Valmentajan päivä

Valmentajan päivä

Valmentajan päivä

Valmentajan päivä vaihtelee paljon mm. vuodenajasta riippuen tai onko koulujen loma-aika. Voin itse päättää yrittäjänä milloin teen töitä ja milloin jotain muuta. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on myös tärkeä osa päivääni nykyään.

sadonkorjuukasviket

Valmentajan aamu

Yleensä nousen ylös n. klo 6 olipa sitten työpäivä tai viikonloppu. En osaa nukkua pitempään vaikka olisin illalla valvonut. Herättyäni keittelen kahvit ja katson aamun ensimmäiset uutise kolmoselta klo 6.30. Aamukahvin aikaan monesti viestittelemme kaverin kanssa. Jumppailen hissukseen tai teen jotain liikkuvuus juttua tms mitä milloinkin.

Valoisana vuodenaikana saatan lähteä aamu-uutisten jälkeen heti lenkille, mutta näin pimeänä aikana harvemmin niin aikaisin, koska Maijalla on osana aamuista kouluun lähtö ennen kahdeksaa ja vien Maijan sinne.  Jos Maijalla on myöhempi meno saatan käydä ennen lähtöä jo lenkillä. Työni hyvä puoli on että voin olla kotona aamuisin Maijan kanssa ennen koulupäivää.

Kun vien Maijan kouluun, niin joinakin päivinä palaan kotiin vielä lenkille ja nyt viimeaikoina olen saattanut mennä uimahallille jumpaan tai vesikäveleen. Nämä minun aamun liikunnat ovat minulle se tärkeä osa hyvinvointiani.

sadonkorjuukasviket

Työajat

Raahessa valmennan syksyllä ja keväällä 3-4 pv viikossa ja Kalajoella yhden päivän. Loma-aikoina ja hiljasina vuodenaikoina pidän enemmän vapaita tai teen lyhyempää päivää ja kun on kiireisemmät ajat teen pitempiä päiviä ja useammin.

Työajat vaihtelevat Maijan lukujärjestyksen mukaan. Aloitan ei liikunta-aamuina klo 9-10 ja lenkkipäivinä 10-11 aikaan. Iltapäivisin pidän liikkeen kiinni yhden tai puoli kolmen aikoihin n. tunnin ajan, mikäli kuskailen Maijaa koulusta. Jos ei ole kuskausta saatan käydä lounaalla tai asioilla. Nämä iltapäivän ajat ovat muutenkin yleensä rauhallisia. Palaan takaisin tauolta klo 14 tai 15.30 ja pidän liikkeen auki n. klo 17 asti ja sen jälkeen jatkuu usein vielä varattuja valmennuksiakin. Joskus menen välillä kotiin ja jatkan vielä illalla etävalmennuksia.

Joskus teen töitä myös viikonloppuna, mutta nykyään harvemmin. Tammikuun ryhmistä Kymppi pois ryhmiä en saanut mahtumaan viikolle, joten ne on sitten sunnuntai-iltaisin ja voin ottaa ennen tai jälkeen yksilöasiakkaitakin, mikäli Kymppi pois -ryhmät alkavat.

sadonkorjuukasviket

Valmennus ja tuotemyynti

Olen Cambridge Valmentaja One 2 one Diet :llä, joten päivän aikana käy valmennettavia asiakkaita ajanvarauksella. Nyt liiketilojen suurennettua alan jälleen enemmän pitämään myös ryhmiä. Asiakkaita, jotka käyvät ostoksilla, käy pitkin päivää. Jos olen varattuna ostoksille tulevat voivat istua odottamaan, kunnes vapaudun ajanvaranneen asikkaan valmennuksesta. Monet ostajat soittavatkin ennalta, miten on tyhjiä välejä valmennusten välillä, niin ei tarvitse sitten odotella.

Usein käy asiakkaita myös tutustumassa valmennuksiin, ennen kuin päättävät aloittavatko valmennuksessani. Etävalmennuksia teen päivällä normaalin työajan puitteissa, mutta myös usein illalla kotonakin. Pyrin iltaisin keskittämään etäjutut yhdelle illalle.

Työpäivän aikana teen myös markkinointia, somejuttuja, asiakashankintaa sekä pidän yhteyttä vanhoihin asiakkaisiini ja tarkoitus onkin nyt ottaa enemmän yhteyttä vanhoihin ja jututtaa miten painonhallinta on sujunut tms. Minulla käy paljon vanhoja asiakkaita myös tarkistuskäynnillä, jolloin katotaan miten on mennyt ja onko paino pysynyt tavoitteessa vai tarvitaanko pientä ryhtiliikettä.

sadonkorjuukasviket

Työpäivääni kuuluu myös tuotetilausten tekoa, hyllyyn laittoa, päiväysten tarkistusta ja ihan sitä normaalia ”kaupan” juttua kuten kirjanpitäjän kanssa kirjanpitoasioita yms. ja palavereita pääpaikan ja toisten Valmentajien kanssa.

Olen myös mentorina muutamalle neuvojalle, ohjaajalle sekä tulevalle Kalajoen Valmentajalle. Kouluttaudun myös itse valmentajana säännöllisesti, joten aina silloin tällöin olenkin koulutuksissa Tampereella tai Pietarsaaressa tai Teamsin kautta. Jos sinua kiinnostaa valmentajan työ otathan yhteyttä ja kysy lisää minulta 0400 895484. Raahessakin olisi tilaa uudelle valmentajalle tai jos olet muualta päin Suomea, kerron silti mielelläni lisää.

Työpäivien jälkeen olenkin usein kotona ja välillä on esim. Maijan jalkapallotreeneissä käyttöä yms. Tällä hetkellä en juuri liikuntaan liittyvien juttjen lisäksi harrastele suuremmin muuta. Olen iltauninen, niin pyrin menemään ajoissa nukkumaan. Niin onhan meillä Jamppa hamsu vielä, jota pitää iltaisin ruokkia…

Kesäaikaan, kun on valmennusten kannalta rauhallisempaa, olen jonkin verran metsän harvennuksissa yms. Viimekesänä ne jäikin väliin pienen jalkaongelmani takia, mutta ensi kesänä sitten siitäkin edestä.

sadonkorjuukasviket

Lomia en pidä yhteen kyytiin yleensä viikkoa enempää, sillä pidän niitä aina tarpeen mukaan vuodenajasta riippuen tai teen lyhennettyä työviikkoa. Kuten nyt jouluviikollakin lopetan työt keskiviikkona ja käyn seuraavan kerran ti 27.12 töissä päivän. Silloin on joulukilojen punnitustalkoot Raahessa klo 12-18, jolloin kaikki halukkaat voivat tulla tarkistamaan ilmaiseksi painonsa ilman ajanvarausta. Muutama normaali aloitusaika myös sille päivää. Loppuviikosta lähdenkin Maijan kanssa Helsinkiin Blind Chanelin keikalle yms.  Saatan käydä sitten la ja su pikavisiitin töissä ja Maanantaina 2.1 aloitan oikein työt ja eka Motivaatio -ryhmäkin alkaa.

Nautin työstäni Cambridge Valmentajana. Tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä ja saan auttaa heitä painonhallintaan liittyvissä asioissa. Tämä työ on minulle välillä myös se harrastuskin, koska siihen kuuluu monenlaisia juttuja. Esimerkiksi napsin lenkeillä ja milloin missäkin kuvia, joita käytän sitten somessa tai vaikkapa täällä joulukalenterissani. Koulutusreissut ovat aina vähän niinkuin lomareissuja. Joten työ ja harrastus samassa paketissa, joten voisiko päivät paremmin mennä…

Nyt joulun aikaan lomailen ja sitten tammikuussa alkaakin taas täystohina ja sitä jo innolla odotan.

Yllä kuva nettiprofiilistani, joka löytyy www.outikolehmainen.fi Löydät sieltä myös ajanvaraukseni yhteystietoni ja sieltä voi jättää myös soittopyynnön. Työaikani ja muuta ajankohtaista löydät täältä blogistani Cambridge Valmentaja sivulta.

Pääset linkeistä katsomaan lisää tämän vuoden ja aiempien viuosien joulukalentereiden luukkuja…

Kymppi pois ja ruokavalintojen harjoittelua

Kymppi pois ja ruokavalintojen harjoittelua

 Kymppi pois ja ruokavalintojen harjoittelua

Kymppi pois -ohjelma on yksi One 2 one Dietin (Cambridge Ohjelma) laihdutus ohjelmista. Ohjelma kestää 10vk ja siinä on 11 tapaamista. Ohjelman voi tehdä yksin oman aikataulun mukaan tai ryhmässä. Tämä ohjelma on varmaan ollut niitä suosituimpia ohjelmia, lähes yhdeksän vuoden valmentaja urallani ja se on muuttunut aiemmasta jonkin verran. Kerron tässä jutussa muutamia asioita Kymppi pois -ohjelmasta.

