Pannukakut omenasta ja lantusta

Pannukakut omenasta ja lantusta sopivat hyvin joulun aikaan, kun maustaa ne haluamillaan joulumausteilla tai aineksilla. Nämä reseptit on tehty tätä joulukalenteria varten ihan omasta päästä, joten takuita onnistumisesta ei anneta. mutta voit itse viritellä näiden pohjalta myös omia tuunauksia. 

Meillä tehdään paljon pannukakkuja tai lättyjä aamupalaksi, iltapalaksi tai muuten vaan. Niitä voi tehdä terveellisesti tai ei terveellisesti. Pannukakku voi olla jopa lautasmallin mukainen ateria. Voit lukea aiemmat Aamiaslätyt, Kesäkurpitsalätyt ja pannukakkujuttu blogistani, missä lisää miten tehdä terveellisemmin tai lautasmallin mukaan.

Tein myös One to One dietin / Cambridge Ohjelman puurosta vastaavat pannukakut, jotka ovat ylhäällä kuvassa ja ohjeet jutun lopussa.

 

 

Lanttupannukakku

100 g Lantturaastetta 35 kcal / 100 g -> 35 kcal

1 kpl Kananmuna 135 kcal / 100g -> 74 kcal / 1kpl

1dl kevyt maitoa n. 46 Kcal / 100 g -> 46 kcal / 100 g

 50 g kauramannaa 351 kcal / 100 g -> 175,5

1 rkl vehnäjauhoja 368 kcal -> 37 kcal / 10 g

1 tl öljyä 900 kcal / 100 g -> 45 kcal / 5 g

1 rkl siirappia  301-> 60 kcal / 20 g

Yllä valmis taikina ennen paistamista.

Koko annos n. 470 kcal. Jos haluaa keventää, voi jättää rasvan ja siirapin pois, niin heti kevenee 105 kcal. Alla olevassa tarjoilukuvassa puolet pannukakusta.

Sekoitin kaikki ainekset keskenään ja kippasin n. 20 cm:n halkaisijaltaan olevaan kippoon. Paistoin uunissa 200 C n. 30 min. En katsonut kellosta, kun tein etäkoulutuksen lounastauolla, enkä muistanut katsoa kellosta tarkkaa aikaa.

 

Lanttupannukakku oli yllättävän hyvää ja se olikin minun lounas tänään. Voit käyttää myös muita vihanneksia pannukakkuihin.

Omenapannukakku

Tein samanlaisella taikinalla myös omenapannukakkua. Tein koko pellillisen, jolloin tarvitsin taikinaa kaksinkertaisen annoksen. Pannukakusta tuli kuitenkin vähän ohut, joten olisi voinut tehdä kolminkertaisenkin. Jätin pois siirapin ja lantun vaihdoin omenaraasteeseen. Lisäsin sekaan kanelia ja vähän piparkakkumaustetta.

Laitoin pannukakun päälle maustamatonta jogurttia ja pilkottuja omenan paloja. Maustamattoman jogurtin tilalta olisi voinut laittaa myös vaikkapa vaniljajogurttia.

Maustamaton jogurtti 55 kcal / 100g

Vaniljajogurtti 73 kcal / 100 g

Omena 39 kcal / 100 g

Käytän jogurtteja paljon kastikkeina ja kermavaahdon tilalta, koska se on hieman kevyempi vaihtoehto ja sopii hyvin vaikkapa näin hedelmien tai marjojen kanssa. Yllä kuvassa joku vanha tavallinen pannukakku ja marjat jogurtin kanssa.

Cambridge pannukakut

1/2 pussia Cambridge puurojauhetta (Original tai Omena-kaneli)

-> n. 100 kcal / puolikas pussi

n. 0,3 dl vettä enempi tai vähempi…

30 g omenaraastetta

Piparkakkumaustetta tai kanelia

Pannukakun päälle 1/4 Vanilja pirtelöjauhetta  ja omenan palasia

Sekoita puurojauhe, vesi ja omenaraaste sekaisin ja levitä ympyrän muotoon pellille voipaperin päälle. Paista 180 C:ssa niin kauan kun se on vähän saanut väriä ja jähmettynyt pohjastakin. Aika ehkä 30 min. En muistanut taaskaan katsoa aikaa…

Tarjolle laitettaessa sekoita 1/4 vaniljapirtelöä 1/2 dl veteen. ja kaada omenoiden kanssa pannukakun päälle. Lopun pirtelöjauheesta laittaa kahvin sekaan maidon tilalta.

Cambridge pannukakkuun voi laittaa myös puolikkaan kananmunan, mutta silloin vesi määrää kannattaa vähentää.

Jos vaihtaa omenan tilalle marjoja, sopii Cambridge pannukakku jo tasolta 2 alkaen ja lanttupannukakku myös.

Tässäpä pannukakkuohjeita normi ruokailijoille ja Cambridge laihduttajille. Kannattaa kokeilla varsinkin lanttua, joka sopi todella hyvin. Muut ei suostuneet meillä edes maistamaan lanttujuttua, mutta sainpahan minä syödä kokonaan. Pidän lantusta muutenkin tosi paljon. Omenapannukakku kelpasi kyllä muillekkin. Pitäisiköhän kokeilla sipulipannukakkua??? Muut meillä ei tykkää sipulista, joten senkin saisin syödä itse kokonaan. Porkkanapannukakku kelpaa kaikille!!!

Viime vuoden kalenterin luukussa 13. on mustaherukkahyytelön ohje, mikäli haluat vähän sokerisempaa päälystä pannukakkuusi. Kts lisää: