Maija halusi ruuaksi porkkanalaatikkoa ja sitähän piti sitten tehdä.
Meillä ei käytetä juuri koskaan porkkanalaatikossa riisiä. Usein laita kauramannaa tai jätän ryynit kokonaan pois, jolloin laatikosta tulee entistä kevyempää. Kaura manna on tehty  kauran täysjyvä rouheesta 55% ja mannasuurimoista. Kauramanna on myös runsaskuituinen eli huomattavasti parempi vaihtoehto kuin tavallinen vaalea puuroriisi tai tavallinen mannaryyni.

Meidän tämän kertainen ohje:

2kg porkkanoita
1,5 dl kauramannaa
4dl Maitoa
2 kananmunaa
suolaa
valkopippuria

Olisin laittanut 2 rkl siirappia mutta ei ollut…

Kuori ja keitä porkkanat. Soseuta sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon muut aineet.
Tein seoksesta löysän, sillä kauramanna imee nestettä kypsyessän.
Kaada uunivuokaan ja paista uunissa n. 175 asteesssa 2-3h. Mitä pitempään hauduttaa sitä parempaa tulee. Laatikkoon ei tarvitse laittaa kermaa eikä pinnalle voita tai korppujauhoja, joita usein ohjeissa on.

Jos haluaa helpon laatikon, niin kaupasta löytyy valmista porkkanasosetta. Silloin ei tarvitse kuin sekoittaa kaikki aineet keskenään ja nakata uuniin.

Valmiin porkkanalaatikon voi tarjoilla kalan tai lihan kanssa, perunaa ei välttämättä tarvitse olla, sillä kauramannasta saa hyvin hiilihydraatteja lautasmallin neljännekseen.