sadonkorjuukasviket

Kymppi pois -ohjelmalla käydään kaikki tasot 1-5 läpi kymmenen viikon aikana. Jokaista tasoa ollaan 2vk, jolloin jokaisella tasolla harjoitellaan tiettyjä asioita. Aluksi lähdetään kolmella Cambridge aterialla ja saadaan kaikki entiset tavat ja jutut pois. Sen jälkeen aletaan rakentamaan taso tasolta ruokatapoja yms. uusiksi. Kaikki tasot rakentuvat aina aiempien päälle.

sadonkorjuukasviket

Kymppi pois ohjelmalla lisätään eri ruoka-aineita tasojen mukaisest. jo toisella viikolla tulee mukaan marjat ja puolukka onkin meidän suosikki marja. Monet ovatkin oppineet ohjelmillamme syömään puolukoita ja muita marjoja. Moni valitteleekin jo ennen joulua, että marjat ovat loppuneet pakasteesta ja on jouduttu jo hakemaan kaupastakin. Seuraavilla tasoilla lisätään kasviksia ja proteiiinia ja aika pian myös hiilihydraatteja ja perunakin kuuluu Kymppi pois -ohjelmalle. Ohjelmalla syödäänkin ihan tavallista monipuollista ruokaa tasojen edetessä, eikä vain kanaa ja salaattia, kuten moni laihduttaja tekee. Ohjelmalla opetellaan tekemään maukasta ruokaa myös kasviksista.

sadonkorjuukasviket

Kymppi pois -ohjelmalla harjoitellaan mm. ateriarytmiä, annoskokoja, kylläisyyttä ja mietitään mistä ne kilot on tullut. Samalla opetellaan tulevaa painonhallintaa ja tehdään oivalluksia omista ruokailutavoista ja miten kannattaa toimia sitten painonhallinta vaiheessa.. Entisiin tapoihin ei kannata palata, sillä painon saa kyllä sitten helposti takaisinkin jos palaa niihin.

sadonkorjuukasviket

Kymppi pois ohjelmalla käytetään Cambridge aterioita tasojen mukaisesti alussa 3 ja viimeisillä viikoilla 1 kpl./ pv. Näin turvataan ravinteiden saanti silloin, kun energiatasot ovat matalia.

Ohjelmalle kuuluu myös valmennus, jossa käydään pääsääntöisesti kerran viikossa ja minulle voi tulla valmennukseen Raaheen ja Kalajoelle. Jos olet muualta päin onnistuu valmennus nykyään myös etänä Teamsin kautta.

Jos haluat ryhmään, Raahessa alkaa Kymppi pois -ryhmä Su 8.1 klo 18.00 ja Etänä klo 19.00. Ryhmiin ilmoittauduttava ennakkoon. Ryhmäkoko max 8 henk.

Jos heräsi mielenkiinto, kysy lisää p. 0400 895484 tai katso www.outikolehmainen.fi ja tässä blogissakin on aukioloajoista yms tietoa Cambridge Valmentaja sivulla.

Pääset linkeistä katsomaan lisää tämän vuoden ja aiempien viuosien joulukalentereiden luukkuja…

Lyhytohjelma ja tutustuminen

Lyhytohjelma ja tutustuminen

Lyhytohjelma – Mikä se on?

Lyhytohjelma on yksi monista One 2 one Dietin lyhyistä ohjelmista. One 2 one Diet oli ennen Cambridge Ohjelma. Nimi ja ulkonäkö muuttui, mutta edelleen meillä on samat tuotteet aterioissa, vaikka ulkonäkö ja nimi muuttui. Ohjelmat ovat lähes samat, mutta uudistuksia ja parannuksia tietysti aina tulee. Ohjelmissa on edelleen eri tasoja ja niitä käytetään vähän erilailla ohjelmista riippuen. Sekä valmennus on edelleen yksi osa ohjelmia.

