Valmentajan päivä

Valmentajan päivä

Valmentajan päivä

Valmentajan päivä vaihtelee paljon mm. vuodenajasta riippuen tai onko koulujen loma-aika. Voin itse päättää yrittäjänä milloin teen töitä ja milloin jotain muuta. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on myös tärkeä osa päivääni nykyään.

sadonkorjuukasviket

Valmentajan aamu

Yleensä nousen ylös n. klo 6 olipa sitten työpäivä tai viikonloppu. En osaa nukkua pitempään vaikka olisin illalla valvonut. Herättyäni keittelen kahvit ja katson aamun ensimmäiset uutise kolmoselta klo 6.30. Aamukahvin aikaan monesti viestittelemme kaverin kanssa. Jumppailen hissukseen tai teen jotain liikkuvuus juttua tms mitä milloinkin.

Valoisana vuodenaikana saatan lähteä aamu-uutisten jälkeen heti lenkille, mutta näin pimeänä aikana harvemmin niin aikaisin, koska Maijalla on osana aamuista kouluun lähtö ennen kahdeksaa ja vien Maijan sinne.  Jos Maijalla on myöhempi meno saatan käydä ennen lähtöä jo lenkillä. Työni hyvä puoli on että voin olla kotona aamuisin Maijan kanssa ennen koulupäivää.

Kun vien Maijan kouluun, niin joinakin päivinä palaan kotiin vielä lenkille ja nyt viimeaikoina olen saattanut mennä uimahallille jumpaan tai vesikäveleen. Nämä minun aamun liikunnat ovat minulle se tärkeä osa hyvinvointiani.

sadonkorjuukasviket

Työajat

Raahessa valmennan syksyllä ja keväällä 3-4 pv viikossa ja Kalajoella yhden päivän. Loma-aikoina ja hiljasina vuodenaikoina pidän enemmän vapaita tai teen lyhyempää päivää ja kun on kiireisemmät ajat teen pitempiä päiviä ja useammin.

Työajat vaihtelevat Maijan lukujärjestyksen mukaan. Aloitan ei liikunta-aamuina klo 9-10 ja lenkkipäivinä 10-11 aikaan. Iltapäivisin pidän liikkeen kiinni yhden tai puoli kolmen aikoihin n. tunnin ajan, mikäli kuskailen Maijaa koulusta. Jos ei ole kuskausta saatan käydä lounaalla tai asioilla. Nämä iltapäivän ajat ovat muutenkin yleensä rauhallisia. Palaan takaisin tauolta klo 14 tai 15.30 ja pidän liikkeen auki n. klo 17 asti ja sen jälkeen jatkuu usein vielä varattuja valmennuksiakin. Joskus menen välillä kotiin ja jatkan vielä illalla etävalmennuksia.

Joskus teen töitä myös viikonloppuna, mutta nykyään harvemmin. Tammikuun ryhmistä Kymppi pois ryhmiä en saanut mahtumaan viikolle, joten ne on sitten sunnuntai-iltaisin ja voin ottaa ennen tai jälkeen yksilöasiakkaitakin, mikäli Kymppi pois -ryhmät alkavat.

sadonkorjuukasviket

Valmennus ja tuotemyynti

Olen Cambridge Valmentaja One 2 one Diet :llä, joten päivän aikana käy valmennettavia asiakkaita ajanvarauksella. Nyt liiketilojen suurennettua alan jälleen enemmän pitämään myös ryhmiä. Asiakkaita, jotka käyvät ostoksilla, käy pitkin päivää. Jos olen varattuna ostoksille tulevat voivat istua odottamaan, kunnes vapaudun ajanvaranneen asikkaan valmennuksesta. Monet ostajat soittavatkin ennalta, miten on tyhjiä välejä valmennusten välillä, niin ei tarvitse sitten odotella.

Usein käy asiakkaita myös tutustumassa valmennuksiin, ennen kuin päättävät aloittavatko valmennuksessani. Etävalmennuksia teen päivällä normaalin työajan puitteissa, mutta myös usein illalla kotonakin. Pyrin iltaisin keskittämään etäjutut yhdelle illalle.

