1. viikko Cambridge Detoxilla

1. viikko Cambridge Detoxilla alkaa ja kerron tässä tarinassa ensimmäisen viikon tunnelmista ja miten minun Detox etenee. Aiemmassa postauksessani olen kertonut mikä tämä Detox on ja miksi sen teen juuri nyt ja mitä hyötyä siitä on. Jos haluat tarkemmat ohjeet Detoxille, niin kerron ne sitten jos aloitat ohjelmalla.

Ensimmäinen päivä Detoxilla

Ensimmäinen päivä detoxilla alkoi normaaliin tapaan aamukahvilla ja aamu-uutisten katselulla. Sittenpä kiirettä riittikin. Onneksi oli kiirettä, niin ei ehtinyt miettiä hirveästi syöntiä, kun ohjelmaa riitti. Aamupala pirtelön jätinkin suosiolla vähän myöhemmäksi sen jälkeen, kun ehdin Kalajoella liikkeeseeni. Osallistuin jo menomatkalla meidän Valmentajien Detox -koulutukseen Teamsin kautta. Ensimmäisen Cambridge aterian nautin vasta koulutuksen tauolla. Vettä ehti kulua kyllä jo ennen sitä ihan reippaasti. Juon aina muulloinkin aamupäivästä paljon vettä, niin voin iltaa kohti vähentää, ettei tarvitse hypätä koko yötä vessassa.

Koulutuksen ruokatunnilla minulla oli Kalajoen asiakkaita, joten ruokatunti jäi sopivasti pitämättä. Maha mourusi jonkin verran, mutta onneksi sitä ei muut tainneet kuulla. Iltapäivällä koulutuksen loputtua ja muutaman asiakkaan jälkeen vasta söin toisen Cambridge ateriani. Jonkin verran ehti tulla nälkä, mutta ei niin paljoa, että olisi ollut vaikeaa.

Etä -koulutuksessa oli mukava tavata kolleegoitani, ja koulutus koskikin sopivasti Detox ohjelmaa ja ensimmäisen päivän motivaatio kasvoi huippuunsa. Samalla sain uusia vinkkejä ja juttuja Detox ohjelman valmennuksiin asiakkailleni, joten voisiko olla sopivampi päivä aloittaa Detox.

Viimeisen Cambridge aterian nautin vasta illalla 8 jälkeen, sillä yritin venyttää sitä mahdollisimman pitkään, ettei tule kiusausta mennä illalla leipäpussille, kun on nälkä tai mielitekoja. Ei yhtään hankala päivä, kun ohjelmaa oli riittävästi. Illalla heti 21 jälkeen nukkumaan, ja hyvin maistuikin jo uni.

Toinen päivä Detoxilla

Keskiviikkona heräsin jo neljän aikoihin, enkä päässyt enään uusiksi uneen. Nousinkin jo puoli kuuden aikaan sitten ylös ja tietysti piti käydä vaakalla kurkkamassa mitä se näyttää. No olihan sieltä nestettä heti lähtenyt 800g, joten vaaka näyttitasan 65 kg pitkästä aikaa. Kummasti se motivoi vaikka tiedän, ettei se oo oikea laihtumista vaan pääasiassa nestettä. Normaalit veden juonti jutut heti punnituksen jälkeen ja kahvit tippumaan.

Olin suunnitellut että varsinaiset kunnon kohotus lenkkeilyt jätän melko vähiin ja käyn lähinnä päivällä Detoxin aikana suositellun ”pikku happihyppelyn”. Yöllä oli satanut ekat lumet, joten en malttanut olla vetämättä lenkkareita jalkaan. Niinpä kävin 45 min käveleen ja vähän sorruin hölkkäileenkin hissukseen. Maltoin kuitenkin ottaa rauhallisesti, jotta polveni saa vähän huilia. Ihmeen hyvin jaksoi pitkästä aikaa lenkkeillä tyhjällä vatsalla. Lenkin jälkeen söinkin ensimmäisen puolikkaan Cambridge smoothien. Laitoin sen pieneen kuppiin ja söin pikkulusikalla, joten tuntui kuin olisi syönyt isommankin satsin kerralla.

Päivä meni töissä mukavasti, kun oli asiakkaita sopivaan tahtiin ja Shenker toi Cambridgen varastolta tilaamiani tuotteita, joita piti järkkäillä yms.

