Couscous salaatti

Couscous sopii hyvin salaatteihin ja muihin ruokiin lisukkeeksi riisin tapaan. Se on tehty durumvehnästä ja muistuttaa mannaryynejä. Couscous on myös nopea valmistaa. Kaada kiehuva vesi niiden päälle ja anna hautua 10-20 min. Tässä reseptissä käytin täysjyvä couscousia, jolloin siinä on runsaasti myös kuitua. Kuvassa couscous jäi salaattiannoksen sisään, kun näytti muuten niin tysältä, laitoin kasviksia sitten enempi koristeeksi

Couscous salaatti  yht. 227 kcal

20 g täysjyvä couscousia 66 kcal (330 kcal / 100g)

 30g jäävuorisalaattia 4 kcal (13 kcal / 100g)

30g tomaattia 6 kcal (22 kcal / 100g)

30g kurkkua 3 kcal (11 kcal/ 100g)

30g sipulia 9 kcal (28 kcal / 100g)

50g vesimelonia 18 kcal (37 kcal / 100g)

50g porkkanaa 15 kcal (30 kcal / 100g)

50g lämminsavulohta 95 kcal (190 kcal / 100g)

20g puolukoita 11 kcal (56 kcal / 100g)

Voit halutessasi lisätä kastiketta esim. öljyä tms. Kts. kalorit kastikepurkista.

Keitä porkkana, niin, että jää hieman kovaksi. Kiehauta vesi ja kaada couscoussien päälle ja anna hautua n. 20 min. Pilko kasvikset ja lohi. porkkana ja couscous voi laittaa lämpimänä lautaselle

Asettele salaatin lehdet lautasen pohjalle ja laita couscous ja muut ainekset sekaisin sen päälle. Lisää viimeiseksi puolukat annoksen päälle.

Voit vaihtaa kasviksia oman makusi mukaan. Samoin kalan tilalle voi laittaa kanaa tai erilaisia juustoja yms.

Tästä voit tuunailla omanlaisesi salaatin. Couscous ohjeita löytyy netistä vaikka kuinka paljon.

Pääset linkeistä katsomaan lisää aiempien viuosien joulukalentereiden luukkuja…