NYT ON AIKA, Valmentajan viimeiset kilot

Taso 1 

22-28.8.2018

Aloitin Cambridge Ohjelman tasolla 1 keskiviikkona 22.8. Tein tavoitteet ja suunnitelman valmiiksi aloittaessani. Voit katsoa lisää lähtötasostani, tavoitteitteistani sekä suunnitelmasta blogipostauksestani NYT ON AIKA, Valmentajan viimeiset kilot. Klikkaa:
Minulle sopii hyvin aloitus 1 tasolla, jolloin saan kaikki vanhat tavat pois ja erityisesti tällä kertaa jäätelön syönti piti saada katkaistua.  Tasolla 1 syön 3 Cambridge ateriaa. Lempimakujani on tällä kertaa ollut original puuro, mustaherukka-, banaani-, mansikkapirtelöt sekä Kanasienikeitto. Lisäksi olen syönyt mausteista couscousia ja ehdoton lemppari on suklaa tetra.
Pirtelöt olen syönyt ihan yksinkertaisesti pirtelöinä ja keitot keittoina. Puuroa olen lämmittänyt mikrossa sekä tehnyt puurojauheesta pieniä leipäsiä uunissa. Leipäset olen tehnyt sekoittamalla pienen määrän vettä puurojauheen sekaan ja muotoillut niistä 6 pientä leipää n. 5cm halkaisijaltaan. Leivät olen paistanut uunissa n.  180-200 asteessa n.10 min, jolloin ne on hieman ruskettuneet reunoilta. Leipien päälle voi laittaa ennen paistamista lisäksi mausteita tai hippunen yrttisuolaa.
Tasoa 1 noudatin ”lähes” oikein. Ylimääräistä on tullut muutamasta ohuesta kinkkusiivusta, kun on tehnyt mieli jotain suolaista. Lisäksi kahtena päivänä olen ottanut puolikkaan Cambridge aterian illalla ylimääräisenä, kun on tehnyt mieli ottaa jotakin. Mielitekoja on ollut erityisesti suolaisia ruokia kohtaan, mutta makean mieliteot ovat lähes kokonaan loppuneet. Makeasta irti pääsy olikin yksi tavoitteeni tällä kertaa ja sen takia en ole syönyt 1 tasolla Cambridge patukoita ollenkaan, vaikka niissäkin olisi myös kaikki ravintoaineet.

Koska heti aloittaessa päätin että NYT ON AIKA, ja se aika tosiaankin oli tehdä tämä juttu. Nälästäkin olen selvinnyt hyvin oikealla asenteella ja vissyä juomalla ja parilla kertaa ylimääräisellä puolikkaalla Cambridge aterialla. Parina ensimmäisenä päivänä oli välillä hieman heikko olo, mutta sekin meni nyt yllättävän helposti ohi. Neljäntenä päivänä oli pää todella kipeä, mutta onneksi särkylääkkeet auttoivat hyvin. Ensimmäisinä päivinä jouduin ravaamaan vessassa yhtenään ja pissa on alkanut myös haisemaan.  1 Tason loppussa myös henki on alkanut haisemaan ketoosista johtuen. Ketoosi ei itsessään laihduta, mutta se auttaa nälän tunteen hallinnassa. Kalorivaje on se mikä lopulta kuitenkin laihduttaa.

Lenkkeillyt olen oman jaksamisen mukaan. Ensimmäisenä aamuna kävin pitemmän lenkin, koska varastossa oli vielä hiilareita ja paukkuja. Muutamana seuraavana aamuna kävin lyhyen n. 20-30min kävelylenkin. Paukut eivät olisi juuri pitempään riittäneetkään. Pari viimeistä aamua tasolla 1 kävin vähän pitemmän kävelyn, koska olonoi oli jo todella hyvä. Kuten aiemmillakin kerroilla tasolla 1, on sykkeeni noussut lenkillä huomattavasti korkeammalle kuin normaalisti. Ennen lenkkiä olen ottanut puolikkaan Cambridge aterian ja toisen puolikkaan olen syönyt lenkin jälkeen. Olen samalla tehnyt Cambridge kunto-ohjelman mukaiset liikunnat, kuten oli tavoitteenakin. Lenkin jälkeen hikoilen enemmän kuin normaalisti. Joudun odottamaan sen tasaantumista jonkin aikaa ennen suihkuun menoa, koska hiki haisee ketoosissa paljon pahemmalle kuin normaalisti.