Illalla minulla olisi ollut Nordic Trail Runin polkujuoksu juttu, mutta jätin sen suosiolla väliin. Kun on eka viikolla Detoxilla, en jaksa liikkua kovilla sykkeillä, eikä se ole edes järkevää. Yhtään keskiviikkoa en ole jättänyt syyskuun alun jälkeen väliin, vaikka polvi ongelmat ovat välillä vaivanneet.  Nyt piti vain tehdä valinta olenko Detoxilla vai menenkö juoksemaan. Ehdin kyllä vielä juosta kunhan oon päässyt Detoxissa eteenpäin.

Illalla piti käydä vähän kurkkiin jääkaappiin, mutta en ottanut mitään. Pysyin Cambridge aterioissa, niinkuin piti.

Kolmas päivä Detoxilla

Kolmas päivä Detoxilla alkoi pirteänä ja hyvin nukutun yön jälkeen vaakalla ja normi kahvijutuilla. Paino oli jälleen tippunut muutama sata grammaa…

Heti aamusta alkaen paleli ja piti laittaa monta kerrosta vaatetta päälle jo ennen töihin lähtöä. Toimistolla on yleensä muutenkin viileää, joten varauduin siihenkin. Aamupalan ”söin” töissä ja otin puuron, jonka söin oikein kuumana mukista lusikalla nauttien. Torstai oli rauhallisempi kuin aiemmat päivät ja linnottauduin välillä sohvalle tietokoneen, villasukkien ja peiton kanssa. Keittelin useampaan otteeseen teetä, jotta tarkenisi paremmin. Iltapäivällä meinasi vähän heikottaa ja pääkin oli hieman kipeänä. Buranaakin joutui ottamaan kerran..

Kolmas päivä on aiemminkin Detoxilla ollut se vaikein päivä ja niin tuntui olevan nytkin. Mielitekoja oli myös pitkin päivää tai oikeastaan oli aikaa miettiä niitä, kun oli rauhallinen päivä. Välillä huippasikin ja olo oli vetämätön. Mutta onneksi tämä oli ihan tuttua aiemmilta kerroilta.

Niin se vain päivä meni suunnitelmien mukaan, vaikka iltapäivällä meinasi tehdä tiukkaa. Illalla heti 21 jälkeen nukkumaan, eikä unta tarvinnut paljoa houkutella. Ehdin lukea Aku Ankaa vain pari sivua kun silmät alkoivat luppaseen.

 

 

Neljäs päivä Detoxilla

Neljäs päivä sattuikin sitten olemaan lomapäivä. Normi aamujuttujen jälkeen innostui kirjoitushommiin, ja aamu hurahtikin jo melko pitkälle huomaamatta. Tyttäreni herättyä 10 aikoihin söimme yhdessä aamupalaa. Minulla tietenkin oli Cambridge puuro. Lorvin jonkin aikaa ja lähdin sitten kävely lenkille. Puhelimen jätin kotiin ja nautin metsäpolulla kävelystä. Lenkistä tuli vähän pidempi, kuin oli tarkoitus, kun mielessä lähti liikkeelle uudet ideat ja ajatukset, miten voisin omaa työtäni kehittää yms. Tuntui että virtaa taas riittä paljon. Kolmannen päivän vetämättömyys tuntui olevan ohi.

Lenkin jälkeen aloimme Maijan kanssa siivoamaan. Vaihdoimme myös poikien (Late ja Vallu hamsterit) purut ja järkkäilimme niiden jutut uuteen järjestykseen..

Koti päivät ovat yleensä kaikkein haasteellisimpia, kun jääkaappi on lähellä ja sieltä olisi helppo napsia kaikkea mahdollista. Tänään on onneksi ollut kaikenlaista ohjelmaa, niin en oo vielä sortunut.  18 aikoihin tuli vähän huono olo ja tuntui että pää tulee kpeäksi. Otin puranat ja makoilin vähän aikaa sohvalla, niin se meni ohi. 1 pussi jäljellä ja kello on nyt tätä kirjoittaessani n. 20, joten eiköhän tästäkin päivästä selvitä. Huomenna taas uudet haasteet saunavieraineen…

