JOULUKALENTERI

LUUKKU 24.

Hyvää Joulua!

Joulu aaton aamu on valjennut tai ainakin melkein… Meillä on hiljaista muut nukkuvat vielä. Eilen illalla meillä oli säpinää siitäkin edestä, kun talo oli täynnä väkeä. Vieraita oli 18 ja me itse 3 kappaletta. Savusaunottiin ja tehtiin pizzaa ja salaattia yms. koko porukalle.

Pikapuoliin alkaa riisipuuron keitto ja siskoni porukkaa ja vanhempani tulevat myös syömään sitä. Kinkku tuksuu leivinuunissa ja se on ollut jo yön uunissa ja sitäkin päästään pian maistelemaa. Lanttulaatikko, uudella ohjeella on ollut myös toisessa uunissa hiljalleen imeltymässä koko yön (Ohje löytyy alkupään luukuissa). Pian sitäkin pääsen maistamaa. Saunanlämmitystä aloitellaan pikkuhiljaa ja jos Pentti ei herää, käyn sytyttämässä pian tulet sinne.

Tänä vuonna on melkein yhtä paljon lunta, kuin viimevuoden kuvissa, joten Maija ja pojat laskevat todennäköisesti mäkeä päivällä saunalla.

Illalla saunotaan ja sen jälkeen syödään perinteisiä jouluruokia, joita olen eilen valmistanut. Varmaan jo tiedätkin minun ruokalistan, jos olet seurannut aiempia luukkuja. Kuvassa viime vuodelta minun aaton jouluateria. Todennäköisesti saman tapainen tänä vuonnakin.. Paljon eri muodoissa kasviksia, homejuustoa, kinkkua… Silloin kun syön hyvin ja haluan nauttia ruuasta, pitää minulla olla maitoa ruokajuomaksi. Viiniä taidettiin jälleen kerran unohtaa ostaa. Meillä on joinakin vuosina ollut sitä, mutta itse juon mieluummin maitoa, eikä meidän jouluvieraatkaan ole tainneet sitä kaivata aieminkaan…

Joulupukkikin taitaa tulla vielä meille, kuten viime vuonnakin….

Kiitos teille joulukalenterin lukijoille, jos ootte jaksanut lukea edes osan jutuista. Osa jutuista on saattanut paisua vähän pitemmiksi kuin olin ajatellut… Kirjoittaminen ruokajutuista joskus karkaa, kun niistä on mukava kirjoitella. Toivon, että olette saaneet tästä tietoa joulunajan syötävistä ja vinkkejä myös arkiruokaan Uuden Vuoden ja joulun välille.

Itselle joulukalenterin kirjoittaminen on ollut oma muistustus jälleen laihdutuksen loppusuoralla, mistä ne läskit lopulta tuleekaan. Vaikka tiedän, niin välillä on hyvä pistää tiedot taas järjestykseen tuolla korvien välissä ja korvienväli mato toimimaan, ettei tarvi kutsua lapamatoa töihin…Tämä on ollut hyvä ajankulu, millä olen pysynyt jääkaapilta pois loppu urakkani aikana.

Jatkan tuolla blogin puolella talven aikana…. Toivottavasti kirjoitusvirheet eivät ole haitanneet…

Nautitaan joulusta, jouluruuista ja muista, että sillä mitä syöt joulun ja uuden vuoden välissä ei ole niin paljoa merkitystä, kuin sillä mitä syöt uuden vuoden ja joulun välissä. Juhannuksena voikin olla sitten vaikka Cambridge Ohjelman tasolla 1, kuten itse olin viime kesänä. Juhannushan on joka vuosi ja se sattuu Uuden Vuoden ja joulun välille…

Ps. Joulun Karkkilakko piti eilen, vaikka vieraat toi ison kasan karkkia!! Niitä jäikin vielä tälle päivääkin iso määrä… Arvaa olisiko jäänyt, jos en olisi ollut lakossa??? Minähän ne olisin pistellyt poskeeni…

Hyvää Joulua ja kevyempää Uutta Vuotta!!!