Cambridgen Detox – mitä hyötyä minulle oli?

Cambridgen Detox – mitä hyötyä minulle oli?

Cambridgen Detox – mitä hyötyä minulle oli?

Cambridgen Detox – mitä hyotyä siitä oli minulle? Aloitin Detoxin vajaa 5 viikkoa sitten ja nyt on muutama päivä siitä kun se loppui. Olen tehnyt sen muutaman kerran aiemminkin, mutta nyt oli ohjeisiin muutama pikkupäivitys, niin oli mukava tehdä se taas uusiksi. Tietysti tavoitteena oli saada myös jälleen pientä piristystä syksyn harmauteen yms. Voit käydä lukemassa lisää miksi halusin nyt tehdä sen uusiksi:

Virkeyttä syksyyn ja päähänpistoja…

Syksy toi tullessaan pientä väsymystä ja saamattomuutta. Kun aloitin Cambridge Detoxin, niin heti eka viikon loppupuolella sain uutta virtaa tehdä kaikkea vaikka mitä. Aloin jälleen nukkumaan paremmin ja olin heti aamusta pirteä. Virtaa onkin riittänyt sitten hyvin paria päivää lukuun ottamatta. Välillä on tuntunut että olen kuin joku durasell ylivilkas tyyppi. Koko ajan on pitänyt tohuta kaikenlaista ja uusia ideoitakin on tullut. Myös uusia päähänpistojakin on tullut tehtyä, joita en ehkä alku syksyn väsymyksessä olisi tehnyt.

Yksi päähänpisto oli kasvattaa hiukset nopeasti ihan uuteen malliin. Operaatio toteutettiin uusien Cambridge neuvojien kampaamossa Salon Devinessä. Stiina laittoi minulle hiuspidennykset kolmannella Detox viikolla. Toisella viikolla olimme värjänneet jo hiukseni sellaisiksi kuin halusin ja uudet jatkeet värjättiin sitten samanvärisiksi ja odottamaan kiinnitystä. Mukava saada välillä jotain uutta piristämään syksyä. Alla kuvassa ennen pidennystä ja testasin viikonlopun vähän pidempiä ja vimpassa kuvassa lopullinen pituus. Tavoite on nyt kasvattaa omia pikkuhiljaa viimeiseen kuvaan asti ja sitten kun omat on sopivat, pidennykset jää pois.

Toinen päähän pisto iski, kun yhtenä aamuna, kun olin herännyt aikaisin. Aikani kuluksi katselin facebookia, niin löysin sieltä Niisku neidin, joka etsi kotia. Niinpä päätimme Maijan kanssa ottaa Niiskun meille ja haimme sen yhtenä iltana Kajaanista. Nyt meillä on sitten Laten ja Vallun lisäksi Niiskukin. Siinäpä olikin taas vähän lisää puuhaa uuden kaverin kanssa. Tämäkin olisi saattanut jäädä tekemättä jos oisin ollut vielä väsynyt ja saamaton. En ainakaan silloin olisi aamulla aikaisin jaksanut tutkiskella Facebookia ja Niisku olisi jäänyt löytymättä.

Jälleen normaalipainoon

Yksi tavoitteistani Cambridge Detoxilla oli saada muutama kilo painoa pois. Neljän viikon aikana lähti 4,5 kiloa läskiä. Nyt oma Bmi onkin jälleen normaalipainon puolella. Painoa olisi voinut lähteä vähän enemmänkin, mutta alkupuolella olleen isomman lipsun ja lopussa olleiden pienten ateria lipsujen takia, en saanut niin paljoa kuin oli tavoitteena. Mutta tämäkin on nyt hyvä. Alussa oli tavoitteena saada myös alkuun oma painon pudotusprojekti lopulliseen puolitoista vuotta sitten asetettuun uuteen tavoitteeseen. Menen nyt hissukseen eteenpäin ja alan jälleen reenata enempi, sitä mukaan kun polveni jälleen kestää. Nyt kun polven piikitys on takana ja painoa on vähän vähempi, uskon, että juoksukin jälleen sujuu paremmin.

Tavoitteena on ensi kesänä osallistua polkujuoksu viikonlopputapahtumaan Rukalla, mikäli olen lopullisessa painotavoitteessani ja polvi kestää, niin paljon, että jaksan kunnolla juosta koko talven ja kevään. Nyt sitten lenkkeilään satoi tai paistoi…

Ateriarytmi kuntoon ja herkut pois

Nyt kun muutama päivä Detoxista on mennyt, olen huomannut, että neljännen viikon viiden aterian rytmi on tullut jälleen normiksi. Ruokien annoskoot ovat pienentyneet, koska Detoxilla annoskoot on olleet pieniä. Pienemmästäkin määrästä tulee helpommin täysi olo eikä tee mieli syödä ähkyyn enään.  Olen jälleen alkanut pitämään eväitä töissä, jolloin myös ateriarytmi pysyy hyvänä ja tulee syötyä järkevästi päivän aikana. Lautasmalli on myös nyt käytössä. Yllä olevassa ekassa kuvassa onkin yhden päivän eväät, jossa lautasmallikin toteutuu hyvin.