Lyhytohjelmia on oikeastaan kolme: Lyhytohjelma 4vk, Detox 4vk ja Kunto-ohjelma 5vk. Kaikki ohjelmat voi tehdä minun valmennuksessa yksilö- tai ryhmävalmennuksessa. Kerron näistä ohjelmista tässä jutussa ja millaisia ajatuksia ihmisillä on ollut, kun he ovat tehneet ne.

sadonkorjuukasviket

Lyhytohjelma

Lyhytohjelma 4vko, kuten nimikin sanoo lyhyt neljän viikon ohjelma. Jos ei ole aiemmin ollut Cambridge Ohjelmalla, voit tällä tututsua 4vk:n aikana Cambridgella laihduttamiseen, tuotteisiin ja valmentajaan. Ohjelmalla käydään tasot 1-3. Ensimmäinen viikko mennään pelkästään One 2 one Dietin ateriakorvikkeilla, joissa on puuroja, keittoja ja pirtelöitä sekä smoothieita yms. Seuraavilla viikoilla lisätään ruokaa pikkuhiljaa ja viimeisellä viikolla syödään oikea aamupala ja päivällinen sekä 3 ateriakorviketta. Silloin jo on oikea ateriarytmi, aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala.

Lyhytohjelma sopii todellakin Cambridgeen tutustumiseen, mutta sitä voi käyttää myös, jos haluaa ottaa pois muutaman kilon tai tavoitteena on n. 5kg. Jos kevennettävää on reilusti, voi ensin tehdä lyhytohjelman, että pääsee alkuun ja sen jälkeen vaikkapa Kymppi pois -ohjelman ja sitten jälleen joku toinen tai vaikkapa uusiksi lyhytohjelma. Ohjelmien välissä voidaan pitää painonhallinta tauko ja opetella ohjelmalla opeteltuja asioita.

Ensimmäisellä kerralla piirretään ohjelma kalenteriin, sekä tehdään pitemmän ajan suunnitelma. Kuvataan lähtötilanne ja saat silloin jo lyhyet ohjeet, joita tarkennetaan seuraavilla tapaamisilla kerran viikossa. jokaisella viikolla punnitaan ja katsotaan miten homma edistyy. Viikoittain saat tarkemmat ohjeet myös mitä kulloinkin syödään ja minkä verra. 

Kun neljä viikkoa tulee täyteen Lyhytohjelmalla, katsotaan lopputulokset ja kehonkoostumus muutokset. Otetaan valokuva, niin näet mitä 4 vk:n aikana on tapahtunut ja suunnitellaan miten jatketaan eteenpäin, mikäli pudotettavaa on enemmän. Jos olet jo maalissa, otetaan seurantakäynti n. 1kk päähän, niin näemme sitten miten painonhallinta on lähtenyt sujumaan.

Asiakkaiden kommentteja Lyhytohjelmasta:

”Riittävän lyhyt, niin minäkin jaksoin pinnistää” ” Turvotus ja pöhö lähtenyt” ”Vatsa ei pömpötä” ”Opin ymmärtämään mistä kalorit tulee” ”vihanneksia saa todellakin syödä paljon” ”Opin syömään kasviksia enemmän ja tekemään niistä ruokaa” ”Mahtava olo” ”Opin syömään aamupalaa”. 

Lyhytohjelman voi tehdä milloin vain yksin tai kaverin kanssa valmennuksessani Raahessa tai Kalajoella sekä ETÄNÄ Teamsin kautta olitpa mistä päin Suomea vain. Uudet ryhmät alkavat heti tammikuussa 11.1 Raahessa klo 10 ja 17 sekä ETÄNÄ klo 19. Kalajoella seuraavalla viikolla tiistaina klo 18. Ryhmiin on ilmoittauduttava ennakkoon. Ryhmän koko on max 8 henk.

sadonkorjuukasviket

Detox

Detox on myös Lyhytohjelma, mutta se keskittyy enemmän vatsan hyvinvointiin. Siinäkin käydään läpi tasot 1-3 kuten lyhytohjelmallakin, mutta siellä on joitain poikkeuksia em. tasoihin. Detox on samalla puhdituskuuri, joka tuo pirteyttä elämään. Se sopiikin hyvin marraskuun synkkyyteen antamaan virtaa. One 2 one Dietillä marraskuu onkin se Detox kuukausi. Toki sitä voi tehdä muulloinkin. Jotkut tekevät sen 2 krt vuodessa.