Työpäivän aikana teen myös markkinointia, somejuttuja, asiakashankintaa sekä pidän yhteyttä vanhoihin asiakkaisiini ja tarkoitus onkin nyt ottaa enemmän yhteyttä vanhoihin ja jututtaa miten painonhallinta on sujunut tms. Minulla käy paljon vanhoja asiakkaita myös tarkistuskäynnillä, jolloin katotaan miten on mennyt ja onko paino pysynyt tavoitteessa vai tarvitaanko pientä ryhtiliikettä.

sadonkorjuukasviket

Työpäivääni kuuluu myös tuotetilausten tekoa, hyllyyn laittoa, päiväysten tarkistusta ja ihan sitä normaalia ”kaupan” juttua kuten kirjanpitäjän kanssa kirjanpitoasioita yms. ja palavereita pääpaikan ja toisten Valmentajien kanssa.

Olen myös mentorina muutamalle neuvojalle, ohjaajalle sekä tulevalle Kalajoen Valmentajalle. Kouluttaudun myös itse valmentajana säännöllisesti, joten aina silloin tällöin olenkin koulutuksissa Tampereella tai Pietarsaaressa tai Teamsin kautta. Jos sinua kiinnostaa valmentajan työ otathan yhteyttä ja kysy lisää minulta 0400 895484. Raahessakin olisi tilaa uudelle valmentajalle tai jos olet muualta päin Suomea, kerron silti mielelläni lisää.

Työpäivien jälkeen olenkin usein kotona ja välillä on esim. Maijan jalkapallotreeneissä käyttöä yms. Tällä hetkellä en juuri liikuntaan liittyvien juttjen lisäksi harrastele suuremmin muuta. Olen iltauninen, niin pyrin menemään ajoissa nukkumaan. Niin onhan meillä Jamppa hamsu vielä, jota pitää iltaisin ruokkia…

Kesäaikaan, kun on valmennusten kannalta rauhallisempaa, olen jonkin verran metsän harvennuksissa yms. Viimekesänä ne jäikin väliin pienen jalkaongelmani takia, mutta ensi kesänä sitten siitäkin edestä.

sadonkorjuukasviket

Lomia en pidä yhteen kyytiin yleensä viikkoa enempää, sillä pidän niitä aina tarpeen mukaan vuodenajasta riippuen tai teen lyhennettyä työviikkoa. Kuten nyt jouluviikollakin lopetan työt keskiviikkona ja käyn seuraavan kerran ti 27.12 töissä päivän. Silloin on joulukilojen punnitustalkoot Raahessa klo 12-18, jolloin kaikki halukkaat voivat tulla tarkistamaan ilmaiseksi painonsa ilman ajanvarausta. Muutama normaali aloitusaika myös sille päivää. Loppuviikosta lähdenkin Maijan kanssa Helsinkiin Blind Chanelin keikalle yms.  Saatan käydä sitten la ja su pikavisiitin töissä ja Maanantaina 2.1 aloitan oikein työt ja eka Motivaatio -ryhmäkin alkaa.

Nautin työstäni Cambridge Valmentajana. Tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä ja saan auttaa heitä painonhallintaan liittyvissä asioissa. Tämä työ on minulle välillä myös se harrastuskin, koska siihen kuuluu monenlaisia juttuja. Esimerkiksi napsin lenkeillä ja milloin missäkin kuvia, joita käytän sitten somessa tai vaikkapa täällä joulukalenterissani. Koulutusreissut ovat aina vähän niinkuin lomareissuja. Joten työ ja harrastus samassa paketissa, joten voisiko päivät paremmin mennä…

Nyt joulun aikaan lomailen ja sitten tammikuussa alkaakin taas täystohina ja sitä jo innolla odotan.

Yllä kuva nettiprofiilistani, joka löytyy www.outikolehmainen.fi Löydät sieltä myös ajanvaraukseni yhteystietoni ja sieltä voi jättää myös soittopyynnön. Työaikani ja muuta ajankohtaista löydät täältä blogistani Cambridge Valmentaja sivulta.

Pääset linkeistä katsomaan lisää tämän vuoden ja aiempien viuosien joulukalentereiden luukkuja…