Karkin ja herkkujen syönti on jäänyt pois. Enään ei edes ole tullut mielitekoja, kuten ennen Detoxia. Nyt nautin iltaherkuksi edelleen Kirsikka – mansikka pirtelöä puolukoilla ja se on riittävä herkku ja pelkät puolukat jäisinäkin on hyviä nyt. Puolukoita onkin nyt kulunut reilusti monessa muodossa. Onneksi niitä on useampi ämpärillinen pakasteessa. Cambridge Detox toimiikin hyvin katkaisuhoitona meille herkkusuille.

Tästä on nyt hyvä jatkaa jälleen pirteänä kohti uusia haasteita. Detoxin otan uusiksi heti, kun tuntuu että pieni katkaisuhoito on paikallaan, jos herkut alkavat jälleen maistua liikaa. Olen nyt tyytyväinen tämänkertaiseen, vaikka pikku lipsut tulivatkin.

Detox sattui nyt myös sopivaan hetkeen Cambridge Ohjelman Brändi uudistuksen kanssa, josta johtuen on ollut monenlaista pikku puuhastelua.

Voit käydä lukemassa kokemuksiani tämän kertaisesta Cambridge Detoxixta seuraavista jutuista: 

4. viikko Cambridge Detoxilla

4. viikko Cambridge Detoxilla

4. viikko Cambridge Detoxilla

4. viikko Cambridge Detoxilla alkanut ja uudet haasteet jälleen. Lisää ruokaa luvassa myös. Saan nyt syödä isomman aamupalan ja leipää, jota moni laihduttaja odottaakin Cambridge Ohjelmalla viikkojen edetessä. 4. viikko onkin nyt Cambridge Detoxin viimeinen viikko ja samalla haastellisin, että saa ruokarytmin kohalleen ja muistaa syödä riittävän useasti. Tässä vaiheessa useinmiten vatsa on tottunut jo vähän kevyempään syöntiin, niin nyt pitääkin syödä jo viisi kertaa vaikka ei olisi nälkä.

Myös ruuan lisäämisen myötä pitää kiinnittää huomiota annoskokoihin sekä niiden koostumuksiin, vaikkakin niihin on nyt Cambridge Detoxissaa yksinkertaiset ohjeet, kunhan niitä vain noudattaa ja malttaa tehdä itse syötävät ruuat. Jos Detoxilla käy ”ulkoruokinnassa” lipsuu annokset ja ruoka-aineet helposti liian runsaiksi tai vääränlaisiksi. 

 

4. viikon eka päivä…

4. viikolla ensimmäinen aamu olikin poikkeukksellinen. Lähdin aamulla seitsemän aikoihin sairaalalle polven piikitykseen. Itse piikitys oli nopea toimenpide mutta siellä meni kuitenkin aikaa, kun joutui käymään leikkaussalissa asti ja ennen sitä oli normi haastattelut yms kuten leikkaukseen mennessä, vaikka itse toimenpide olikin lyhyt. Piikitys tehtiin puudutuksella, joka olikin se kaikkein ikävin juttu. Kun toimenpide oli ohi pääsin lähtemään pois. Sen jälkeen tuli vähän huono olo, kun en ollut aamulla muistanut syödä mitään ja jännitin itse piikitystä. Niinpä meninkin sitten kahville, kun oli aikaa ennen Kalajoelle lähtöä.

Neljännen viikon syönnit

Ensimmäisen aamun piikityksen jälkeen kahvilassa otin reissumiehen, jotta sain aamun aamiaisen syötyä. Olihan se leipä hyvää pitkästä aikaa!!!  Leipiäkin voi olla monenlaisia ja niiden energia määrät voivat vaihdella paljonkin. Reissumiehen täytteiden koot on arvioitu ja kalorit katsottu Finelistä niiden perusteella.

 • Reissumies 138 Kcal
 • Paistettu kananmuna 107 kcal
 • 2 kpl kinkkusiivuja 24 kcal
 • 1 siivu juustoa 50 kcal
 • 10 g levite 62 kcal
 • salaatti 2 kcal
 • muutama siivu maustekurkkua 6 kcal

Koko reissumies yhteensä 389 kcal, eli ihan kunnon aamupala. Kun en ollut syönyt suuria annoksia Detoxin aikana, oli koko reissumies suuri annos minulle ja vatsa täyttyi. Meinasin jättää ylemmän leipäpalan syömättä, mutta kun se oli niin hyvää söin senkin lopulta.

Muina aamuina aamupala olikin vähän kevyempi. Tässä ( kuva alla) yksi esimerkki:

 • Kaurapuikula 79 kcal
 • 2 siivua kinkkuleike 24 kcal
 • 50 g kurkku 6 kcal
 • 20 g paprika 6 kcal
 • 5 g levite 31 kcal

Yhteensä tässä leivässä on energiaa 146 kcal. Kuten näkyy leipiäkin voi olla monenlaisia kalorimääriä ja sillä minkä kokoinen leipä on ja mitä se sisältää. Millainen sinun leipäsi on, kannattaa miettiä.