Asiakkaiden muutamia kommentteja tämän syksyn Detoxista:

”Sain virtaa hirveästi lisää” ”Opin katsomaan annoskokoja” ”opin syömään puolukoita, joita olen aina inhonnut” ”Lähti vatsa röllykkä” ”Ei ollut niin paha, kuin ajattelin ennakkoon” ”vatsa on rauhoittunut nyt” ”Katson nyt kaloreita ja herkuista myös. Ennen ei kiinostanut” ” Teen tämän jatkossa joka vuosi” Sain ne muutamat kilot pois ja nollattua tilanteen” ”oli helpompaa, kuin luulin” ”Sai syödä leipääkin viimeisellä viikolla ja se yllätti”

Detoxin voi tehdä milloin vain yksilövalmennuksessa Etänä tai livenä sekä ryhmät ovay yleensä marraskuussa. Jos haluat ryhmän muuhun aikaan vuodesta, kerro, niin mietitään…

sadonkorjuukasviket

Kunto-ohjelma

Kunto-ohjelma sopii hyvin laihdutuksen loppuvaiheeseen niille kuuluisille viidelle viimeiselle kilolle. Sen voi tehdä myös, mikäli tavoitteena on pieni viilaus, kun pudotettavaa ei ole paljon, mutta tarvis kuitenkin jotain tehdä. Se on hyvä kiinteytys ohjelma. Monella paljon laihduttaneella mm. asento muuttuu, joten tällä saa esim. ryhdin paremmaksi. Kunto-ohjelmalla käydään tasot 1-5 läpi ja se kestää 5 vk.

Kunto-ohjelmaan kuuluu matalan kynnyksen liikuntaa, jota tehdään joka päivä. Liikkeet ovat helppoja ja yksinkertaisia, joissa ei tarvi vääntyä mitä ihmeellisempiin asentoihin. liikunnan voi tehdä missä vain vaikka kotona tai ruokatunnilla. Ohjelmalla on myös taso-ohjelman mukainen ruokavalio ja Cambridge ateriat mukana.

Muutos on helppo nähdä ennen ja jälkeen kuvilla, jotka ovat tärkeä osa ohjelmaa. Kuvat ovat vain sinua varten.

Asiakkaiden kommentteja Kunto-ohjelmasta:

”Helppoa liikuntaa” ”en olisi uskonut, ennen kuin näin kuvista millaisia tuloksia tuli” ”Innostuin jälleen liikunnasta, mitä en ole tehnyt vuosiin” ”Aivan mahtava olo nyt” ”Sain liikunnan säännölliseksi” ”Helpot ohjeet” ” helppoa, kun hyvät ohjeet” ”Kunnon ryhdin korjaus” Hyvä päätös laihdutukselle”

Kunto-ohjelman voi tehdä lähivalmennuksessa yksin, kaverin kanssa tai ryhmässä. Uusi ryhmä alkaa keväällä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana Raahessa.

sadonkorjuukasviket

Mietitkö?

Jäitkö miettimään oisko joku lyhytohjelmista sinun juttusi? Ota rohjkeasti yhteyttä ja kysy lisää 0400 895484 tai varaa henkilökohtainen maksuton tutustumisaika ajanvarauksestani Raaheen tai Kalajoella tai jos olet jostain muualta, voit varata ETÄtutustumisen. Myöhemmin joulukalenterissa myös Kymppi pois, motivaatio sekä muista ohjelmista ja milloin niitä voi tehdä. Ryhmät alkavat nissäkin heti vuoden alusta.

Täällä blogissa Cambridge Valmentaja sivulla tietoa aukioloajoista ja muista ajankohtaisista asioista.

Oletko kokeillut lyhytohjelmia tai minkä haluaisit kokeilla??

KOMMENTOI ja OSALLISTU ARVONTAAN!!

Voittoina 2kpl Lyhytohjelma aloituskäyntiä etänä tai livenä ryhmään tai yksilövalmennukseen. Arvo n. 45€ (Ei sis. tarvittavia aterioita)

Arvontaan voit osallistua täällä, tai muissa somekanavissani IG: outikolehmainen FB: CAmbridgeValmentajaOutiKolehmainen

Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

FB:ssä julkaisu vasta illalla…   Igssä aiemmin.

Pääset linkeistä katsomaan lisää tämän vuoden ja aiempien viuosien joulukalentereiden luukkuja… Siellä vinkkejä myös One 2 one Dietillä laihduttamiseen eri tasoilla ja ohjelmilla.

