Jouluisia ajatuksia…

Jouluisia ajatuksia on pientä juttua joulusta. Meilläkin on nyt poikkeuksellinen joulu, kuten koko vuosikin on ollut. Vietämme joulun ihan omalla porukalla. Tavallisesti meillä on ollut talo täynnä vieraita aaton aattona ja jouluaattona. Nyt sitten otetaan rauhallisesti. Pentti onkin aaton töissä ja joulua vietämme sitten illalla. Syömme jouluaterian ja käymme tietysti savusaunassa.

Monet miettii miten selvitä joulusta ilman suurta ähkyä tai tai herkkuja. Jos laihduttaa, kannattaa miettiä kuinka monta päivää viettää joulua. Joulu on kyllä joka vuosi, joten yksi joulu menee keveämmin, niin jouluja kyllä tulee ja menee.

Jos taas on vetänyt vaikkapa syksyn tosi tiukasti laihdutuksen merkeissä, voi myös ottaa joulun välilllä vähän rennomminkin. Joskus on hyvä olla pieni tauko laihdutuksessa ja jatkaa joulun jälkeen uusin innoin matkaa omiin tavoitteisiin. Mutta silloin on ehdottomasti laitettava kalenteriin minä päivänä joulu päättyy!! Mun joulu päättyy heti maanantaina 28.12, kun työt alkaa. Jos tuntuu, voin ottaa varaslähdön heti tapanin jälkeen sunnuntaina.

Omassa Valmentajan työssäni on monelle laihduttajalle laitettu joulun ajaksi pari vapaa päivää laihdutuksesta tai vaikkapa viikko ja varattu heti joulun jälkeen maanantaille ”nollaus” valmennuskäynti. Näin varmistetaan että ”putki ei jää päälle” Jos mietit aloittamista heti joulun jälkeen käy varaamassa aika One to one dietin / Cambridge Ohjelman aloituskäynnille ETÄNÄ tai PAIKANPÄÄLLE Raaheen tai Kalajoelle. Minun ajanvaraus löytyy  www.outikolehmainen.fi  Etäaikoja löytyy Kalajoen ja Raahen lisäksi myös Kuusamon ajanvarauksesta. 

 

Herkut ja leivonnaiset

Nyky vuosina olen jättänyt leivonnan melko minimiin, sillä minä olen se joka tykkää sitten syödä ne leipomukset. Tänä vuonna teimme Maijan kanssa vain ihan pienen annoksen piparkakkuja. Pakasteessa on vain yksi muutaman tortun taikina odottamassa, jos alkaa tekeen niitä mieli. Maija leipoo oman speciaalikakun eli porkkanakakun jouluksi. Joten siinäpä meidän leipomukset.

Entinen minä leipoi kaikkia sortteja ja isoja annoksia. Sittenpä niitä ahdettiin viikkokaupalla.

 

Olen ostanut itselle jouluksi oman n. 200 g:n Bayleys konvehtirasian. Laitoin vielä pakettiin, etten syö ennen joulua. Rasia oli 18 €, joten sen verran arvokas, että kannattaa syödä hitaasti nauttien. Yleensäkn kannattaa ostaa sellaista, mikä on todella hyvää, eikä mitä sattuu.

Olen jemmannut itselle jouluherkuiksi myös ison kasan hedelmiä, joita voin syödä lisäksi herkun nälkään.

Jouluateria

Jouluaterialla meillä on aina paljon vihanneksia, juureksia ja hedelmiä. Niitä on varattu myös tälle joulua isot kasat. Kinkku ja aurajuusto ovat takuuvarmasti tänä vuonnakin mukana. Juustosavuporokeittoakin todennäköisesti tulee alkuruuaksi, kuten ennenkin. Minun lautanen näyttää todennäköisesti samalta kuin viime vuonna.

Vihanneksista, ja juureksista sekä hedelmistä hedelmistä on useammissa tämän ja viimevuoden luukuissa.

Jouluateria voi olla monenlainen. Kannattaa miettiä ennakkoon miten silloin syö. Jos päättää että joulu on kerran vuodessa, silloin voi syödä ihan vapaasti. Valintoja toki silloinkin kannattaa tehdä ja täyttää lautanen ensin vihanneksilla yms. kevyemmillä ruuilla ja sitten mitä mahtuu lihaa ja vähän tuhdinpaa tavaraa. Valinta on sinun joka lappaat haarukalla ruokaa suuhusi.

Jälkiruokaa meillä ei ole tänä vuonna jouluaterian jälkeen, koska minulla odottaa se konvehtirasia…. Jälkiruuat ovat monesti niitä kunnon kaloripommeja. Kerman kalorit löydät Luukusta 7.

Juomana jouluaterialla minulla on maito!!! Se on yksi asia, mistä en luovu!!! Viiniä tms. meillä ei yleensäkkään oo juuri koskaan ruualla. Yhden sauna siiderin saatan ottaa, kun en pidä alkoholin mausta. Ja onhan mulla Bayley suklaa paketissa odottamassa… Suklaana se on hyvää!!!

Juomat ovat ne monen laihduttajan kompastuskivet. Ne kannattaa jättää todella vähälle, jos aikoo saada painoa alas.

Voit katsoa ruokien kaloreita esimerkiksi Finelistä

Nyt alkaa joulukalenteri olemaan loppusuoralla ja huomena on viimeinen luukku!! Viimeisessä luukussa onkin sitten mietittävää….

Käy lukemassa aiempien tämän ja viime vuoden luukkuja!!