Voit lukea lisää leivistä ja niiden päällisistä aiemmasta blogijutustani: 

Liikunta

Tällä viikolla liikunta oli oma haasteensa sillä tiistain piikitys kipeytti vähän lisää polvea. Piikitys päivänä kävin marrasputki haasteen kävelemällä, kun en vielä uskaltanut hölkkäillä. Toisena päivänä hölkkäilin kevyesti jo 1,6 km, joka oli haasteen vähimmäisvaatimus. Torstaina jalka oli sen verran arka ja edellisenä yönä kipeä, että jätin pakosta lenkin väliin. Harmitti hirveästi, mutta oli pakko ajatella polvea. Muina päivinä kävinkin kaikki lenkit, kuten haasteessa piti ja pari viimeistä Detox päivää hölkkäilinkin jo toisen tavoitteen 25 min mukaan. Lenkkimaastot olivat vähän yksitoikkoisia viikolla mutta viikonloppuna ehti  lenkille valoisampanakin aikaa.

Viikonloppuna kävin myös muutaman tunnin raivaamassa metsää. Sopivaa pientä puuhastelua sunnuntaille… Polkujuoksujutun jätin keskiviikkona väliin edellisen päivän piikityksen takia.

Tällä tasolla liikunta onnistuukin jo todella hyvin 4. viikon aterioilla ja energiamäärillä ja jos polvi olisi ollut kunnossa, olisin lisännyt liikuntaa paljon.

4. viikon tuntemuksia

4. viikko meni ihan mukavasti, kun sai syödä jo 2 oikeaa ruokaa kolmen Cambridge aterian lisäksi. Tälläkin viikolla oli yksi päivä, jolloin väsytti, kun edellisen yön unet oli jäänyt lyhyeksi, kun menin liian myöhään nukkumaan ja aamulla oli aikainen ylösnousu. Pirteyttä riitti muuten tosi hyvin. Nälkä ei vaivannut ollenkaan ja piti oikein miettiä että tulee kaikki syötyä. Tällä viikolla söin välipalaksi Cambridge patukoita myös, jolla pystyy korvaamaan yhden kolmesta cambridge ateriasta.

Mielitekoja oli jonkin verran, mutta kun sai syödä monta kertaa päivässä, niin sai aina ajatella, että pian saan jotain syötävää. Pitää vain kestää muutama tunti eteenpäin. Pirtelö illalla puolukoiden kanssa oli hyvä makean nälkään patukan lisäksi. Kunnon lipsumisia ei nyt tullut, vaan pysyin viikon ohjelmassa aikalailla lukuunottamatta pieniä oikeiden aterioiden koostumuksia.  Yhdellä aterialla oli esimerkiksi lohta, joka ei ehkä kuulu detoxille ja pala oli hieman liian suuri. Kävin myös syömässä kerran salaattiannoksen, jossa oli hedelmiä seassa. Näillä pikku lipsumisilla päivän kalorimäärät ei pysyneet ihan oikeassa, mutta ei onneski mennyt ihan höpöksi, mikä olisi ollut myös mahdollista. Kokonaispainon pudotus olisi voinut olla vähän parempikin, jos näitä pikkulipsuja ei olisi ollut.

Detoxin tulokset voit lukea loppuyhteenvedosta ja sitä ennen voit vaikkapa katsoa vielä aiemmat viikot:

3. viikko Cambridge Detoxilla

3. viikko Cambridge Detoxilla

3. viikko Cambridge Detoxilla

3. viikko Cambridge Detoxilla alkoi tuttuun tapaan aamun punnituksella. Vaaka näytti 700g miinusta 2 viikolle. Koska 2. viikolla oli se valitettava yksi ”pikku” lipsuminen, niin tulos oli penempi, kuin olisi pitänyt olla. Mutta tästä nyt jatketaan eteenpäin. Nyt on nollattu tilanne ja homma jatkuu… 3. viikko olikin tosi kiireinen ja oli pitkiä päiviä töissä ja useampana päivänä olinkin kotona vasta klo 20 jälkeen, joka asetti oman haasteensa Detoxille.

 

3. viikolla lisää ruokaa…

3. viikon eka päivänä olin jälleen Kalajoella töissä ja päivästä tuli pitkä. Unohdin aamulla, että saan silloin syödä jo enemmän oikeaa ruokaa kolmen Cambridge aterian lisäksi, enkä muistanut ottaa ruokaa mukaan. Cambridge Detoxilla pitäisi tehdä itse ruoka ja syödä silloin kun sen voi tehdä, sillä silloin tietää mitä annos todella sisältää. Olin illalla kotona vasta lähellä yhdeksää, joten oikeaa ruokaa en viitsinyt jättää iltaan. Hain kaupasta valmiin salaatin ja otin siitä pois turhat härpäkkeet, että pysyin ohjeessa. 3. viikolla pitää olla tarkka kuitenkin mitä suuhunsa pistää ja valmiissa salaateissa ja ruokajutuissa tulee helposti liikaa ja vääriä ruoka-aineita syötyä, sillä silloin syödään vain 900 kcal ruokaa, johon kuuluu myös Cambridge ateriat.

Toinen ulkonasyönti olikin loppuviikosta, jolloin kävin Thaimaalaisessa päivällä syömässä. Kun ei tee itse ruokaa, on vaikea arvioida mitä se sisältää. Kuten yleensäkin lautasellani oli paljon vihanneksia ja vähän kanajuttua. En ottanut mitään friteerattuja tms ruokia, sillä niissä on paljon energiaa ja ne onkin oikeita kaloripommeja. Thaimaalaisien ja kiinalaisten ruuat ovatkin melko terveellistä syötävää niiden sisältämien kasvisten takia. Mutta se mikä on ongelmana varsinkin laihduttajille, sisältävät ne paljon rasvaa.