Pikkujoulut ja koulutuspäivä Pietarsaaressa

Pikkujoulut ja koulutuspäivä Pietarsaaressa

Pikkujoulut ja koulutuspäivä

Pikkujoulut ja koulutuspäivä sattui tänä vuonna yhtäaikaa Pietarsaaren One 2 one Dietin (ent. Cambridge Ohjelama) Suomen pääpaikalle. Tänä vuonna koulutuspäivä oli tarkoitettu uusille Cambridge Ohjaajille sekä me mentorit (valmentajat) pääsimme sinne mukaan. Päivä opiskeltiin ja illalla vietettiin kaikkien Cambridgen Valmentajien, Ohjaajien, Neuvojien eli ”sparraajien” sekä Pietarsaaren pääpaikan henkilökunnan ja Suomen toimitusjohtaja Annikan kanssa. Mukaan tuli porukka ympäri Suomen.

sadonkorjuukasviket

Kuvassa Annika meidän kouluttaja ja uusi Ohjaaja Veera

Koulutuspäivä

Tulimme Kalajoen Ohjaajaksi valmistuvan Veeran kanssa Pietarsaareen jo perjantaina iltapäivällä. Illalla pohjoisen porukka tuli samaan hotellin ja saimme jo vaihdella vähän kuulumisia heidän kanssan. Koulutus päiviä on ollut koronavuosien aikanakin melko säännöllisesti, mutta osa on pidetty kuitenkin etänä. Nyt olen päässyt osallistumaan jo muutamaan ihan paikan päällä Tampereella ja nyt sitten täällä Pietarsaaressa. Oikein nautin taas, kun saadaan nähdä ihan oikeasti livenä.

Meidän koulutuspäivät ovat aina hyvin antoisia tiedon puolesta sekä kolleegoiden tapaamisen ansiosta. Kouluttajat ovat aina olleet myös tosi energisiä ja tehokkaita. Aina olen tullut viisaampana ja myös tälläkin kertaa, vaikka osa asioista olikin tuttuja kun olin koulutuksessa mentorin ominaisuudessa.

Cambridge Ohjelman ja nykyisen One 2 one Dietin koulutuspolku valmentajaksi on kehittynyt huomattavasti siitä kun itse vajaa 9 v sitten valmistuin valmentajaksi. Nykyään edetään porras kerrallaa ja opiskellan tietyt asiat ja siirrytää seuraavalle portaalle. Ensin opiskellaan Cambridge Neuvojiksi sitten ohjaajiksi ja lopulta Valmentajaksi. Minun mentoroitavani Veera valmistui tämän koulutuspäivän päätteeksi Cambridge Ohjaajaksi. Tammikuussa alkaakin Veeralla sitten Valmentaja koulutus ja kevääksi pitäisikin Veeralla olla Valmentajan pätevyys. Mukavaa, kun saa itse olla mukana mentorin ominaisuudessa valmentajille. Jos juuri sinua kiinnostaa, voit kysellä minultakin valmentajan työstä lisää olitpa mistä päin Suomea vain.

Kun valmistuu valmentajaksi ja saa kokemusta lisää, voi kouluttautua vielä lisää, ensin Expert valmentajaksi ja myöhemmin Master valmentajaksi. Itse olen Master Valmentaja ollut jo useamman vuoden, sillä olen käynyt meidän kaikki mahdolliset koulutukset aina heti, kuin mahdollista ja osan koulutuksista olen uusinutkin. Ohjelmat kehittyvät ja aina tulee uusia juttuja entisten lisäksi.

sadonkorjuukasviket

Tämän päivän ohjelmassa oli mm. somen opiskelua, johon liittyi videointia yms. ja Ohjaaja opiskelijoilla oli ainakin hauskaa. (Kuva yllä) ja me mentorit karattiin sillä välin karkkivarkaisiin, mutta ei kerrota kenellekkään…

sadonkorjuukasviket

Pikkujoulut

Pikkujoulut olivat tänä vuonna pitkästä aikaa, kun korona sotki aiemmat suunnitelmat. 3 v sitten oli suurempi Cambridge Ohjelman Gaala Pietarsaaressa ja sitä edellisenä vuonna taisi olla edellinen pikkujoulu. Joten aika jälleen kokoontua viettämään vähän rennommissa tunnelmissa.

Mitäpä pikkujoulut ei olisi ollut ilman ruokaa. Tarjolla oli vihannessalaattia, perunasalaattia, fetajuustoa ja lohta sekä tietysti monenlaista suklaata ja pullaa…

sadonkorjuukasviket

Annika ja ja Janette toimivat välillä tarjoilijoina.. Mehän juotiin tietenkin shotteja ja mitäs muuta niissä oli kuin suklaa tetra juomia ja ehkä vähän muutakin…

sadonkorjuukasviket

Illan mittaan vietettiin mukavaa yhdessäoloa porukalla ja tietovisailtiin. Ensimmäisen kisan voitto tuli minulle ja toisen kisan voitto tuli sitten Veeralle, joten Raahen ja Kalajoen edustus vei pääpalkinnot!!! Ennen yhtätoista nukkumatti alkoi kutsumaan ja lähdin jo hotellille. Tässä sitten vielä kirjoittelen lopuksi tämän sunnuntain Luukku 4. valmiiksi, ettei jää viime tippaan…. Osa jäi vielä jatkamaan, mutta näin vanhimpana osallistujana ei jaksa enään juhlia. Mukavampi aamulla nousta heti kahdeksaksi aamupalalle ja sittenpä pikkuhiljaa auton keula kotiinpäin ja kohti uusia seikkailuja…

