Joulukilot pois ennen joulua

Joulukilot pois ennen joulua

Joulukilot pois ennen joulua.

Joulukilot pois ennen joulua on nyt vajaan kahden viikon aikana tavoitteena. Usein laihdutetaan joulun jälkeen, mutta voisiko ne kilot ottaa pois jo ennen joulua? Toki olen jo syksyn aikan pudottanutkin näiden koronavuosien ja kevään jalkaongelmien tuomia kiloja ja ihan mukavasti on lähtenytkin. Nyt sitten olisi jouluaattoon aikaa 12 päivää, joten vielä ehtii sopivasti keventää ennalta ne joulukilot…

sadonkorjuukasviket

Miten sen teen?

Joulukilojen poiston aloitan tiukalla 1 tasolla ja syön päivän aikana 3 Cambridge -ateriaa. (One 2 one Diet) ja juon lisäksi kahvia, Cambridge -mehua sekä vettä. Olen tällä tasolla kunnes pääsen ekaan kahden kilon pudotukseen ja sitten kilo 2 tasolla ja jos vielä jää päiviä jäljelle meen 3 tasolle.  Eiköhän joulukin jo sitten tuu ja joulukilot on ennalta pois. Sittenpä voikin parina päivänä syödä rauhassa myös herkkujakin.

Kaikki paino, mikä lähtee nyt, ei ole läskiä, vaan siinä on myös nestettä ja tavaraa mahassa, niin siksi useampi kilo putoaa. Mutta samoinhan jolunakin paino nousee enempi, kuin läskiä tulee, mutta tilanne tasoittuu sitten muutaman päivän päästä joulun jälkeen. Toki oma laihdutukseni jatkuu sitten taas joulun jälkeen uusin tavoittein ja ohjelmin. Me valmntajatkin välillä tiukennetaan.

sadonkorjuukasviket

Mitkä ovat minun lemppari ateriat?

Voin syödä oikeastaan kaikkia Cambridgen aterioita, vaikkakin ne lempparitkin on, joita sitten syön enemmän. Lempparit on vaihdelleet vuosien kuluessa ja Puuro on aina ollut top 3 listalla. Tällä hetkellä syön eniten Cappucino -pirtelöä, jota en vuosiin juurikaan syönyt. Sen koostumus hieman muuttui joku aika sitten ja nyt se on se minun kaikkein suosituin tuote. Olen huomannut, että monen asiakkaani kohdalla on käynyt samoin.

Keitoista pidin ennen eniten Kana-sienikeitosta, mutta nykyinen kasviskeitto krutongeilla on vienyt voiton siitä.  Se taitaakin olla asiakkaidenikin kohdalla se suosituin keitto. Kirsikka-smoothie puolukoilla on aina minun herkku, mutta kun nyt ensin muutamaan päivään en syö edes puolukoita, niin taitaa se jäädä odottamaan niitä puolukoita. Vaniljasta tuli viime tilauksessa uusittu vanilja pirtelö, jota en ole vielä maistanut. Se on nyt myös laktoositon tuote. Mutta eiköhän sekin pidä jälleen maistaa ja ottaa käyttöön.

Pitääkin maistaa kaikki maut jälleen läpi, niin ei tiedä mikä nousee tällä kertaa ylitse muiden. Suklaa valmisjuoma unhtui suosikkituotteistani, joten tässäpä siitä vielä. Se on helppo, kun ei tarvitse edes sekoitella veteen, vaan on heti valmis juotavaksi. Sekin kuuluu niihin top 3 tuotteisiin lähes aina.

sadonkorjuukasviket

Lämmintä mehua

Koska yleensä aina 1 tasolla ketoosissa palelee, olen varannut Cambridgen punaista mehua juomaksi. Se on hyvää lämpimänä ja voisin juoda sitä vaikka kuinka paljon. Usein juon töissä sitä lämpimänä ihan muutenkin vain, kun en viitsi keittää kahvia. Mehuun, kun laittaa glögimaustetta, saa hyvää ja kevyttä glögiäkin. Onneksi kahvia voi juoda tällä tiukimmallakin tasolla. Ilman isoa mukia aamukahvia kuuden jälkeen ei aamu ala. Tästä se eka päivä on lähtenyt liikkeelle iloisin mielin.

sadonkorjuukasviket

Pääset linkeistä katsomaan lisää tämän vuoden ja aiempien viuosien joulukalentereiden luukkuja…

Ruokaremontti – mitä siitä seurasi?

