Pavut ovat terveellinen valinta ruokapöytään. Pavut ovat hyviä proteiinin lähteitä ja niillä voidaan korvata esimerkiksi punaista lihaa. Punaista lihaa ja prosessoituja lihavalmisteita suositellaan suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan käytettäväksi korkeintaan 500g/vk.

Seuraava PAPUPIHVIT on oma reseptini. Kokeilen usein omia helppoja ideoita ruuanlaitossa ja sekoittelen erilaisia kasviksia ja ruoka-aineita keskenään. Aina ruokaohjeiden ei tarvitse olla monimutkaisia ja ruoka-aineiden määrät tarkkoja.

Ohje:

1 pussi juuressuikaleita
1 purkki kidney papuja
1 kananmuna
ripaus suolaa tai yrttimaustetta.

Sulata juuresvihannekset.  Valuta säilykepavuista liemi ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Kaada pavut
astiaan ja survo ne hienoksi sauvasekoittimella. Lisää juurekset, kananmuna, suola ja mausteet sekä sekoita hyvin haarukalla.
Muotoile pihvit lusikalla uunipellille ja paista uunissa n.180 asteessa.

Tarjoile lämpiminä tuoreiden vihannesten kanssa

Tarjoile pihvit lämpiminä tuoreiden vihannesten kanssa.

Jos pihvit tuntuvat kuivilta, voit lisätä tarjoiltaessa kermaviilikastiketta, johon on lisätty pilkottuja yrttejä  
Voit vaihtaa ohjeeseen myös muita kypsiä papuja tai vihanneksia sekä lisätä ohjeeseen perunamuusia tai kasvissosetta.
——————————————
Lisätietoa ravitsemusuosituksista ja hyvistä ruokavalinnoista löydät seuraavilta sivuilta:
 www.kuluttajaliitto.fi/wp-content/uploads/2016/05/Syö-hyvää-esite-uusi-2.painos.pdf
http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/portal/fi/ravitsemussuositukset/
Pavuista lisää myöhemmissä julkaisuissa…