Yllä olevassa kuvassa on annos, jonka söin. Kanakastiketta ja lämmintä kasvis sörsseliä oli pienet annokset, koska juuri niiden liemessä on melko paljon rasvaa. Jos en olisi ollut Detoxilla, niin rasvan määrä ei olisi haitannut, sillä siitä olisin saanut todennäköisesti päivän hyvänlaatuisen rasvan määrän. En tiedä mitä öljyjä näissä ravintoloissa käytetään, mutta uskon että ne olisi näitä parempia rasvalaatuja. Mikäli ruuat on tehty palmuöljyllä tai kookosöljyllä, on rasvan laatu huono.

Muut 3. viikon ruuat olikin sitten itse tehtyjä annoksia, jolloin tiesin mitä ne sisälsivät ja paljonko niissä oli energiaa. Mutta olihan se mukavaa syödä jälleen ”oikeaa ruokaa” enemmän muiden juttujen lisäksi.

 

Liikunta

Edelleen lenkkeilin säännöllisesti joka päivä, koska marrasputki haasteeni jatkui, jossa pitää juosta joka päivä 1,6 km tai 25 min. Päivällä kävin lisäksi vähän ulkoilemassa kesken työpäivän, kuten Detoxilla kuuluukin.  Jalka oli öisin hieman kipeä, mutta liikkua pitää kuitenkin, niin aineenvaihdunta toimii paremmin. Onneksi nyt olin kuitenkin Detoxilla, niin en käynyt pitkillä lenkeillä ja maltoin vähän ottaa rauhallisemmin. En ehtinyt tällä viikolla edes hiihtomajan polkujuoksu juttuun, kun samalle illalle sattui Kauppakeskuksen kokous yms. Kokouksessa olinkin sitten pelkällä kahvilinjalla, vaikka olisi ollut piirakkaa yms herkulliselta näyttävää syötävää.

 

 

Miten viikko meni?

3. viikko meni loppujen lopuksi ihan hyvin ja ne lipsumiset olivatkin nyt enempi tällaisia ulkonasyönti juttuja, jolloin energia määrät ei pysynyt ihan oikeassa, kun ei pystynyt itse katsomaan miten ne on tehty. Kalorimäärät ylittyivät siten todellisuudessa Detoxin ohjeen, mutta ei paljoa. Herkkuja ei nyt mennyt ollenkaan, onneksi. Herkuttelinkin sitten uunikasviksilla, punajuurilla yms. jutuilla, sillä nekin maistui suorastaan taivaalliselta pitkästä aikaa…

Olo on kevyempi nyt ja tosi virkeä. Yhtenä päivänä oli tosi väsynyt olo ja tuntui että ei jaksa juuri mitään tehdä, mutta onneksi se oli ainut huono päivä. Yöunet ovat olleet edelleen hyvät ja olen herännyt hyvissä ajoin virkeänä. Paljon on viikon aikana ollut ohjelmaa ja kotona en ole ehtinyt olemaan paljoakaan, sillä sattui varmaan syksyn kiireisin viikko. 4. viikko tuokin sitten uuden jutun ruokailuun ja nyt 3 viikkoa Detoxia takana päin ja yksi jäljellä.

 

2. viikko Cambridge Detoxilla

2. viikko Cambridge Detoxilla

2. viikko Cambridge Detoxilla

2. viikko Cambridge Detoxilla on alkanut. Ensimmäisen viikon painon pudotus oli 2,3kg ja olo on mitä mainioin nyt!! Virtaa riittää paljon taas ja se nuutunut olo on pois jo nyt vaikka Detoxia vasta viikko takana. Yö unet on nyt parantuneet myös tosi paljon.. Tästä on hyvä siirtyä toiselle viikolle. Nyt toisella viikolla saan Cambridge aterioiden lisäksi myös marjat ja vähän muutakin syötävää, kuin pelkät Cambridge ateriat. Tässäpä viikon kuulumisia ja tapahtumia..

Alkuviikko

2. viikon ekapäivä alkoi jälleen pienellä aamulenkillä ennen kalajoelle valmentamaan lähtöä. Ennen lenkkiä söin pienen aamupalan ja ekan Cambridge aterian otin vasta Kalajoella. Oli kiireinen päivä ja viimeisen Cambridge aterian otinkin vasta illalla 8 aikoihin. Oikein nautin, kun sain laittaa marjoja Kirsikka -Mansikka -smoothieen. Tein smoothien blenderillä ja laitoin sekaan puolukoita. Inhosin ennen puolukoita yli kaiken.

Nykyään Cambridgen myötä olen alkanut syömään puolukoita ensin pirtelöissä ja nykyään voin syödä niitä hyvin vaikka paljaaltaan. Monet laihduttajat ovatkin oppineet juuri Detoxn aikaan syömään puolukoitakin, sillä ne sopivat esim. Kirsikka-Mansikka smoothieen, joka on makea. Kun puolukat lisää siihen, ne katoavat sopivasti pirtelön makuun. Poimin itselle tänä syksynä 4 ämpärillistä puolukoita, jotka varmaan katoavat talven aikana.