Pääset linkeistä katsomaan lisää tämän vuoden ja aiempien viuosien joulukalentereiden luukkuja…

Miksi minusta tuli Cambridge Valmentaja?

Miksi minusta tuli Cambridge Valmentaja?

Miksi minusta tuli Cambridge Valmentaja?

Miksi minusta tuli Cambridge Valmentaja? Siihen on monia syitä. Olin suurimman osan elämästä ollut pyöreä enemmän tai vähemmän ylipainoinen. Olin Pudottanut painoani elämäni aikoina kaikilla mahdollisilla tavoilla. Cambridge Ohjelma oli se mikä toi sitten minulle laihdutettuani myös ammatin aivan yllättäen, vaikka aluksi se piti olla vain harrastus. Olin kyllä omassa mielessäni pitkään haaveillut esim PT urasta tai muusta hyvinvointiin liittyvästä, mutta se oli ollut vain unelma, jota en uskonut koskaan toteuttavani. Pidin opettajan ja erityisopettajan työstäni puutarha oppilaitoksessa, mutta en uskaltanut  irrottautua ja lähteä turvallisesta palkkatyöstäni. Mutta kuinkas sitten kävikään monien vaiheiden jälkeen…

 

Miksi laihdutus on minulle tuttua

 

Olen ollut melkein aina ylipainoinen tai pyöreä jo lapsesta lähtien. Kaikki mahdolliset laihdutuskuurit ovat ehtineet tulla tutuksi. Laihdutusta voi sanoa myös minun harrastukseksi elämäni aikana. Kokemusta laihdutuksesta on varmaan satoja kiloja vuosien ” laihdutus harrastukseni” aikana. Olen aina pitänyt rasvaisesta ja sokerisesta ruuasta ja herkuista.  Pidän niistä edelleenkin ja välillä paino voi vieläkin ”vähän karata”, kun ruoka ja herkut on hyviä… Miksi en pitäisi edelleenkin…

Tutustuin Cambridge Ohjelmaan n, 10 vuotta sitten, kun Raaheen tuli ensimmäinen Cambridge Valmentaja. Testailin Cambridge Ohjelmaa silloinkin jo, mutta laihdutin sillä kunnolla ne loput kilota vasta reilu 6 v sitten. Miksi aloin Valmentajaksi lopulta, oli sitten kaikkien yhteensattumien summa.

Voit lukea lisää omasta laihdutuksestani tästä vanhasta laihdutustarinastani

 

Mistä uranvaihdos lähti?

Olin vuosia ollut ollut puutarhaopettajana ja loppuvuosina myös erityisopettajana Kempeleessä puutarhaoppilaitoksessa. Pidin opettajan työstäni, mutta kuitenkin useita vuosi olin tuntenut että haluaisin vaihtaa työni vähemmän kuormittavaksi. Opettajan työ vuosien varrella oli muuttunut paljon ja koin että minusta ei ollut istumaan palavereissa ja kaikenmaailman  ”turhissa” kissanristiäisissä, joita jo siinä vaiheessakin oli koulumaailmassa paljon. Varsinainen opettaminen tuntui välillä olevan sivuhommaa. Näin ainakin minusta tuntui.

Mietin usein vaihtoehtoja mitä tekisin, mutta se uskaltaminen lähteä päätoimisesta virasta oli vain haaveissa. Aloin loma aikoina ja viikonloppuisin ajamaan taksia opettajan työni rinnalla. Mutta kuitenkaan en uskaltanut hypätä vaki virastani pois.

Tyttäreni syntyi 2008 monien vaiheiden jälkeen ja silloin päätin, että jään pois virastani ja jään ajamaan mieheni kanssa taksia, sillä niihin aikoihin taksi siirtyi mieheni omistukseen. Näin pystyimme vuoronperään ajamaan ja olemaan tyttäremme kanssa kotona. Koko ajan mietin kuitenkin, että mitähän voisin alkaa tekemään siinä sivussa.