Ruokaremontti – mitä siitä seurasi?

Ruokaremontti – mitä siitä seurasi

Ruokaremontin voi tehdä monella tavalla. Tässä asiakkaani tarinaa, mitä tapahtui kun hän teki Cambridge Ohjelman Kymppi pois -ohjelman pari vuotta sitten. Tarina on hänen itsensä kirjoittama ja paahtoleipä kuva myös hänen kuvaamansa. Tarinan jälkeen vielä painokäyrä, joka kertoo myös miten Kymppi pois ohjelma sujui.

Ruokaremontti kannattaa!

”” Kilojen salakavala kertyminen on monen tekijän summa ja siksi siihen ei ole olemassa yhtä selittävää syytä. Omista ruokailutottumuksistani ennen laihduttamisen alkua puuttui suunnitelmallisuus. Kun oli nälän tunne, söin sitä mitä juuri sillä hetkellä teki mieli. Yleensä se oli jotain hyvin makeaa, rasvaista tai raskasta. Ruokailuajat olivat epämääräiset, ruokailuvälit liian pitkät ja ravintoa kertyi epätasaisesti vuorokauden mittaan.

Aamuisin ruoka ei tahtonut maistua, ja yleensä söin vain jotain nopeaa ja makeaa: jugurtin, jossa on paljon piilosokeria ja paahtoleipää ja marmeladia, joka on lempijuttuni aamulla. On vieläkin, mutta palataan siihen myöhemmin.

Tunnin kestäneen työmatkan jälkeen oli töissä heti heikonlainen olo, koska nopeasti noussut verensokeri oli ehtinyt romahtaa. Söin lounaaksi jotain valmiseinestä, joka ei pitänyt nälkää poissa kovin kauaa. Siinä vaiheessa, kun palasin kotiin, nälkä oli jo muuttunut sellaiseksi olotilaksi ettei ruoka maistunut ja niinpä päivällinen jäi välistä. Iltapala juuri ennen nukkumaan menoa oli raskas: vaaleaa leipää, juustoa, makkaraa; kaikkea raskasta, joka vaikutti unen saantiin. Koska söin paljon illalla, aamulla ei taaskaan ollut nälkä ja sama kierre jatkui.

Laihduttamisen loppuvaiheessa huomasin, että ruokailun painopiste oli siirtynyt aamuun ja pieneni iltaa kohden. Aamuateriasta oli tullut päivän tärkein ateria, johon panostan tietoisesti. Rahkaa, marjoja, talkkunajauhetta tai leseitä. Leipää/kananmunaa, salaattia, itse tehtyä inkiväärijuomaa. Kahvia ja niin, sitä paahtoleipää ja marmeladiakin voin syödä kohtuullisesti. Koska aamupala on muuten terveellinen ja runsas, ei paahtista ja marmeladia enää mahdukaan sisään ylettömiä määriä.

Työpäivän aikana syön lounaaksi itse tehtyä ja pakasteesta lämmitettyä kotiruokaa. EI mitään laihdutus- muonaa vaan aivan tavallista, jossa mukana isosti kasviksia. Päivälliseen satsaan nyt hyvin, jotta iltapalalla ei tarvitse syödä liikaa. Kevyt iltapala takaa sen, että aamulla on taas riittävä nälkä syödä hyvin.