Liikunta

Keskiviikkona jätin vielä polkujuoksu treenit väliin ja kävin vain itsekseni rauhallisemmalla lenkillä. Lenkkeilyt olen joka päivä, mutta vähän normaalia rauhallisemmin. Pikkuhiljaa alan jälleen lisäämään tehoja ja juoksemaankin, mutta vauhdin pidän kuitenkin rauhallisena.

Sunnuntaina päätin aloittaa Nordic Trailin marrasputki juoksuhaasteeseen. Siinä pitää juosta marraskuussa joka päivä 25min tai 1,6km. Nämä on onneksi sen verran lyhyitä matkoja, että uskalsin aloittaa haasteen. Polvi on ollut nyt kohtalaisessa kunnossa, kun lenkkeily on ollut vähän rauhallisempaa Detoxilla ja turvotuksia on lähtenyt. Torstaina kävin röntgenissä ja 24 pv laitetaan piikki polveen. Sitten alkaakin jännitys paraneeko se… Detox onkin siinä vaiheessa jo ohi, joten toivottavasti voin jälleen sitten keskittyä paremmin juoksemiseen. Tämä pieni ”tauko” onkin ollut sopivaan aikaan.

Sunnuntain aamulenkillä innostuinkin vähän pidemmälle lenkille. Alun ja lopun kävelin ja puolessa välin juoksin haasteen 25 min. Paukut riitti tosi hyvin vaikka aamupala oli pieni. Iltapäivällä käytiin muutama tunti metsässä raivaussahojen kanssa puuhastelemassa. Liikuntaa tulikin päivälle sitten tosi hyvin.

….Lipsahdus

Alkuviikko meni tosi hyvin detoxilla, vaikka välillä oli haasteita. Perjantaina oli tosi vaihderikas päivä. Päivällä selvisi asia, jota olisi ollut kiva juhlistaa vaikkapa käymällä lounastauolla syömässä. En kuitenkaan mennyt ja ajattelin, että en juhli ainakaan ruualla tai juomalla, vaan teen detoxia ohjeiden mukaan. Selvisinkin iltaan hyvin ja oli tosi tyytyväinen itseeni. Mutta sittenpä Pentti tuli illalla töistä kotiin mukanaan Bailey suklaata… Se oli sitten menoa. En ajatellut yhtään mitään muuta kuin että suklaata ja nyt juhlin paivän tapahtumaa!!! Repsahdin totaalisesti. Ennenkuin ajattelin järkevästi oli suklaa paketista mennyt puolet ja Pentille jäi puolet!!

Suklaassa oli 516 kcal/100g ja paketissa oli 320 g. Koko paketissa oli 1651,2 kcal ja suklaapaloja 28 kpl, jolloin yksi pala oli n. 59 kcal. Minä söin puolet joten minun energiamäärä oli 825,6 kcal ja se on enempi kuin saan toisella viikolla syödä yhteensä… että sellainen ”pieni” lipsahdus

Oisin ottanut suklaasta kuvan, mutta söin ne nopeasti, että en ehdi tulla järkiini, niin siksi kuva jäi ottamatta. Jos oisin syönyt hitaasti, niin oisin voinut järkiintyä vaikkapa parin palan jälkeen ja sitten en olisi saanut ”nauttia” morkkiksesta ja elämä olisi ollut varmaan tylsää. Nyt voin olla myös ylpeä itsestäni, kun putki ei jäännyt päälle, vaan sain katkaistua sen heti illalla, enkä syönyt muuta ylimääristä, kuten joskus aiemmin varsinkin entisessä elämässä olisin tehnyt. Lisäksi usein ennen lipsumisen jälkeen ajattelin, että jatkan laihduttamista sitten maanantaina ja syön nyt viikonloppuna. Valmentajakin on vain ihminen eikä aina ihan järkevä..  Jäljelle jäi vain tuo tyhjä paketti

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen viikkooni, vaikka tämä yksi vähän isompi lipsahdus tuli. Pääsin lipsun jälkeen uudestaan hyvään alkuun ja muita lipsahduksia ei tullut. Kolmas viikko on alkanut kiireisenä, joten tämä juttukin tulee pari päivää myöhässä. Mutta kolmannesta viikosta lisää myöhemmin…. Ekan viikon juttuun pääset tästä alta. 

1. viikko Cambridge Detox

1. viikko Cambridge Detox

1. viikko Cambridge Detoxilla

1. viikko Cambridge Detoxilla alkaa ja kerron tässä tarinassa ensimmäisen viikon tunnelmista ja miten minun Detox etenee. Aiemmassa postauksessani olen kertonut mikä tämä Detox on ja miksi sen teen juuri nyt ja mitä hyötyä siitä on. Jos haluat tarkemmat ohjeet Detoxille, niin kerron ne sitten jos aloitat ohjelmalla.

Ensimmäinen päivä Detoxilla

Ensimmäinen päivä detoxilla alkoi normaaliin tapaan aamukahvilla ja aamu-uutisten katselulla. Sittenpä kiirettä riittikin. Onneksi oli kiirettä, niin ei ehtinyt miettiä hirveästi syöntiä, kun ohjelmaa riitti. Aamupala pirtelön jätinkin suosiolla vähän myöhemmäksi sen jälkeen, kun ehdin Kalajoella liikkeeseeni. Osallistuin jo menomatkalla meidän Valmentajien Detox -koulutukseen Teamsin kautta. Ensimmäisen Cambridge aterian nautin vasta koulutuksen tauolla. Vettä ehti kulua kyllä jo ennen sitä ihan reippaasti. Juon aina muulloinkin aamupäivästä paljon vettä, niin voin iltaa kohti vähentää, ettei tarvitse hypätä koko yötä vessassa.