Minun elämästäni ja historiastani voit lukea lisää vanhasta Bloggaajan taustaa kirjoituksestani. Monenlaista on tullut tehtyä ennekuin tuli se ”viimeinen” ennen valmentajaksi ryhtymistä ollut painonpudotus

Pudotettua painoani jälleen kerran 2013-2014 Cambridge Ohjelmalla kysyi silloinen Valmentajani Anna-Maija, alanko valmentajaksi. Ensin sanoin että en, mutta mietittyäni hoksasin, että tässä voisi olla se jokin minun juttu harrastukseksi ja toiseksi työksi. Siitäpä se sitten lähti rullaamaan. Jo muutaman kuukauden Valmentajana olonoi jälkeen totesin, että tämä on se mitä haluan tehdä ja muutenkin, kuin harrastuksena. Sitä mukaa kun tyttäreni kasvoi aloin tehdä Valmentajan työtäni enemmän.

 

Työssäni toimin itsenäisenä yrittäjänä, mutta Valmentajana voi toimia myös työntekijänä toisella Valmentajalla tai laihduttamoilla. Yrittäjänä saan päättää itse milloin teen ja kuinka paljon teen työtäni. Lisää Valmentajan työstäni voit lukea myös vanhasta tarinastani 4 vuotta Cambridge Valmentajana. Paljon on tapahtunut sen kirjoituksen jälkeen. Muutoksiakin (ja yksi muutto uuteen paikkaan Laivurinkadulle Raahessa) on vähän tullut, mutta edelleen meillä on taso-ohjelma, valmennus ja tuotteet kokonaisuus, joten Cambridge Ohjelma on muutakin kuin pelkät pussit.

Koko Suomen Cambridge Ohjelman pääkonttorilla on myös huipputiimi taustavoimina. Meillä Valmentajillaon myös hyvät työvälineet toteuttaa Cambridge Valmennusta asiakkaidemme kanssa.  Meillä on paljon mielenkiintoisia koulutuksia. Cambridge Valmentajaksi pääsee Cambridge Ohjelman koulutuksen kautta suorittamalla peruskoulutuksen, jonka aikana pääsee jo harjoittelemaan Valmentajan työtä. Sen jälkeen voi jatkaa kouluttautumista työn ohessa eteenpäin.

Meillä on eri tasoja olla Valmentajana ja sitä mukaa, kun käy koulutuksia, nousee tasoilla ylöspäin ja kokemusta ehtii tulla myös lisää. Itse olen käynyt 6 vuoden aikana kaikki mahdolliset, millä on merkitystä mm. asiakastyössäni, Taso-ohjelman toteutuksessa tai esimerkiksi jaksamisessa omassa Valmentajan työssäni. Tällä hetkellä (8.4.2020 olenkin Suomen ainut Master tason Valmentaja! (Eiköhän meitä Mastereita ole kohta useampikin …) Innolla odotan että pääsen taas uusiin koulutuksiin.

Kaikkea toimintaamme kehitetään koko ajan. Nyt esimerkiksi Korona epidemian aikana pääkonttorin porukka on varmistanut monilla toimenpiteillä, että voimme jatkaa työtämme keskeytyksettä myös poikkeusolojen aikana.

Itse teen Valmentajan työtäni päätoimisesti ja taksilla ajo mieheni firmassa on jäänyt pikkuhiljaa pois ja tämän vuoden puolella olenkin tainnut käydä vain kerran ajamassa. Päivääkään en vaihtaisi pois ja aion jatkaa Cambridge Valmentajana ja yrittäjänä hamaan tulevaisuuteen asti. Sitten joskus eläkkeellä voin vaikkapa jatkaa työtä harrastuksena.

Valmentajaksi voi alkaa vaikka itse et olisi ollut ylipainoinen, jos sinua kiinnostaa työ ihmisten ja hyvinvonnin parissa tai haaveiletko vaikkapa uran vaihtoa. Me valmentajat ollaan ihan tavallisia ihmisiä kuitenkin ja meilläkin on välillä elämää… Meidän joukkoon mahtuu vielä lisää Valmentajia, sillä ylipaino ei varmaan lopu ihan heti suomesta.

KYSY rohkeasti lisää minulta 0400  895484  tai jos sinulla on oma Valmentaja jo ennestään, niin hän varmaan myös kertoo mielellään Valmentajan työstä.