Tässäpä viimeinkin minun oma laihdutustarina, joka tulee jatkumaan tämänkin jälkeen.
Olen vältellyt aikuisiälläni kameraa kuin ruttoa, eikä minusta ole juurikaan olemassa kuvia. Itsestäni ei myöskään ole koskaan tehty ”onnistuja” tarinaa, kun ei ole ollut sopivia kuvia. Nyt päätin viimein tehdä sen ja pitkän etsinnän jälkeen sain muutaman kuvan, joissa olen ”hieman” tukevampi kuin nyt.

Laihdutustarinani alkaa ennen kuvill, jotka on otettu vuonna 2004 ja oikealla oleva talomme rakennushommissa  vuonna 1998.

Raitapuseroinen kuva on vuodelta 1994.

Ennen Cmbridge Ohjelmalla laihduttamista olen kokeillut vaikka mitä tapoja laihduttaa.
Olen kokeillut mm. mehupaastoa, kaalikeittokuureja kaiken maailman pillereitä ja olin useamman kerran myös Painonvartijoissa ja liikunnallakin yritin. En enään edes muista millä kaikilla tavoilla olen laihduttanut ja kiloja on pudotettu paljon ja paljon olen kiloja myös lihonut takaisin elämäni aikana.

Ennen Cambridge Ohjelmalla laihduttamista olin tyypillinen jojoilija eli painoni nousi pari kertaa reilusti yli 90kg:n eli n. 30kg enemmän kuin nyt (marraskuu 2017).  Siitä on yli kymmenen vuotta jolloin sairastuin ja päätin pistää itseni kuntoon. Pudotin painoa sekä aloin ensin kävelemään ja sitten opettelin jälleen juoksemaan. Syksyllä jaksoin juuri ja juuri juosta puoli tuntia kävelyvauhtia. Lenkkeilin säännöllisesti ja toukokuussa pääsin maratonin läpi ja silloin olin vajaa 70 kiloinen.

Seuraavana talvena aloin odottamaan pitkän odotuksen jälkeen tytärtäni ja lihoin takaisin yli 90 kiloon. Imetyksellä paino ei laskenut, vaan taisin alkuun jopa lihoa lisää.  Kun sain painoa pois ja aloin olemaan jälleen lähellä maraton kuntoa, loukkasin polveni. Polvea sairastelin useamman vuoden sen jälkeen.

Cambridge Ohjelmasta kuulin ensimmäisen kerran eräältä lähisukulaiseltani, joka oli aloittanut sillä. Samoihin aikoihin löysin netistä, että Raahessakin on Cambridge Ohjelma ja tutustuin ensimmäisen kerran ohjelmaan. vuosilukua en muista mutta kuitenkin useita vuosia ennen valmentajaksi tuloa
Kävin valmentajan luona punnituksessa epäsäännöllisesti, enkä sitoutunut silloin kunnolla ohjelmaan. Mukana pysyin satunnaisesti kaikesta huolimatta, sillä pidin Cambridge -aterioista jo silloin erittäin paljon, koska ne on mielestäni paljon paremman makuisia kuin jotkut muut ”pussit”.
Silloin Cambridge Ohjelma ei ollut ihan samanlainen kuin tällä hetkellä. Taso-ohjelman tasoja ei ollut niinkuin nyt, valmentajalla käynti ei ollut niin tarkkaa ja monet muutkin asiat ovat niistä ajoista kehittyneet huimasti eteenpäin. Nyt Cambridge Ohjelma on kokonaisuus johon kuuluu valmennus, tuotteet ja taso-ohjelma. Kun kaikki palikat on kohdallaan ja ohjeita noudattaa laihtuu hyvin. Tietysti oma motivaatio pitää olla kohdallaan.

Kun Raaheen tuli alkusyksystä 2013 Cambridge Ohjelman ryhmävalmennus, lähdin mukaan pudottamaan painoani jälleen kerran. Ryhmä oli se minun juttu. Valmentajan ja toisten pudottajien tuki oli minulle tärkeää ja se sai minut etenemään kohti tavoitteita. Repsahduksia toki oli välillä enemmänkin mutta homma eteni pikkuhiljaa. Olin varmasti silloisen valmentajani painajainen, selityksiä riitti ja joillakin kerroilla paino oli noussut jopa pari kiloa, kun olin repsahtanut kunnolla. Kaikesta huolimatta painonpudotus eteni valmentajan ja toisten ryhmäläisten tuella.

Pudotin ryhmässä ne viimeiset 12 kg ja painoin vuodenvaihteessa alimmillaan n. 63kg.
Kun olin päässyt tavoitteeseen ryhmän vetäjä alkoi houkutella minua valmentajaksi, sillä Raahen aiempi valmentaja  oli lopettamassa valmentaja uraansa. Aloitin Cambridge Valmentajana helmikuun lopussa 2014.

Valmentajana oloaikana lähes neljän vuoden aikana painoni on ollut suurimmaksi osaksi 65-67kg. Heittoa on toki ollut muutamia kiloja yli ja ali mutta enään ei ole ollut niin suuria jojoiluja kuin ennen Cambridge Ohjelmalla aloitustani. Aiemmin vaihtelut olivat kuitenkin kymmeniä kiloja.

Valmentaja vuosinani minulla on ollut väillä myös itselläni valmentaja sekä toisten valmentaja kollegoiden tuki on auttanut pitämään painon kohtuudessa.

Alla olevat kuvat on otettu n. vuosi sitten. Kuvissa olin n. 64 kg.  Nämä kuvat otettiin, kun tarvitsin oman kuvan omiin näyteikkunoihin. Ajatus oli aluksi aivan mahdoton aiemman kuvausten kartteluiden takia, mutta ihmeitäkin tapahtuu ja pistin itseni ikkunaan. Tämä kuva projekti oli minulle iso asia. Oman kuvan hyväksyminen ei aina ole helppoa varsinkaan ylipainoiselle ja sitä on pitänyt opetella nyt laihempanakin. Jutun alussa olevien kuvien julkaiseminen on minulle oma haasteensa mutta halusin nyt julkaista oman laihdutustarinani.

Kuvat otti Jäljen Jättiläinen, Stailauksen teki Kirsi Lehtikangas Vaate Aitasta.

Nyt on tullut aika siirtyä kuudesta alkavista viidellä alkaviin painoihin. Onneksi enään ei tarvitse lähteä sieltä 90 kilosta, kuten joskus aiemmin.

28.10.2017 painoin 67 kg ja nyt kolme viikkoa myöhemmin on jo painoa lähtenyt mutama kilo.

Tämä kirjoitus oli nyt yleistä laihdutustarinaa laihdutusmatkaltani. Kirjoitan jatkoa lisää myöhemmin tässä blogissa.

Me valmentajatkin olemme vain ihmisiä ja useimmilla meistä on ollut omat haasteemme matkan varrella. Uskon myös että näistä omista laihdutuskokemuksista on apua valmentajan urallani.

Tässäpä oli ensimmäinen osa minun matkasta kevyempään elämään. Oma laihdutustarina kevyemmin eteenpäin jatkuu tulevissa julkaisuissa.

Matka jatkuu omana itsenäni ja valmentajana!!! Kevyempää loppu vuotta ja loppu elämää!!

Kuva viime kesältä. (Johannes Cambridge Ohjelman pääpaikalta kuvannut).

Tämä artikkeli on siirretty blogin siirron yhteydessä bloggerista wordpressiin. Tarinaa on muokattu 21.4.2018