Viides päivä Detoxilla

Viides päivä oli haasteiden päivä. Hyvin nukutun yön jälkeen jälleen normi kahvi yms aamulla. Söin Cambridge puuron kahdeksan aikoihin ja sen jälkeen lähdimme metsään Pentin kanssa. Meillä oli jäänyt aiemmin yhden metsäpalan harvennus kesken. Nyt päätimme mennä tekemään sen loppuun raivaussahojen kanssa. Meillä meni noin kolme tuntia sahatessa, mutta melko valmista tuli. Hyvin jaksoi aamun puurolla, kun olin syönyt sen juuri ennen lähtöä. Meillä ei ollut eväitä mukana, vain juomista. Puuhastelu sahan kanssa oli melko kevyttä. vaikka pikku hiki tuli, kun joutui pusikossa hyppimään.

Kun tulimme metsästä kävimme kaupassa ostamassa lauantain savusaunaillan tarpeet, kun meille oli tulossa vieraita. Pentti lähti lämmitteleen saunaa ja minä lähdin pikku päikkäreille. Hyvin maistui vajaan tunnin unet. Sittenpä aloinkin valmisteleen illan ruokapuolta. Tein Maijn pyynnöstä kanahampurilaisia, joihin tein itse sämpylät ja muut ainekset valmiiksi.

Voit käydä lukemassa illan kanahampurilaisista lisää linkistä:

Kun vieraat tulivat kävimme savusaunassa oikein pitkän kaavan mukaan. Miehet eka ja me naiset sitten niissä paremmissa kosteissa löylyissä. Nyt Sauna olikin ihan paikallaan aamupäivän metsäkeikan ja muutaman Detox päivän jälkeen. Saunassa sai oikein nauttia hyvästä olosta ja rauhasta. Sauna on meillä Pattijoen rannassa, missä kuuluu vain ”kosken” kohina, eikä muuta. Nautimme siellä olosta.
Juomaksi otin mukaan Päärynä vissyä, jossa ei ole kaloreita ollenkaan. Se onkin nyt uusi tuttavuus muutaman viikon takaa ja lempparini. Siinä maistuu pikkuisen päärynä ja on hyvä vaihtoehto kalorittomiin juomiin, jos pelkkä vesi alkaa kyllästyttämään. Usein juon myös meidän Cambridge mehuja, joissa ei myöskään ole paljoa kaloreita. Toisena juomana savusaunassa minulla oli TÖLKKI Ananas sokeroimatonta limpparia, joka on mun lemppareita myös saunajuomaksi. Alkoholipitoisia juomia juon yleensäkkin melko harvoin. Kun Ananas limppari on kylmässä tölkissä, niin se on parempaa kuin esim. siideri. Siinä on kaloreita vain 3 / 100g eli koko tölkissä n. 10 kcal. Mutta jos sitä joisi tölkki kaupalla tulisi siitäkin liikaa kaloreita Detoxilla.
Saunan jälkeen laitoimme pöytään vieraille ja meidän muulle porukalle kanahamppareita yms. Minä söin sitten vain oman Kanasienikeiton hamppareiden tilalta. Täytyy myöntää, että maistoin vähän itse tehtyjä sämpylöitä. Se ei kuulu tähän Detoxiin missään muotoa, mutta tulipahan ihan vähän maistettua. Mutta onneksi lipsaus oli vain siinä. Muuten päivä meni suunnitelmien mukaan.

Illalla tuli juotua vähän liikaa kahvia, niin ei meinannut tulla uni ollenkaan…

Kuudes päivä Detoxilla

Tänään heräsin vasta 8 aikaan, vaikka yleensä olen hereillä jo viimeistään kuuden aikaan vaikka olisin valvonut myöhään. Onneksi nyt sain nukuttua pitkään, niin ei jäänyt uni velkaa. Olen nukkunut tosi hyvin Detoxin toisesta yöstä lähtien, kuten aina Detoxilla. Söin aamulla Cambridge puuron 9 jälkeen ja lähdin sitten pienelle kävelylenkille. Pakkasta oli n. 5 astetta ja aurinko oli justiin noussut. Mikä voisikaan olla parempi lenkki ilma.