Nyt harjoittelusta on tullut automaatio. Enää ei tarvitsisi miettiä jokaisen ruokailun energiamäärää, mutta edelleen laitan päivittäisen kalorimäärän ylös, jotta muistan mitä on tullut syötyä. Valtavan suuria määriä ruokaa ei kerralla enää voi edes syödä vatsalaukun kutistuttua ruokavalion seurauksena. Hyvin rasvaista ja raskasta ruokaa ei voi syödä kuin vähän, sillä se aiheuttaa huonovointisen olon. Terveellinen ruoka takaa sen, että liikunta ja liikuntasuorituksesta palautuminen on helpompaa.

Sinulle joka mietit, kannattaako ruokaremontti, voin vakuuttaa, että kannattaa ehdottomasti!

Et tule menettämään mitään mutta saat itsellesi sitäkin enemmän; itseluottamusta, terveyttä ja keveän olon. Lisäksi kauniimman ulkonäön. Ruokaremontti ei tarkoita itsensä kiduttamista. Voit edelleen nauttia siitä ruoasta mistä eniten pidät, mutta opit nauttimaan siitä kohtuullisesti. Silloin se maistuu vielä paremmalta kuin ennen.

Minulle kaikkein mieluisinta on se paahtoleipä ja marmeladi aamuisin. Iloitsen siitä nyt enemmän kuin ennen koska nautin siitä kohtuullisesti. Vaikka kyseessä on lempiruoka, ei edes sitä enää tee mieli syödä liikaa kerrallaan. Kokemus siitä, että minä hallitsen ruokaa eikä ruoka minua; se on se juttu.

Elämä jatkuu ruokaremontin jälkeenkin, ja paljon kivempana kuin ennen! ””

painokäyrä

Siinäpä oli hänen tarinansa. Yllä kuvan painokäyrässä näkyy miten laihdutus eteni ja miten pudotetut n. 14 kg on pysynyt. Kymppi pois ohjelman jälkeen lähti vielä muutama ylimääräinen kilo ja nyt on tasapainoiluakin ollut jo puolitoista vuotta ja viimeinen punnitus oli eilen. Seuranta-aika otettiin jälleen parin kuukauden päähän, jolloin tarkistamme miten on mennyt.

Jos sinä haluat laihduttaa ja tehdä siinä samalla ruokaremontin, Voit tehdä myös Kymppi pois -ohjelman tai jonkin muun One 2 One Dietin Ohjelman. Erityisesti Kymppi pois sopii hyvin kympin pudotukseen tai isompaan tai pienenpään ruokaremonttiin. Huom! Silloin, kun ylläoleva asiakkaani teki sen olimme Cambridge Ohjelma. Sen jälkeen nimi ja Brändin ulkonäkö muuttui, mutta tuotteet ovat pysyneet lähes samoina ja valmennukset myös. Kymppi pois -ohjelmaa on hieman uudistettu mutta sama teho kuin ennenkin. Minun ajanvaraus ja yhteystiedot löytyvät www.outikolehmainen.fi

 

Cambridgen Detox – mitä hyötyä minulle oli?

Cambridgen Detox – mitä hyötyä minulle oli?

Cambridgen Detox – mitä hyötyä minulle oli?

Cambridgen Detox – mitä hyotyä siitä oli minulle? Aloitin Detoxin vajaa 5 viikkoa sitten ja nyt on muutama päivä siitä kun se loppui. Olen tehnyt sen muutaman kerran aiemminkin, mutta nyt oli ohjeisiin muutama pikkupäivitys, niin oli mukava tehdä se taas uusiksi. Tietysti tavoitteena oli saada myös jälleen pientä piristystä syksyn harmauteen yms. Voit käydä lukemassa lisää miksi halusin nyt tehdä sen uusiksi:

