä ja innostava tuki pääkonttoriltamme. Kiitos siitä kuuluu TJ Annikalle sekä koko pääkonttorin porukalle!! Saamme laadukasta koulutusta ja apua valmennukseemme, markkinointiin ja mikä parasta tuotteemme ovat laadukkaita sekä hyvänmakuisia ja taso-ohjelma todella toimii, kun sitä noudatetaan ja ”kolmen jalan jakkara” pysyy pystyssä.

Olen ylpeä omasta työstäni. Tämä on todellakin unelmieni työ.  En vaihtaisi päivääkään pois ja tavoitteenani on jatkaa valmennusta eläkkeelle asti ja ehkä pitempäänkin. Olen saavuttanut jo paljon urani alussa ”Minä haluan” -koulutuksessa asettamistani tavoitteista mm. sen että tämä on minun oikea työ ja teen tätä ammattimaisesti sekä saan tästä työstä myös oman palkkani eikä tämä ole enään vain harrastus.  Itsestään palkka ei tule, vaan työtä on tehtävä tietysti jokaisen euron edestä. Mutta se miten saan palkkani on todella mielekästä ja palkitsevaa.

Vuosien aikana on tapahtunut paljon, asiakkaista on ollut  neljän vuoden aikana n. 400, osa lyhyemmän ajan ja osa pitempään. Minulla käy edelleen myös aivan alkuajoista mukana olleita asiakkaita, joista osa on painonhallitsijoita ja osa on palannut laihduttamaan tauon jälkeen.
Pudotettuja kiloja on tuhansia. Uskon kehittyneeni valmentajana ja tästä kuuluu suuri KIITOS asiakkailleni, joiden kanssa olen saanut tehdä tätä työtä. Olen saanut varmuutta työhöni kokemuksen, ja lisäkoulutusten ansiosta, joista olen saannut uusia toimintamalleja ja vinkkejä työhöni. Lisäksi Koulutukset ovet syventäneet tietotaitoani vuosien kuluessa. Ja uskon että, nyt talven ja kevään aikana suoritettavana olevat aiempien koulutusten päivitykset, tuovat lisäarvoa valmennukseeni ja toimintatapoihini Uusia oivalluksia syntyy koko ajan päivitysten edetessä.

Nyt on kuitenkin aika miettiä seuraavan neljän vuoden tavoitteita. Yhtenä tärkeimpänä tavoitteena tulee olemaan että saan enemmän onnistuneita ja tyytyväisiä asiakkaita!!! Minusta ei varmaan koskaan tule täydellistä  Valmentajaa.  Mutta sen lupaan, että teen aina parhaani auttaessani teitä laihduttajiani ja painonhallitsijoita pysyvään painonpudotukseen unelmieni työssä!!

Kevyemmin eteenpäin!!!!

Outi

Artikkeli on siirretty Bloggerin blogista tänne WordPressin blogiin ja muokattu 22.4.2018