Glögi

Glögi kuuluuko se sinun jouluperinteisiin?

Millaista glögiä sinä juot?

Laitatko sekaan rusinoita tai mantelilastuja tai jotain muita härpäkkeitä?

Glögi se joulutunnelman tuoja. Glögejä löytyy kaupoista vaikka minkälaisia. On vara valita alkoholittomia ja alkoholipitoisia. Itse juon aina alkoholittomia, koska ne on paljon paremman makuisia. Jos ostan kaupan valmista glögiä ostan sokeroimatonta versiota. Mutta usenmiten teen sen Cambridge mehujauheesta.

Tavallisissa alkoholittomissa kaupan glögeissa on energiaa n. 40-60 kcal/ 100 g. Kuvan sokeroimattomassa glögissa on 11 kcal / 100 g. Alkon alkoholittomissa on n. 60 kcal / 100 g ja alkoholipitoisissa n. 60-150 kcal / 100 g. Mitä enemmän alkoholia, niin sitä enemmän kaloreita sillä 1 g alkoholia sisältää 7 kcal.

Jos haluaa pitää huolta painostaan tai laihduttaa, niin alkoholipitoisia juomia ei kannata juoda paljoa. Monesti käy vielä niin että kun juo alkoholia, tulee nälkä ja mielitekoja herkemmin ja humalassa ei mietitä enään järkevästi. 

Minun lemppari glögi on Cambridgen Vadelma – seljankukka mehujauheesta tehty glögi. Glögistä voi tehdä niin vahvaa kuin haluaa itse maustamalla. (Mehua löytyy minunkin tuotehyllystä sekä tääonse.fi nettikaupasta.)

Cambridge glögi

Laita Vadelma – Seljankukka mehujauhetta kuumaan veteen sen verran, että on sopivaa sinulle…

Liota glögimaustetta kuumassa mehussa n. 10 min. Mausteseosta voit laittaa sen mukaan, miten vahvaa haluat. Sihtaa mausteet ennen tarjoilua pois. Glögimausteita on myytävänä useampaa merkkiä kaupoissa.

Voit laittaa sekaan muutaman mustikan tai mustaherukan, jos haluat tummempaa tai pikkuisen vielä lisämaustetta…

Cambridge mehu sisältää energiaa huomattavasti vähemmän kuin sokeroimaton glögi vaikka tekisit tuhtia juomaa. Yhdestä lasillisesta et saa kaloreita juuri ollenkaan. Tätä glögiä voi juoda laihduttajatkin jo kaikkien Cambridgen  ohjelmien eka viikosta lähtien. Jos laittaa marjoja, niin se sopii jo tasolta 1+ alkaen.

Monet laittavat glögiin lisäksi rusinoita ja mantelilastuja. Mantelilastuissa on energiaa 58 kcal / 10 g ja rusinoissa 31 kcal / 10 g. Yllä olevassa kuvassa pikkulautasella on molempia 10 g: n kasat. Eli näistä muista härpäkkeistä tulee helposti toinen mokoma kaloreita, mitä itse glögissä olisi.

Tässäpä mietittävää joulun odotukselle… Pikkujouluja tälle vuodelle ei taida juurikaan olla, nautitaan glögiä kotioloissa kaikessa rauhassa…

Lisää joulu- ja juhlajuomista voit lukea viimevuoden joulukalenterin luukusta 4. Löydät sieltä myös mättöhampurilaisen kalorit…