Virkeyttä syksyyn ja päähänpistoja…

Syksy toi tullessaan pientä väsymystä ja saamattomuutta. Kun aloitin Cambridge Detoxin, niin heti eka viikon loppupuolella sain uutta virtaa tehdä kaikkea vaikka mitä. Aloin jälleen nukkumaan paremmin ja olin heti aamusta pirteä. Virtaa onkin riittänyt sitten hyvin paria päivää lukuun ottamatta. Välillä on tuntunut että olen kuin joku durasell ylivilkas tyyppi. Koko ajan on pitänyt tohuta kaikenlaista ja uusia ideoitakin on tullut. Myös uusia päähänpistojakin on tullut tehtyä, joita en ehkä alku syksyn väsymyksessä olisi tehnyt.

Yksi päähänpisto oli kasvattaa hiukset nopeasti ihan uuteen malliin. Operaatio toteutettiin uusien Cambridge neuvojien kampaamossa Salon Devinessä. Stiina laittoi minulle hiuspidennykset kolmannella Detox viikolla. Toisella viikolla olimme värjänneet jo hiukseni sellaisiksi kuin halusin ja uudet jatkeet värjättiin sitten samanvärisiksi ja odottamaan kiinnitystä. Mukava saada välillä jotain uutta piristämään syksyä. Alla kuvassa ennen pidennystä ja testasin viikonlopun vähän pidempiä ja vimpassa kuvassa lopullinen pituus. Tavoite on nyt kasvattaa omia pikkuhiljaa viimeiseen kuvaan asti ja sitten kun omat on sopivat, pidennykset jää pois.

Toinen päähän pisto iski, kun yhtenä aamuna, kun olin herännyt aikaisin. Aikani kuluksi katselin facebookia, niin löysin sieltä Niisku neidin, joka etsi kotia. Niinpä päätimme Maijan kanssa ottaa Niiskun meille ja haimme sen yhtenä iltana Kajaanista. Nyt meillä on sitten Laten ja Vallun lisäksi Niiskukin. Siinäpä olikin taas vähän lisää puuhaa uuden kaverin kanssa. Tämäkin olisi saattanut jäädä tekemättä jos oisin ollut vielä väsynyt ja saamaton. En ainakaan silloin olisi aamulla aikaisin jaksanut tutkiskella Facebookia ja Niisku olisi jäänyt löytymättä.

Jälleen normaalipainoon

Yksi tavoitteistani Cambridge Detoxilla oli saada muutama kilo painoa pois. Neljän viikon aikana lähti 4,5 kiloa läskiä. Nyt oma Bmi onkin jälleen normaalipainon puolella. Painoa olisi voinut lähteä vähän enemmänkin, mutta alkupuolella olleen isomman lipsun ja lopussa olleiden pienten ateria lipsujen takia, en saanut niin paljoa kuin oli tavoitteena. Mutta tämäkin on nyt hyvä. Alussa oli tavoitteena saada myös alkuun oma painon pudotusprojekti lopulliseen puolitoista vuotta sitten asetettuun uuteen tavoitteeseen. Menen nyt hissukseen eteenpäin ja alan jälleen reenata enempi, sitä mukaan kun polveni jälleen kestää. Nyt kun polven piikitys on takana ja painoa on vähän vähempi, uskon, että juoksukin jälleen sujuu paremmin.

Tavoitteena on ensi kesänä osallistua polkujuoksu viikonlopputapahtumaan Rukalla, mikäli olen lopullisessa painotavoitteessani ja polvi kestää, niin paljon, että jaksan kunnolla juosta koko talven ja kevään. Nyt sitten lenkkeilään satoi tai paistoi…

Ateriarytmi kuntoon ja herkut pois

Nyt kun muutama päivä Detoxista on mennyt, olen huomannut, että neljännen viikon viiden aterian rytmi on tullut jälleen normiksi. Ruokien annoskoot ovat pienentyneet, koska Detoxilla annoskoot on olleet pieniä. Pienemmästäkin määrästä tulee helpommin täysi olo eikä tee mieli syödä ähkyyn enään.  Olen jälleen alkanut pitämään eväitä töissä, jolloin myös ateriarytmi pysyy hyvänä ja tulee syötyä järkevästi päivän aikana. Lautasmalli on myös nyt käytössä. Yllä olevassa ekassa kuvassa onkin yhden päivän eväät, jossa lautasmallikin toteutuu hyvin.

