JOULUKALENTERI

LUUKKU 19.

Keventymistä ennen joulua – lemppari tuotteita

Oletko koskaan pudottanut painoa juuri ennen joulua?

Oletko maistanut Cambridge Ohjelman -tuotteita?

Tästä joulusta on tulossa vähän erilainen kuin aiemmista. Normaalisti minun jouluni on alkanut jo hyvissä ajoin jopa marraskuussa, jolloin on tehty ekat tortut, syöty suklaata ja monet jouluruokailut milloin missäkin. Joulupuuroakin on yleensä harjoiteltu tässä vaiheessa vuotta vaikka kuinka monta kertaa. Tänä vuonna oma toukokuussa alkanut laihdutus on loppusuoralla, joten lähes kaikki joulun jutut on vielä syömättä.

Yhdet joulusuklaat lipsahti viimeviikolla ”vahingossa”, joten minun joulusuklaat on todennäköisesti syöty nyt ennakkoon. Koska ne meni jo kurkusta alas, niin olen päättänyt olla ilman suklaata jouluna. Suklaat onkin varmaan se suurin kaloripommi, mitä minulla tulee yleensä jouluna.

Olen ollut nyt joulun alla Cambridge Ohjelman kunto-ohjelmalla, joka kestää 5 viikkoa. Se on nyt tehty. Tämän luukun avautuessa aamulla menen Pietarsaareen Valmentajani luo, jolloin katsotaan mitä sain aikaiseksi viiden viikon aikana, ja mikä on koko puolen vuoden saldo. Meneekö virallisestikkin kaksi kymppiä rikki. Epävirallisesti omalla vaakalla se on jo rikottu.

Toden näköisesti aamun paino jää toukokuussa asetetusta tavoitteesta 1-2 kg, joten Laihdutus jatkuu sunnuntaihin asti ja sen jälkeen alkaa minun jouluni. 

Minun lemppari tuotteet Cambridge Ohjelmalla ovat mm. Original puuro, kirsikka-mansikka smoothie, mustaherukka-omena smoothie, kana-sienikeitto ja kasviskeitto. Syön kyllä muitakin, mutta näistä pidän eniten. Näitä on helppo tuunailla tasosta riippuen tai syödä pelkästään puurona, keittona tai pirtelönä.

Original puuroa syön esimerkiksi lättyinä. Kuvassa olevat lätyt on tehty sekoittamalla kananmuna, puurojauhe ja ohueksi raastettu kesäkurpitsa. Toinen lemppari on tehdä puurosta tuorepuuroa. Laitan puurojauheen, 1dl vettä ja marjoja blenderiin ja sekoitan sillä hyvin. Kippaan lautaselle ja laitan usein vielä marjoja päälle. Tuorepuuroon sopivat hyvin esim. punaherukat ja puolukat. Joskus syön puuron ihan ohjeen mukaan tehtynä. Mikrossa lämmitettynä tai laitan vain kuuman veden päälle ja sekoita.

Pirtelöitä ja Smoothieita teen usein blenderissä marjojen kanssa tai ilman marjoja. Ehdoton suosikki tässä laihdutusurakassani on ollut Kirsikka-Mansikka smoothie puolukoilla. Olen itse marjojen suurkuluttaja ja olen pakastanut marjoja pieniin n. 100g: annoksiin, jolloin on helppo ottaa joko yhtä marjalaatua, tai kahta erilaista, jolloin saan erilaisia sekoituksia. Joskus teen vVanilja pirtelön maitoon marjoilla. Se on hyvä palautusjuoma esim. treenin jälkeen.

Keittoihin laitan tasosta riippuen usein vihanneksia sekaan. esimerkiksi pinaatti sopii vaikkapa kasviskeittoon tai Purjo-perunakeittoon hyvin. Jos en laihduta matalemmilla tasoilla, niin Kanasienikeittoon on mukava laittaa esim. keitetty kananmuna tai raejuustoa.

Katsotaanpa millainen minun jouluni lopulta on.. Aion syödä kaikkia aiemmissa luukuissa olleita meidän joulupöydän ruokia ja jotain tärkeää vielä luukuista puuttuu.. Ehkä ne tärkeimmät, jos ei lasketa kaikkia kasvisjuttuja..

Seuraava luukku aukeaa 20.12..