Neljäntenä päivänä kävin kavereiden kanssa myös pizzalla, jonka olimme sopineet jo paljon ennen aloitustani. Muut tilasivat pizzan ja minä otin vain lasin pepsi maxia. Mieli teki tilata itse myös pizzaa, mutta olin tiukkana enkä tilannut. Jos alkaa matalilla tasoilla syömään eri tilaisuuksissa ja tilanteissa, niin homma ei etene ja paino ei putoa. Jos aina miettii mitä tapahtumia tai juhlia on tulossa, kun suunnittelee aloitusta,  niin koskaan ei ole oikea aika aloittaa.

Aloittaessani 22.8 painoin 66,9. Olin viikon tasolla 1 ja 29.8 siirtyessäni tasolle 1+ suunnitelmien mukaisesti painoin 64,4kg eli miinusta tuli 2,5 kg. Joskus minulla on tasolla 1 lähtenyt viikossa lähes viisikin kiloa. Tällä kertaa turvotusta, eli nesteitä ei ollut kovin paljoa, koska olin jo yritellyt tiukentaa ennen tätä aloitusta. Söin kyllä viimeisenäkin päivänä jäätelöä ja karkkia, mutta muut syönnit olivat kuitenkin melko vähän hiilaripitoisia. Jos syön paljon hiilihydraattipitoista tai suolaista ruokaa, kertyy minulle helposti turvotusta eli nesteitä. Viikon tulos oli eka hieman pettymys, mutta kun tiedän, että ylimääräisiä kaloreita ei tullut kuin n. 300 koko viikon aikana, niin voin olla todella tyytyväinen itseeni.

Nyt olen miettinyt, sitä miksi nyt onnistun ja miksi en onnistunut monilla kerroilla kesän aikana aloittaessani? Mitä olen tehnyt toisin nyt. Yksi syy on tietenkin, että kerron julkisesti että laihdutan nyt. Koska kerron en voi niin helposti luovuttaa. Toisaalta kesän aikana aloittaessa olen aina miettinyt, että ”en varmaankaan taaskaan onnistu, vaan sorrun jäätelöön, herkkuihin ja leipään”. Jos niin ajattelen että varmaan sorrun, niin myös sitten sorrun. Se että ajattelee ”varmaan” epäonnistuvansa, antaa jo luvan epäonnistua itselle. Nyt aloittaessani päätin että NYT ONNISTUN, EN EPÄONNISTU!!! Lisäksi olen miettinyt mielitekojen tullessa tai jos leipä on pöydällä alkanut houkuttelemaan, että HALUANKO ONNISTUA ja näyttää että todella teen tämän. Lujuutta se vaatii, mutta kun saa oonistumisen kokemuksia, motivoi se eteenpäin matkalla kevyempään elämään ja tavoitteisiin. Ei tämä todellakaan ole joka hetki helppoa, mutta NYT ON AIKA onnistua ja päästä viimeinkin sinne lopullisiin tavoitteisiin!! Ihmismieli on todella ihmeellinen!!

Koska turvotusta ja läskiäkin on jo lähtenyt, niin nyt viimein mahtuu talvella ostamani housut päälle. Ostin ne alennusmyynnistä odottamaan pienempiä aikoja ja nyt ne mahtuu!! Vyössä on nyt toinen reikä käytössä myös.

Olen hyvillä mielin ja tästä on hyvä jatkaa tasolla 1+!!! Lisään juttua jatkosta lähipäivinä sivuilleni. En kirjoita erikseen blogipostausta, vaan voit seurata sivultani kohdasta ”viimeiset kilot” matkaani tavoitteeseen Cambridge taso-ohjelmalla marraskuun 2018 Lontoon matkalle asti ja ehkä kuulumisia myöhemmin tasapainoillessakin.