Karkin ja herkkujen syönti on jäänyt pois. Enään ei edes ole tullut mielitekoja, kuten ennen Detoxia. Nyt nautin iltaherkuksi edelleen Kirsikka – mansikka pirtelöä puolukoilla ja se on riittävä herkku ja pelkät puolukat jäisinäkin on hyviä nyt. Puolukoita onkin nyt kulunut reilusti monessa muodossa. Onneksi niitä on useampi ämpärillinen pakasteessa. Cambridge Detox toimiikin hyvin katkaisuhoitona meille herkkusuille.

Tästä on nyt hyvä jatkaa jälleen pirteänä kohti uusia haasteita. Detoxin otan uusiksi heti, kun tuntuu että pieni katkaisuhoito on paikallaan, jos herkut alkavat jälleen maistua liikaa. Olen nyt tyytyväinen tämänkertaiseen, vaikka pikku lipsut tulivatkin.

Detox sattui nyt myös sopivaan hetkeen Cambridge Ohjelman Brändi uudistuksen kanssa, josta johtuen on ollut monenlaista pikku puuhastelua.

Voit käydä lukemassa kokemuksiani tämän kertaisesta Cambridge Detoxixta seuraavista jutuista: 

DETOX – miksi teen nyt sen?

DETOX – miksi teen nyt sen?

DETOX – miksi teen sen nyt?

DETOX kuukausi One to one ohjelmalla ( ent. Cambridge Ohjelma) on  erityisesti  marraskuu, mutta sen voi tehdä yhtä hyvin milloin vain. Cambridge Detoxilla saa helposti energiaa pimeään marraskuuhun. Itse olen tehnyt sen useamman kerran ja nyt tätä kirjoittaessani minulla on menossa Cambridge Detoxin kolmas päivä. Kerron tässä jutussa lyhyesti millainen Cambridgen Detox on ja mitä hyötyä siitä on ollut asiakkailleni ja minulle itselle ja miksi teen sen juuri nyt.

Cambridge Detox, mikä ja millainen se on?

Cambrid Detox on One to one ohjelman puhdituskuuri. Se kestää 4 viikkoa ja siinä tavataan Valmentaja 5 kertaa joko lähivalmennuksessa tai etänä Teamsin kautta. Ohjelmalla käytetään One to One ohjelman tuotteita 3kpl/ päivä koko neljän viikon ajan. Toiselta viikolta alkaen tulee myös muuta ruokaa mukaan, joiden ohjeet saat Valmentajalta viikottaisella käynilläsi. Ohjeet ovat hyvin yksinkertaiset, joita on helppo noudattaa, ei tarvi miettiä turhia härpäkkeitä, vaan toimia vain annettujen lyhyiden ohjeiden mukaan.

Detox poikkeaa esim. Kymppi pois ohjelmasta siinä, että Detoxilla ei paneuduta ravintoasioihin, ruokarytmiin, yms juttuihin niin tarkasti Ja se on todellakin kuuri, mitä muut ohjelmat eivät ole. Detox voi olla kuitenkin osa One to One Dietin muuta laihdutus suunnitelmaa. Sillä voi aloittaa laihdutuksen tai se voi olla esim kahden Kymppi pois ohjelman välissä. Se sopii hyvin myös, jos paino ja laihdutus jää junnaamaan ylemmillä tasoilla eri ohjelmilla. Me valmentajat opastamme valitsemaan sopivan ohjelman kaikille laihduttajille tai teemme oman jutun tarvittaessa juuri sinulle.