Heti alkumatkasta tuntui että energiaa riittää hyvin. Maltoin kuitenkin vain kävellä, mutta askel oli kuitenkin ripeä ja sykkeet nousi hyvin. Yleensä Detoxin ekaviikolla tai muuten, jos olen tiukalla kolmella Cambridge aterialla, nousee sykkeeni vähän korkeammaksi, kuin normaalisti kävellen. Niin kävi nytkin, mutta olo oli kuitenkin tosi hyvä ja energinen. Nautin tänään kävelystä ja kävin vähän pitemmällä kuin oli tarkoitus!! Detoxin ekoilla viikoilla kannattaa liikkua rauhallisesti.

Itse olen ollut sen verran aiemminkin Detoxilla tai meidän tasolla 1. niin tiedän miten kroppani toimii ja milloin pystyn lisäämään liikuntaa. Toissa kesänä kun tein useamman Detoxin peräkkäin kuntoilin todella paljon ensimmäisen jälkeen. Kun paino laskee, nousee kunto jo itsestään, vaikkei liikkuisi. Mutta jos laihdutuksen jälkeen ei jatka kuntoilua alkaa kunto laskemaan. Omaa kroppaa pitää kuunella ja mennä sen mukaan.

Yritin ottaa lenkin jälkeen päikkärit, mutta eipä uni tullut, niin piti keksiä muuta tekemistä, joten innostuin kirjoittelemaan eilisistä hamppareista juttua ja tämän päivän juttukin on jo melkein tehty. Pitää keksiä aina jotain tekemistä, ettei vaan sorru jääkaapille liikaa… Kohta ilta pirtelön syöntiin ja tänään nukkumaan ajoissa

Seitsemäs päivä Detoxilla

Tänään heräsin jo viiden aikaan. Yritin lorvia sängyssä, kun paleli. Tuntui ettei tarkene nousta peiton alta ollenkaan. Olo oli tosi pirteä kun nousin kuuden aikoihin. Piti laittaa heti vaatteet päälle. Välihousutkin piti vaihteeksi pukea päälle. Kerrospukeutumisen jälkeen kahvinkeittoon ja aamu uutisten katteluun.

Vatsakin alkoi jälleen pitkästä aikaa toimimaan. Monesti se eka viikolla jumittuu minulla, kun ruokavalio muuttuu. Sinne ei mee myöskään ruokaa niin paljoa, niin ei sieltä voi paljoa tullakkaan. Tämäkin on minulle jo tuttua aiemmilta kerroilta. Tiedän että se alkaa kuitenkin viimeistään toisen viikon alussa toimimaan, kun tulee lisää syötävää.

Töihin meninkin jo 8 aikoihin. Aamusta oli tunti aikaa siivoilla ja järkkäillä kaappeja. Sittenpä olikin jo viikon ekat asiakkaat vuorossa ja uusi viikko lähti hyvin käyntiin.

Aamupalan muistin syödä vasta 10 jälkeen ekalla tauolla. Päivän aikana keittelin jälleen lämmikkeeksi teetä useamman kerran. Pähkinäpatukat yrittivät hyppiä pitkin päivää hyllystä. Sain voitettua kiusaukset kuitenkin. ja pysyin suunnitelmissa, vaikka tiukkaa teki.

Kotiin tulin 19 aikoihin ja söin viimeisen päivän aterian Mansikka-Banaani- Kaurasmoothien ja hyvää oli. Sittenpä pääsikin saunaan lämmittelemään ja nyt kirjoittelen tätä sohvalla peiton alla ja odottelen, että kello tulee 21 ja voi lähteä nukkumaan! Aamulla onkin kiva katsoa mikä on eka viikon saldo painon suhteen. Ennen aloitusta olin ollut pari päivää vähän keveämmällä, joten nesteitä oli ehtinyt lähteä jo ennen aloitusta.

Huomenna alkaakin sitten Detoxin toinen viikko. Huomenna aloittelenkin sitten uutta tarinaa uudessa blogikirjoituksessa toisesta viikosta. Sielläpä paljastuukin sitten ekan viikon tulokset… Olo on nyt jokatapauksessa hyvä ja olen saannut jo eka viikolla roppakaupalla pirteyttä syksyn harmauteen!!!

Nyt vielä vähän seurustelua Vallun ja Laten kanssa ennen kuin uni kutsuu.