Koulutuksen ruokatunnilla minulla oli Kalajoen asiakkaita, joten ruokatunti jäi sopivasti pitämättä. Maha mourusi jonkin verran, mutta onneksi sitä ei muut tainneet kuulla. Iltapäivällä koulutuksen loputtua ja muutaman asiakkaan jälkeen vasta söin toisen Cambridge ateriani. Jonkin verran ehti tulla nälkä, mutta ei niin paljoa, että olisi ollut vaikeaa.

Etä -koulutuksessa oli mukava tavata kolleegoitani, ja koulutus koskikin sopivasti Detox ohjelmaa ja ensimmäisen päivän motivaatio kasvoi huippuunsa. Samalla sain uusia vinkkejä ja juttuja Detox ohjelman valmennuksiin asiakkailleni, joten voisiko olla sopivampi päivä aloittaa Detox.

Viimeisen Cambridge aterian nautin vasta illalla 8 jälkeen, sillä yritin venyttää sitä mahdollisimman pitkään, ettei tule kiusausta mennä illalla leipäpussille, kun on nälkä tai mielitekoja. Ei yhtään hankala päivä, kun ohjelmaa oli riittävästi. Illalla heti 21 jälkeen nukkumaan, ja hyvin maistuikin jo uni.

Toinen päivä Detoxilla

Keskiviikkona heräsin jo neljän aikoihin, enkä päässyt enään uusiksi uneen. Nousinkin jo puoli kuuden aikaan sitten ylös ja tietysti piti käydä vaakalla kurkkamassa mitä se näyttää. No olihan sieltä nestettä heti lähtenyt 800g, joten vaaka näyttitasan 65 kg pitkästä aikaa. Kummasti se motivoi vaikka tiedän, ettei se oo oikea laihtumista vaan pääasiassa nestettä. Normaalit veden juonti jutut heti punnituksen jälkeen ja kahvit tippumaan.

Olin suunnitellut että varsinaiset kunnon kohotus lenkkeilyt jätän melko vähiin ja käyn lähinnä päivällä Detoxin aikana suositellun ”pikku happihyppelyn”. Yöllä oli satanut ekat lumet, joten en malttanut olla vetämättä lenkkareita jalkaan. Niinpä kävin 45 min käveleen ja vähän sorruin hölkkäileenkin hissukseen. Maltoin kuitenkin ottaa rauhallisesti, jotta polveni saa vähän huilia. Ihmeen hyvin jaksoi pitkästä aikaa lenkkeillä tyhjällä vatsalla. Lenkin jälkeen söinkin ensimmäisen puolikkaan Cambridge smoothien. Laitoin sen pieneen kuppiin ja söin pikkulusikalla, joten tuntui kuin olisi syönyt isommankin satsin kerralla.

Päivä meni töissä mukavasti, kun oli asiakkaita sopivaan tahtiin ja Shenker toi Cambridgen varastolta tilaamiani tuotteita, joita piti järkkäillä yms.

Illalla minulla olisi ollut Nordic Trail Runin polkujuoksu juttu, mutta jätin sen suosiolla väliin. Kun on eka viikolla Detoxilla, en jaksa liikkua kovilla sykkeillä, eikä se ole edes järkevää. Yhtään keskiviikkoa en ole jättänyt syyskuun alun jälkeen väliin, vaikka polvi ongelmat ovat välillä vaivanneet.  Nyt piti vain tehdä valinta olenko Detoxilla vai menenkö juoksemaan. Ehdin kyllä vielä juosta kunhan oon päässyt Detoxissa eteenpäin.

Illalla piti käydä vähän kurkkiin jääkaappiin, mutta en ottanut mitään. Pysyin Cambridge aterioissa, niinkuin piti.

Kolmas päivä Detoxilla

Kolmas päivä Detoxilla alkoi pirteänä ja hyvin nukutun yön jälkeen vaakalla ja normi kahvijutuilla. Paino oli jälleen tippunut muutama sata grammaa…

Heti aamusta alkaen paleli ja piti laittaa monta kerrosta vaatetta päälle jo ennen töihin lähtöä. Toimistolla on yleensä muutenkin viileää, joten varauduin siihenkin. Aamupalan ”söin” töissä ja otin puuron, jonka söin oikein kuumana mukista lusikalla nauttien. Torstai oli rauhallisempi kuin aiemmat päivät ja linnottauduin välillä sohvalle tietokoneen, villasukkien ja peiton kanssa. Keittelin useampaan otteeseen teetä, jotta tarkenisi paremmin. Iltapäivällä meinasi vähän heikottaa ja pääkin oli hieman kipeänä. Buranaakin joutui ottamaan kerran..

Kolmas päivä on aiemminkin Detoxilla ollut se vaikein päivä ja niin tuntui olevan nytkin. Mielitekoja oli myös pitkin päivää tai oikeastaan oli aikaa miettiä niitä, kun oli rauhallinen päivä. Välillä huippasikin ja olo oli vetämätön. Mutta onneksi tämä oli ihan tuttua aiemmilta kerroilta.