Miksi minä teen juuri nyt Detoxin?

Olin tiistaina päivittämässä ja oppimassa uutta Cambridgen järjestämässä kouutuksessa. Kuten muutkin koulutukseen osallistujat, niin minäkin vaikka olin vain kertaamassa, tekevät itse ohjelman. Muut aikoivat aloittaa omien ryhmien kanssa marraskuun alussa. Minä en malttanut odottaa vaan päätin alkaa heti silloin tiistaina. Nyt tätä kirjoittaessani torstaina on jo 3. päivä menossa.

Detox sopi nyt hyvin, sillä syksy on tullut ja oma pirteys on vähän retuperällä. Paljon olisi kaikkea mitä pitäisi tehdä, mutta ei saa mitään oikein aikaiseksi tai aloitettua. Illalla on mukava istahtaa sohvalle peiton alle ja töllöttää vaikkapa telkkaria tai näpytellä kännykkää…laiskuus huipussaan…

Kevät kesällä tuli muutamia ”koronakiloja” (tekosyy herkkutteluun) enkä ole saannut niitä nyt pois, vaikka oon tietenkin yrittänyt aloittaa joka maanantai katsomaan mitä suuhuni pistän. Oma puolitoista vuotta sitten aloitettu viimeisin laihdutus projektini jäi myöskin keväällä vähän kesken ja siihenkin tarvitaan nyt pieni aloitus tsemppi.

Nyt loppukesästä ja alkusyksystä minulla on ollut pieniä polviongelmia ja senkin takia olisi tärkeää huolehtia painonpudotuksesta, jos haluan jatkossa vielä juosta. Joulukuussa on polveeni tulossa pienen pieni ”operaatio” ruiskun muodossa ja nyt sitä odotellessa joudun joka tapauksessa vähän ottaan rauhallisemmin lenkkeilyt. Joten nyt on hyvä aika aloittaa detox ja samalla antaa polven vähän rauhoittua. Toki ohjemlan aikanakin voi ja kannattaa ja pitääkin liikkua mutta rauhallisemmin ainakin alussa. Toivonkin Detoxin ja jalan kunnostuksen jälkeen voivani taas juosta kevyempänä kohti lopullisia tavoitteitani, niin painon kuin juoksunkin suhteen.

Mitä hyötyä Detoxista on ollut minulle ja asiakkailleni?

Detox tuli virallisesti Cambridge Ohjelman tuotteisiin vuosi sitten ja itse tein sitä jo aiemmin Suomen TJ Annikan Valmennuksessa. Annika on kehittänyt tämän meidän version, kuten myös muut meidän ohjelmat. Vuoden aikan useampi kymmenen asiakkaistani on ehtinyt tehdä Detoxin.

Tässäpä muutamia palautteita asiakkailtani mitä hyötyä ja mikä oli parasta Cambridge Detoxissa:

 • ”uusia kokemuksia, mm. puolukka mukaan!”
 • ”paino tippui ja herkut jäi pois”
 • ”Vatsan turvotus katosi. Hyvät yöunet! Vierotus karkista.”
 • ”hyvät ohjeet, opin juomaan vettä
 • ”painon tippuminen, paremmin jaksaminen ja hyvä olo”
 • ”painonpudotus vireystaso on noussut”
 • vireystaso nousi, huomata että vähemmänkin voi syödä”
 • ”Uutta intoa ja mielenkiinto laihdutukseen palasi.”
 • ”Kun paino tippui, Terveellisempi ruokavalio”
 • ”Opin syömään puolukoita, joka on ollut inhokki. Palasin taas normaaliin ateriarytmiin, erityisesti arkisin. Veden juonnin lisääminen, ruokarytmin saaminen taas säännölliseksi”
 • ”kontrollia ruokailuun painon tippuminen, paremmin jaksaminen ja hyvä olo”
 • ”Hyvä ja kevyempi olo. Energisyys lisääntyi, vatsavaivat helpottui, turvotus poistui. Painonpudotus, Hyvä olo ja kevyempi olo nukkuu paremmin
 • ”Kilot pois ja alkuinnostuksen liikkumiseen, kun sai ylimäärästä rasvaa pois.”
 • kevyen hyvän olon, paino tippu.”
 • ”kevyen olon, paino putos”

