Pähkinäpatukka välipalaksi

Pähkinäpatukka välipalaksi

pähkinäpatukka välipalaksi

Pähkinäpatukka välipalaksi

Pähkinäpatukka sopii hyvin välipalaksi laihduttajalle tai kenelle vain. Kuvassa One 2 one Dietin pähkinäpatukka. Nämä patukat ovat myös ateriakorvikkeita, joissa on kaikki tarvittava pienessä koossa ja helposti imeytyvässämuodossa. Näitä voi käyttää välipalaksi tai ateriaksi, myös muutkin, kuin laihduttajat.

Tulevana viikonloppuna olen menossa Helsinkiin, kun siellä on Voc -kisan voittaneiden stailauspäivä. Miesten sarjassa voitti asiakkaani Pertti Severinkangas ja painonhallitsija sarjan voitti Jyrki Haapasaari. Valitettavasti Jyrki ei ei ehdi mukaan. Reissuun on pakattu pino patukoita, niin voin syödä välipalaksi milloin vain tai jos ei ehdi syömään ajallaan voi napata patukan aterian tilalta.

Kun lähden pitemmälle lenkille tai jonnekkin retkeileen, on minulla aina patukka taskussa tai repussa. Siitä saa tarvittaessa hyvin lisää energiaa, mikäli tarvii keken matkaa piristystä. Patukoissa on energiaa n. 200 kcal/kpl ja hiilareita, proteiineja sekä rasvaa.

One 2 one Dietin patukat

One 2 one Dietin patukat ovat samoja, kuin Cambridge Ohjelman patukat. Meidän nimi ja ulkonäkö on vain muuttunut. Tuotteet, valmennus ja Ohjelmat on lähes samat kuin ennenkin.

Tällä hetkellä myynnissä on Sitruuna-, Omena-Mansikka-, Suklaa ja Pähkinäpatukka. Lisäksi minulla on vielä pieni erä Kirsikka patukkaa myynnissä.

Lähipäivinä saattaakkin olla juttua kalenterissa ehkä hotelliaamupalasta tai muusta ulkona syömisestä. One 2 one Dietillä laihduttavatkin tai painonhallitsijat voivat reissata ja syödä välillä ulkona tai hotelliaamupaloja…One 2 one Diet on enemmän kuin vain pelkät pussit tai patukat…

Pääset linkeistä katsomaan lisää joulukalentereiden luukkuja, myös aiemmilta vuosilta..

Pähkinät välipalaksi

Pähkinät välipalaksi

manteli ja pähkinä

Pähkinät ja mantelit välipalaksi

Pähkinät ja mantelit sopivat hyvin pieneksi välipalaksi, kunhan muistaa vain, minkä verran niitä kannattaa syödä. Kun ostat pähkinöitä, niin kestääkö pussi useamman päivän vai käykö käsi pussilla useammin ja pian huomaat, että pussi on tyhjä.

Yllä kuvassa on:

cashew pähkinöitä 17,4 g -> 100 kcal ja manteleita 16,3 g ->100 kcal.

Cashewpähkinät 574 kcal / 100 g

Saksanpähkinä 644 kcal/ 100g

Manteli 613 kcal /100g

Cashewpähkinä kuorittu manteli

Pähkinöiden ja manteleiden suuri energia määrä tulee rasvasta, jota niissä on hieman yli tai alle puolet. Niiden ravintosisällöt näet yllä olevasta kuvasta. Tyydyttynyttä eli kovaa rasvaa niissä on vähän ja suurin osa on pehmeää tyydyttymätöntä rasvaa, jota tulisi saada joka päivä, mutta ei sitäkään liikaa. Joten jos syöt isomman annoksen pähkinöitä, jätä muu rasva sellaisena päivänä vähemmälle.

Voit lukea rasvoista lisää vaikkapa Syö hyvää sivuilta.

Mantelit ja pähkinät sisältävät myös paljon proteiinia ja jonkin verran kuituja. Kuten näet ne sisältävät paljon hyviä ravintoaineita, joten ne sopivat hyvin pieneksi välipalaksi tasaamaan verensokerin heilahteluita, kun muu ruokavalio ja ateriarytmi on kunnossa. Mutta muista kuitenkin kohtuus, sillä normaalipainoisen naisen keskimääräinen energian kulutus on n. 2000 kcal. Reilusti alle 400 g:n pussista saa jo päivän koko energiamäärän ja helposti uimarenkaan vyötärölle.

Pitää vielä mainita lopuksi mantelijauhot, kun moni keto- tai gluteenia välttelevä tyyppi käyttää niitä leivontaan yms paljon ja monesti mantelijauhon lisäksi leivonnaisissa on paljon muutakin rasvaa. Mantelijauhoissa on myös yli 600 kcal / 100g vrt. vehnäjauho n. 360 kcal / 100 kcal…….

Lisää pieniä naposteltavia löytyy 2019 joulukalenterista luukusta 3.

Pähkinät sopivat välipalaksi vaikkapa One 2 one Dietin Kymppi pois -ohjelman viimeisillä viikoilla. Toki pähkinöitä voi käyttää alemmillakin tasoilla lounaalla tai päivällisellä, mutta määrien kanssa pitää olla tarkkana, ettei energiaa tule liikaa ja muutakin ruokaa mahtuu mukaan.

Pääset linkeistä katsomaan lisää joulukalentereiden luukkuja, myös aiemmilta vuosilta..