Paholaisen hillo laiskan kokin tapaan…

Paholaisen hillo laiskan kokiin tapaan, on minun jouluspeciaali tälle vuodelle. Viime vuonna se oli marinoidut punasipulit. Minulla on tehnyt mieli pitkän aikaa tehdä paholaisen hilloa, mutta en ole viitsinyt, kun se on työlästä, kun pitää käsitellä ja pilkkoa paprikoita, chilejä ja valkosipulia. Se on aikaa vievää touhua.

Päätinpä kokeilla tehdä paholaisen hilloa mahdollisimman helposti. En ostanut valmista, mutta tein sen laiskan kokin tapaan melkein valmiista aineksista. Huom! onnistuminen omalla vastuulla. Resepti keksitty ja koevalmistettu tänään etäkoulutuksen ruokatauolla, joten nopea valmistaa…

Paholaisen hillon ohje laiskan kokin tapaan:

230 g Chunky Salsaa purkkissa -> 85 kcal (37 kcal / 100 g)

 70 g Tomaattisosetta -> 66 kcal (94 kcal/ 100 g)

1/2 dl Punaviinietikkaa -> 10 kcal (20 kcal / 100 g)

0,5 dl Vettä

1 dl / 85g Hillosokeria -> 336 kcal (396 kcal / 100 g)

Koko annos n. 500 kcal

Kippaa kaikki muut ainekset paitsi hillosokeri kattilaan ja lämmitä, kunnes kiehuu. Lisää hillosokeri sekaan ja keittele matalammalla lämmöllä reilu 10 min tai sen aikaa kun viitsit. Itse en katsonut aikaa kellosta.

Olisin laittanut tavallista etikkaa, mutta en löytänyt kaapista kuin punaviinietikkaa, joten käytinpä sitten sitä. Jospa se ajaa saman asian tai ainakin melkein. Saattoipa jopa antaa paremman pikku vivahteen.

Salsa purkissa oli valmiiksi tomaattia, paprikaa chiliä ja valkosipulia, niin eipä kannattanut lähtä kauppaan hakeen niitä. Lisäksi löysin kotoa tomaattisose purkin, jonka nakkasin myös sekaan. Salsa purkki oli miedosti maustettu, joten maku ei ollut kovin tulinen. Ehkä vähän maustetumpi salsa olisi ollut parempi tai vettä hieman vähemmän.

mousJLopputulos oli yllättävän hyvä ja maku ihan yhtä hyvä, kuin oikein silputuista vihanneksita tehty paholaisen hillo. Olen tehnyt oikeaa muutaman kerra, mutta on todella työläs ja sitä pitää tehdä kerralla enemmän. Nyt tein vain pienen annoksen ja melkein koko annos meni heti illalla, kun teimme tortilloja ja koko poppoo söi sitä.

Tätä paholaisen hilloa on meillä jouluna. Joudun kyllä tekeen uuden satsin, kun ei jäänyt niin paljoa, että riittäisi koko jouluksi.

Jos haluat tehdä oikeaa, käy kattoon ohjeita netistä. Sieltä löytyy paholaisen hillon ohjeita kyllä joka lähtöön, mutta tällainen laiskan kokin ohje ei tullut vastaan. Ehkä ne muut eivät oo niin laiskoja, kuin minä…

Jäin miettiin, että onnistuiskohan laihduttajan versio vaihtamalla sokerin tilalle makeutusaine ja vähän Cambridgen Mix-a-mousse jauhetta. Sörsseli pitäisi kuitenkin eka keittää ja sitten lisätä jauhe nopeasti sauvasekoittimella sekoittamalla… Pitääpä kokeilla jossain vaiheessa…

Voit katsoa lisää ruokien kaloreita esimerkiksi Finelistä

Katso viime vuoden speciaali jouluresepti viimevuoden joulukalenterin luukusta 20.