Itse olen huomannut Detoksilla aiemmilla kerroilla monia hyötyjä ja tässäpä muutamia omia huomioitani. Virkeämpi energisempi olo ja esimerkiksi saan silloin tehtyä kaikki rästihommat ja innostun ekaviikon loppupuolella siivoilemaan yms. jota en normaalisti ole kovin innokas tekemään. Nukun huomattavasti paremmin muutaman päivän päästä aloituksesta. Sitä kautta myös virkeämpi olo on jo heti aamusta. Usein ekaviikon loppupuolella, kun olen kunnolla ketoosissa virtaa riittää vaikka mihin ja saan kaikkia uusia ideoita ja innostun myös toteuttamaan niitä. Mieliala on samalla myös aina tosi hyvä ja aina ei edes tiedä miten päin olisi, kun on niin hyvä ja energinen olo.

Koska olen yli viisikymppinen on vaihdevuodetkin ollut tuttua jo muutaman vuoden. Niiden oireet yleensä on helpottuneet Detoksin aikana.

Paino on pudonnut tehokkaasti heti ekaviikolla, kun turvotus ja tavarat mahasta on vähentyneet, mutta varsinaista laihtumistakin on tapahtunut  aina useita kiloja neljän viikon aikana. Kun alussa paino tippuu paljon, motvoi se jatkamaan eteenpäin uudella innolla. Koska Detox on vain 4 viikkoa, niin sen jaksaa tehdä helposti ja ruokaa lisätään viikoittain lisää, niin itsellä se on toiminut.

Minäkin olen oppinut Detoxin myötä syömään puolukoita, kuten eräs asiakkaanikin. Ennen inhosin niitä, mutta nyt niitä menee suoraan metsässäkin suuhun. Detoxin jälkeen myös suolankäyttö yleensä vähenee, kun suolaa ei silloin käytetä paljoa ja itsellä tahtoo sen käyttö välillä lipsua. Detoxilla automaattisesti oppii vähentämään suolaakin.

Jos tarvit uutta virtaa, niin kannatta kokeilla Detoxia. Se on nyt helppo tehdä vaikkapa liikkeissäni Raahessa tai Kalajoella minun valmennuksessani tai Kuusamossa Ingan valmennuksessa. Jos et pysty tulemaan paikan päälle tai asut jossain muualla päin Suomea voit tulla valmennukseeni myös etänä. Valmennukseen voit tulla yksin kaverin kanssa milloin vain. Ryhmiä järjestetään myös pitkin vuotta.

Voit lukea minun tämän kertaisesta Detoxixta lisää blogistani, miten se sujuu ja onnistuu…. Laitan tähän alle myös linkin ekaan tarinaan viimeistään perjantaina, joten pääset tästä eka viikon tunnelmiin…

Nyt riittää – erään laihduttajan tarina

Nyt riittää – erään laihduttajan tarina

Nyt riittää – erään laihduttajantarina

Nyt riittää

Nämä sanat lausuin itselleni yhä useammin viimeisten viiden vuoden aikana, kun vaatekaupassa piti aina vain ostaa isompia ja isompia vaatekokoja. Kun portaiden nousu alkoi rasittaa jo muutaman askeleen jälkeen. Kun nuorempana niin hoikka vartalo alkoi peilissä näyttää tunnistamattomalta.

Nyt riittää; mutta mitä sitten?

