Hamstraaja Laten elämänohjeita…

Hamstraaja Late on mun nimi ja oon syyrialainen hamsteri. Meillä asuu 2 muuta hamsteria ikäloppu Vallu ja täystuho Niisku sekä ne meidän kolme palvelijaa. Mun harrastuksiin kuuluu mm. ruuan penkominen ja hamstraajana tietysti hamstraaminen.

Kannattaa hamstrata ruokaa, niin paljon että ei lopu varmasti kesken. Mun palvelijat vaihtaa mun tönöistä välillä purut ja ne aina vaan valittaa, että joka nurkka on täynnä ruokaa. Ne ei ihan ymmärrä mua. Ruokaa pitää olla varalle. Lue lisää meidän hamsterien elämästä vaikkapa Hamsterit.netistä

Mun neuvo on jouluksi, että leivo ja tee ruokia paljon jouluksi. Tee varalta vieraillekkin ja toivo ettei niitä käy, niin saat syödä kaikki itse, kun hukkaankaan niitä ei voi heittää.

Tutkailen illalla kun herään päikkäreiltä, oisko palvelijat tuonut tuoretta ruokaa pöydälle. Tykkään potuista tosi paljon. Jauhotoukat on hyviä ja palvelijat tuo kyllä paljon muutakin proteiinia sekä monenlaisia vihanneksia ja joskus saan banaania ja omenaakin. Jyvät ja siemenet on tosi hyviä hamstrattaviksi.

Porkkana spagetti

Mun paras resepti on porkkana spagetti. En voi näyttää kun, palvelija unohti ottaa kuvan vaikka käskin, ennekuin söin kaikki…. Raastan porkkanan jollain härpäkkeellä, jolla tulee pitkiä spagetteja ja ne on heti valmiita. Syön niitä heti ja osan kerään talteen poskipussiin.

Mun lempi kahvila on Heinäpesä. Sen pohjalta löytyy monesti maapähkinä tai pari auringonkukan siementä ja milloin mitäkin tosi herkullista. Kannattaa syödä paljon rasvapitoisia herkkuja, ja käydä joka päivä kahvilassa, niin pysyy linjat kunnossa.

Kerään ruuat poskipusseihin ja ne voivat olla joskus aika täynnä. Sinne mahtuu monta kokonaista maapähkinääkin kuorineen ja iso kasa siemeniä sekä potun ja porkkanan palojakin vaikka kuinka paljon. Mukava kun ei tarvi kannella kasseja erikseen. Niissä voi kuljettaa myös paperin paloja, millä voin peittää hamstratut ruuat ja pehmustaa pesäkolon, missä nukun.

Jos poskipussit tulee liian täyteen, käyn tyhjentämässä ne juoksupyörän taakse tai mökkiin tai milloin minnekkin piiloon. Kukaan ei saa löytää niitä, että pääsen taas herkutteleen, kun tekee mieli.

Mun neuvo on että, piilota herkut muilta, ja kun oot yksin kotona, silloin kukaan muu ei näe, syöt ne. Et sinäkään sitten näe, että syöt ne. Sillai ei tietenkään liho, kun syö muilta ja itseltä salaa. Ootko tiennyt ennen sitä? Ja tiedätkö, että se on se pesukone joka kutistaa ne sun vaatteet, kun syöt salaa kaikki herkut, ja muistat huijata itseäsi. Jos syöt muiden nähden, pesukone ei kutista vaatteita, vaan ne on muuten vain käyneet pieniksi.

Musta on kiva leikkiä välillä patsasta. Kun mun palvelijat tulee joskus kattoon, niin jähmetyn patsaaksi. Ne yrittää heilutella maapähkinää tai jotain muuta mun herkkua, mun nokan edessä. Mutta en liiku enkä räpäytä silmäänikään, vaikka melkein kuolavaluu, kun pähkinä tuoksuukin niin hyvältä. Harjoittelen kiusausten voittamista, aina välillä. Osaan olla tosi pitkään jo liikkumatta.

Leiki sinäkin patsasta jos joku herkku yrittää houkutella liikaa ja oot laihiksella. Älä liiku yhtään vaan tuijota yhteen paikkaan silmää räpäyttämättä. Jos houkutus ei helpota, kun oot ollut liikkumatta puolituntia, jatka seisomista sitten yhdellä jalalla. Jos houkutukset ei oo helpottanut tunnin patsaana olon jälkeen, syö herkku hyvällä omalla tunnolla, sillä liikkumattomuus kuluttaa kovasti energiaa…ootko sitäkään kuullut??? Minä tiiän paljon asioita, mitä nuo mun palvelijat ei tiiä tai ymmärrä……..

Joskus voi tulla ähky, kun syön liikaa ja joudun meneen lepäileen. Joudun välillä nukkumaan päiväunet tässä ahtaassa tönössä, kun oon tukkinut alamajan puruilla ja paperilla. Tässä on hyvä vahtia ruokakuppia, jos palvelijat sattuvat tuomaan tuoretta ruokaa.

Jos oot syönyt liikaa herkkuja, syö välillä pottuja kunnon annos ja mee vatsan viereen pötkölleen ja röyhtää muutaman kerran. Ota kunnon päiväunet, mielellään aamu kahdeksasta ilta kahdeksaan, niinkuin minä teen. Jaksat sitten taas yön hiippailla ja etsiä ruokaa…Tiiätkö, että yöllä on mukava syödä??? Minä ainakin syön silloin…se ei lihota tietenkään….

Mulla on tapana peittää mökin suuaukko, missä on ruokaa jemmassa ja antaa ne olla siellä. Sinne pitää nakata takajaloilla purua paljon ja tukkia kaikki reiät täyteen kuonolla ja lisää taas takajaloilla ja lisää kuonolla, niin kauan kunnes kaikki reiät ja osaksi mökkikin peitetty. Sittenpä herkut on tallessa jonkin aikaa, kunnes tulee aika kaivaa kaikki esiin. Kun suuaukko ja mökki on raivattu, sinne voi taas herkkujen ääreen vaikka muutta asumaan.

Onko sulla hyvää hamstraus paikka? Mun neuvo on, että laita herkut ylimmäisen kaapin takimmaiseen nurkkaan ja kaikki jauhopussit yms. niiden eteen ja munalukko oveen. Nakkaa avain ulos lumihankeen. Kaiva avain talteen keväällä, kun lumisulaa. Jos et löydä avainta, voit pyytää meidän täystuho Niiskua avuksi. Niisku voi jyrsiä kaappiin reiän, niin saatte sitten yhdessä herkutella.

Tässäpä vähän mun pikku vinkkejä…..Muista syödä jouluna paljon pähkinöitä ja siemeniä, ne on hyviä ja kevyttä herkkua, joten linjat pysyy hyvin ”kunnossa”…..

Jos haluat, voit käydä kattoon mun palvelijan viimevuoden joulukalenterin luukkua 19., jossa on kuulemma sen jotain lemppari ruokia. Saan minäkin joskus niitä marjoja, joita se sekoittelee niihin omiin sörsseleihin. Yrittää se minuakin välillä pistää dieetille, mutta onneksi oon hamstraaja, niin aina löytyy jotain herkkua….