Niin se vain päivä meni suunnitelmien mukaan, vaikka iltapäivällä meinasi tehdä tiukkaa. Illalla heti 21 jälkeen nukkumaan, eikä unta tarvinnut paljoa houkutella. Ehdin lukea Aku Ankaa vain pari sivua kun silmät alkoivat luppaseen.

 

 

Neljäs päivä Detoxilla

Neljäs päivä sattuikin sitten olemaan lomapäivä. Normi aamujuttujen jälkeen innostui kirjoitushommiin, ja aamu hurahtikin jo melko pitkälle huomaamatta. Tyttäreni herättyä 10 aikoihin söimme yhdessä aamupalaa. Minulla tietenkin oli Cambridge puuro. Lorvin jonkin aikaa ja lähdin sitten kävely lenkille. Puhelimen jätin kotiin ja nautin metsäpolulla kävelystä. Lenkistä tuli vähän pidempi, kuin oli tarkoitus, kun mielessä lähti liikkeelle uudet ideat ja ajatukset, miten voisin omaa työtäni kehittää yms. Tuntui että virtaa taas riittä paljon. Kolmannen päivän vetämättömyys tuntui olevan ohi.

Lenkin jälkeen aloimme Maijan kanssa siivoamaan. Vaihdoimme myös poikien (Late ja Vallu hamsterit) purut ja järkkäilimme niiden jutut uuteen järjestykseen..

Koti päivät ovat yleensä kaikkein haasteellisimpia, kun jääkaappi on lähellä ja sieltä olisi helppo napsia kaikkea mahdollista. Tänään on onneksi ollut kaikenlaista ohjelmaa, niin en oo vielä sortunut.  18 aikoihin tuli vähän huono olo ja tuntui että pää tulee kpeäksi. Otin puranat ja makoilin vähän aikaa sohvalla, niin se meni ohi. 1 pussi jäljellä ja kello on nyt tätä kirjoittaessani n. 20, joten eiköhän tästäkin päivästä selvitä. Huomenna taas uudet haasteet saunavieraineen…

Viides päivä Detoxilla

Viides päivä oli haasteiden päivä. Hyvin nukutun yön jälkeen jälleen normi kahvi yms aamulla. Söin Cambridge puuron kahdeksan aikoihin ja sen jälkeen lähdimme metsään Pentin kanssa. Meillä oli jäänyt aiemmin yhden metsäpalan harvennus kesken. Nyt päätimme mennä tekemään sen loppuun raivaussahojen kanssa. Meillä meni noin kolme tuntia sahatessa, mutta melko valmista tuli. Hyvin jaksoi aamun puurolla, kun olin syönyt sen juuri ennen lähtöä. Meillä ei ollut eväitä mukana, vain juomista. Puuhastelu sahan kanssa oli melko kevyttä. vaikka pikku hiki tuli, kun joutui pusikossa hyppimään.

Kun tulimme metsästä kävimme kaupassa ostamassa lauantain savusaunaillan tarpeet, kun meille oli tulossa vieraita. Pentti lähti lämmitteleen saunaa ja minä lähdin pikku päikkäreille. Hyvin maistui vajaan tunnin unet. Sittenpä aloinkin valmisteleen illan ruokapuolta. Tein Maijn pyynnöstä kanahampurilaisia, joihin tein itse sämpylät ja muut ainekset valmiiksi.

Voit käydä lukemassa illan kanahampurilaisista lisää linkistä:

Kun vieraat tulivat kävimme savusaunassa oikein pitkän kaavan mukaan. Miehet eka ja me naiset sitten niissä paremmissa kosteissa löylyissä. Nyt Sauna olikin ihan paikallaan aamupäivän metsäkeikan ja muutaman Detox päivän jälkeen. Saunassa sai oikein nauttia hyvästä olosta ja rauhasta. Sauna on meillä Pattijoen rannassa, missä kuuluu vain ”kosken” kohina, eikä muuta. Nautimme siellä olosta.
Juomaksi otin mukaan Päärynä vissyä, jossa ei ole kaloreita ollenkaan. Se onkin nyt uusi tuttavuus muutaman viikon takaa ja lempparini. Siinä maistuu pikkuisen päärynä ja on hyvä vaihtoehto kalorittomiin juomiin, jos pelkkä vesi alkaa kyllästyttämään. Usein juon myös meidän Cambridge mehuja, joissa ei myöskään ole paljoa kaloreita. Toisena juomana savusaunassa minulla oli TÖLKKI Ananas sokeroimatonta limpparia, joka on mun lemppareita myös saunajuomaksi. Alkoholipitoisia juomia juon yleensäkkin melko harvoin. Kun Ananas limppari on kylmässä tölkissä, niin se on parempaa kuin esim. siideri. Siinä on kaloreita vain 3 / 100g eli koko tölkissä n. 10 kcal. Mutta jos sitä joisi tölkki kaupalla tulisi siitäkin liikaa kaloreita Detoxilla.
Saunan jälkeen laitoimme pöytään vieraille ja meidän muulle porukalle kanahamppareita yms. Minä söin sitten vain oman Kanasienikeiton hamppareiden tilalta. Täytyy myöntää, että maistoin vähän itse tehtyjä sämpylöitä. Se ei kuulu tähän Detoxiin missään muotoa, mutta tulipahan ihan vähän maistettua. Mutta onneksi lipsaus oli vain siinä. Muuten päivä meni suunnitelmien mukaan.