Ensin piti käydä pitkä verukkeiden tie. Totta kait ihminen alkaa yli viisikymppisenä lihoa, sillehän ei kukaan voi mitään. No naiset nyt vain lihovat, sille ei voi mitään. Eihän ihminen voi lakata syömästä. Pitää olla kehopositiivinen. Ja kaikki dieetit, nehän ovat pelkkää huijausta ja rahastusta. Ja niin edelleen.

Kun verukkeet oli käytetty, sitten taas tuli todettua: nyt riittää.

Sitten kun oikeasti alkoi riittää, niin otin yhteyttä oman paikkakuntani Cambridge valmentajaan Outi Kolehmaiseen, joka vastasi saman tien tekstarilla, pyhäiltana. Tuli heti sellainen olo, että tässä on tekemisen meininki.

Aloitin 1- tasolta, jossa entiset ruokailusysteemit ajettiin alas ja aloitettiin Cambridge-aterioilla. Ne olivat yllättävän hyviä ja antoivat olon, että näitähän voisi syödä lopun ikäänsä. Mutta onneksi tavallista ruokaakin sai pian syödä. Cambridge-ateriat on suunniteltu siten, että juuri kun johonkin lajiin alkaa kyllästyä, sen saa korvata tavallisella ruoalla. Näin ihmisen ei ole niin helppo jäädä koukkuun Cambridge-aterioiden vaivattomuuteen.

Olin varmaan siinä mielessä helppo tapaus, että missään vaiheessa ei tullut hirvittävää ruoan himoa eikä vihaa siitä että ei saa syödä sitä tai tätä. Ilmeisesti oma suhteeni ruokaan ei ollut niin tunneperäinen kuin se voisi olla. Minulle ei tullut tunnetta, että runsaan syömisen estäminen olisi perusturvallisuuteeni kajoamista.

Viikkojen kuluessa vaatteet alkoivat käydä väljiksi. Viime viikkoina olen elellyt positiivista ongelmaa todeksi ostamalla pari numeroa pienempiä vaatteita ja pienentämällä sellaisia asuja, joita ei vielä raski heittää pois. Ja jaksan paremmin. Aloittaessani Cambridge-ohjelman joulukuussa 2019 painoa oli 79 kiloa. Olen käynyt kaikki 6 tasoa läpi ja nyt elokuussa 2020 on jäljellä 64 kiloa eli olen samassa painossa kuin joskus muinoin ennen lasten syntymää.

Enkä olisi ikinä uskonut, että tämä voisi olla mahdollista. Olen kiitollinen Cambridgelle ja Outi-valmentajalleni, joka on antanut selkeät ohjeet ja kannustanut juuri sopivasti, liikunnan suhteen ei koskaan ole tullut ylhäältä annettua patistusta: ”sinun pitää” vaan kysymys, ”miten olet ajatellut liikkua jatkossa?”

Kaikki ei sovi kaikille ja minun tarinani ei ole kaikkien tarina. Mutta kerron tarinani koska haluan kannustaa sinua, joka juuri nyt toteat, että nyt riittää. Lähde rohkeasti tälle matkalle. Minulla se onnistui. Miksi ei sinullakin? Sitä ei voi tietää ennen kuin kokeilee.

Onnea matkaan!

 

Kirjoitan nimettömänä koska työnantajani linjauksen mukaisesti en saa omalla nimelläni esiintyä minkään  toiminimen, yhtiön tai yhtymän hyväksi, jos esiintymiseni saattaa antaa sille kilpailuetua muihin alan toimijoihin nähden.

 

 ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Suuret kiitokset laihduttajalleni ylläolevan tarinan jakamisesta!!

Näin Valmentajan on ollut ilo seurata tämän laihduttajan matkaa ONNISTUJAKSI!  Hän on ollut ahkera ruokapäiväkirjojen täyttäjä ja noudattanut Kymppi Pois ohjelmaa todella hyvin. Lopuksi kävimme vielä 6 tason läpi ja nyt tasapainoilu jatkuu eteenpäin ja serantakäyntejä ei unohdeta!!!