Illalla tuli juotua vähän liikaa kahvia, niin ei meinannut tulla uni ollenkaan…

Kuudes päivä Detoxilla

Tänään heräsin vasta 8 aikaan, vaikka yleensä olen hereillä jo viimeistään kuuden aikaan vaikka olisin valvonut myöhään. Onneksi nyt sain nukuttua pitkään, niin ei jäänyt uni velkaa. Olen nukkunut tosi hyvin Detoxin toisesta yöstä lähtien, kuten aina Detoxilla. Söin aamulla Cambridge puuron 9 jälkeen ja lähdin sitten pienelle kävelylenkille. Pakkasta oli n. 5 astetta ja aurinko oli justiin noussut. Mikä voisikaan olla parempi lenkki ilma.

Heti alkumatkasta tuntui että energiaa riittää hyvin. Maltoin kuitenkin vain kävellä, mutta askel oli kuitenkin ripeä ja sykkeet nousi hyvin. Yleensä Detoxin ekaviikolla tai muuten, jos olen tiukalla kolmella Cambridge aterialla, nousee sykkeeni vähän korkeammaksi, kuin normaalisti kävellen. Niin kävi nytkin, mutta olo oli kuitenkin tosi hyvä ja energinen. Nautin tänään kävelystä ja kävin vähän pitemmällä kuin oli tarkoitus!! Detoxin ekoilla viikoilla kannattaa liikkua rauhallisesti.

Itse olen ollut sen verran aiemminkin Detoxilla tai meidän tasolla 1. niin tiedän miten kroppani toimii ja milloin pystyn lisäämään liikuntaa. Toissa kesänä kun tein useamman Detoxin peräkkäin kuntoilin todella paljon ensimmäisen jälkeen. Kun paino laskee, nousee kunto jo itsestään, vaikkei liikkuisi. Mutta jos laihdutuksen jälkeen ei jatka kuntoilua alkaa kunto laskemaan. Omaa kroppaa pitää kuunella ja mennä sen mukaan.

Yritin ottaa lenkin jälkeen päikkärit, mutta eipä uni tullut, niin piti keksiä muuta tekemistä, joten innostuin kirjoittelemaan eilisistä hamppareista juttua ja tämän päivän juttukin on jo melkein tehty. Pitää keksiä aina jotain tekemistä, ettei vaan sorru jääkaapille liikaa… Kohta ilta pirtelön syöntiin ja tänään nukkumaan ajoissa

Seitsemäs päivä Detoxilla

Tänään heräsin jo viiden aikaan. Yritin lorvia sängyssä, kun paleli. Tuntui ettei tarkene nousta peiton alta ollenkaan. Olo oli tosi pirteä kun nousin kuuden aikoihin. Piti laittaa heti vaatteet päälle. Välihousutkin piti vaihteeksi pukea päälle. Kerrospukeutumisen jälkeen kahvinkeittoon ja aamu uutisten katteluun.

Vatsakin alkoi jälleen pitkästä aikaa toimimaan. Monesti se eka viikolla jumittuu minulla, kun ruokavalio muuttuu. Sinne ei mee myöskään ruokaa niin paljoa, niin ei sieltä voi paljoa tullakkaan. Tämäkin on minulle jo tuttua aiemmilta kerroilta. Tiedän että se alkaa kuitenkin viimeistään toisen viikon alussa toimimaan, kun tulee lisää syötävää.

Töihin meninkin jo 8 aikoihin. Aamusta oli tunti aikaa siivoilla ja järkkäillä kaappeja. Sittenpä olikin jo viikon ekat asiakkaat vuorossa ja uusi viikko lähti hyvin käyntiin.

Aamupalan muistin syödä vasta 10 jälkeen ekalla tauolla. Päivän aikana keittelin jälleen lämmikkeeksi teetä useamman kerran. Pähkinäpatukat yrittivät hyppiä pitkin päivää hyllystä. Sain voitettua kiusaukset kuitenkin. ja pysyin suunnitelmissa, vaikka tiukkaa teki.

Kotiin tulin 19 aikoihin ja söin viimeisen päivän aterian Mansikka-Banaani- Kaurasmoothien ja hyvää oli. Sittenpä pääsikin saunaan lämmittelemään ja nyt kirjoittelen tätä sohvalla peiton alla ja odottelen, että kello tulee 21 ja voi lähteä nukkumaan! Aamulla onkin kiva katsoa mikä on eka viikon saldo painon suhteen. Ennen aloitusta olin ollut pari päivää vähän keveämmällä, joten nesteitä oli ehtinyt lähteä jo ennen aloitusta.

Huomenna alkaakin sitten Detoxin toinen viikko. Huomenna aloittelenkin sitten uutta tarinaa uudessa blogikirjoituksessa toisesta viikosta. Sielläpä paljastuukin sitten ekan viikon tulokset… Olo on nyt jokatapauksessa hyvä ja olen saannut jo eka viikolla roppakaupalla pirteyttä syksyn harmauteen!!!

Nyt vielä vähän seurustelua Vallun ja Laten kanssa ennen kuin uni kutsuu.