Minä, paljastuksia minusta…

Minä, paljastuksia minusta…

Minä, paljastuksia minusta

Minä on tämän päivän joulukalenterin aihe. Kysyin aamulla Maijalta, mistähän kirjoittaisin seuraavaan eli tähän luukkuun. Maija sanoi: ”sinusta”, joten minäpä kirjoitan nyt ”sinusta” eli minusta, millainen olen luonteeltani, mistä pidän. Mitä harrastan tai teen vapaa-ajalla? Ja ehkä joitain pieniä paljastuksiakin, jos et todella tunne minua…. jutussa paljastuksia epämääräisessä järjestyksessä.

Yllä olevan ja eilen otetun kuvan välillä on aikaa kulunut n. 56 vuotta. Senpä jälkeen tätä maata on taaplattu milloin minnekin suuntaan. Olen ehtinyt asua ja opiskella monella paikkakunnalla, opiskelut mukaan lukien, Pattijoella (joka on nykyään Raahea), Pulkkilassa, Kalajoella, Kempeleessä, Piikkiössä, Lepaalla (Hämeenlinnan lähellä), Tampereella, Ruukissa, Raahessa (keskusta) ja viimeiset yli 20 vuotta olen asunut Kopsassa kotipaikkani lähistöllä omakotitalossa.

Olen ollut kohta 9 vuotta Cambridge Valmentajana. Olen ajanut aiemmin myös taksia ( jonka ratista saattaa minut vieläkin joskus löytää, jos viitsin ajella) ja ollut puutarha- ja erityisopekin. Minun muut työni ja koulutukseni sekä lapsuuden harrastukset voit lukea vanhasta jutusta: Bloggaajan taustaa

sadonkorjuukasviket

 Lempiruokiani

Lempiruokiani ovat kaalilaatikko, jossa paljon sipulia, maksalaatikko sekavihanneksilla, makaronilaatikko, vihannekset kaikissa muodoissa, hernekeitto (parasta suoraan säilykepurkista kylmänä), maito, salaatit, mämmi, joulukinkku, nakit. Lista tietenkin voisi jatkua… kun ruoka on hyvää…. Oon ihan normaali sekaruokainen vaikka oonkin Cambridge Valmentaja.

sadonkorjuukasviket

 Lempi herkut

Tykkään kaikista sokerisista ja rasvaisista herkuista. Erityisesti tykkään suklaasta, laktritsasta, toffeesta, irtokarkeista, salmiakista. Leivonnaisista tykkään mokkapaloista (pitäisköhän tehdä jouluksi???) ja joulutortuista. Lisäksi lämmin pulla kylmällä maidolla on top kolmen joukossa. Eli oikeastaan tähän herkku kohtaan olisi voinut kirjoittaa tooooosi pitkän listan. Joten ei ihme, jos aina välillä pitää tehdä kurinpalautus ja pudottaa joku kilo. Voit lukea lisää minun herkuista vanhasta jutusta Miten sain pidettyä itseni ylipainoisena..

sadonkorjuukasviket

Korkeanpaikan kammo

Minulla on ollut korkeanpaikan kammo niinkauan, kuin muistan. Mutta lapsena, ennen kuin olen osannut kävellä, olen kiivennyt varkain meidän talon katolle ja minut on pitänyt hakea sieltä pois. Olisikohan sieltä peruja kammo korkeita paikkoja kohtaan. Aina kun käyn Tampereella koulutuksissa tai Pentin siskojen luona, käyn Pispalan portailla lenkillä. Ennen uskalsin mennä vain ylöspäin, mutta toissa kesänä uskalsin mennä ensimmäisen kerran portaat alaspäinkin. Se oli itselle iso saavutus.

sadonkorjuukasviket

 Savusauna

Tykkään käydä saunassa. Meillä on sisällä sähkökiuas ja joen rannassa savusauna. Savusauna siirrettiin vanhemmiltani meille yli 20 vuotta sitten. Savusauna oli tärkeämpi kuin autotalli talon rakennuksen jälkeen, joten autotallin rakennus siirtyi muutamalla vuodella sen takia. Oon silloin harjoitellut muurausta, kun saunan kiukaan takus piti muurata. viimeiset kerrokset muurasin kipsi jalassa, kun olin liukastunut töissä ja nyrjäyttänyt nilkan. Onneksi savusaunassa on pimeää ja noki peittää muurauksen, niin kukaan ei näe kuinka ”hienosti” osasin muurata.

sadonkorjuukasviket

Pakkomielteet

Kun liikun lomareissuilla tai muuten jossain päin suomea, niin käyn aina jossakin mahdollisimman korkealla mäellä tai pakallisilla kuntoportailla. Näitä portaita ja ”pikkumäkejä” onkin sitten kertynyt muutaman vuoden aikana useitaki…. Pohjoisen Saana, Pallas, Ylläs Levi ja muutama muu kukkula sielläkin on tullut noustua ylös. Viime kesänä valtasin Helsingin lomareissulla mennessä Vaasan kahdet kuntoportaat ja Helsingin suunnalla Paloheinän ja Malminkartanon portaat. Menoa hidasta vähän maaliskuun kompurointi vain.

sadonkorjuukasviket

 Pitkä lenkki

Pe 18.3.2022 klo 8.30 lähdin pitkälle kävelylenkille. Siitä tulikin sitten vähän suunniteltua pitempi. Olin kotona ma 21.3. klo 16.30. Matkaakin tuli n. 180 km, kun liftasin välillä toisenlaiseen kulkupeliin. Sain kolmannen kulkupelinkin matkalla eli kävelykepit ja taisinpa liikkua välillä sängylläkin ja pyörätuolilla. yms. ja kotiin pääsin taksilla…

Reissu tuli tehtyä ja palasin nilkka nyrjähtäneenä ja sääri- ja pohjeluu oli poikki. Elämäni toinen kipsi oli tullut lenkillä vielä jalkaan ja vähän rautaakin.

No tämä ei kauaa haitannut. Täällä jutussa mainitulla juhannuksen reissulla, kävelin jo Iso-Syötteen huipulle pikku mutkien kautta ja heinäkuussä muutamia pikkuportaita sekä Helsingin ympäri kävely 18km yms. pientä lenkkeilyä. Nytpä onkin jo vähän enempi vauhtia, joten elämä jatkuu pienen hidastuksen jälkeen.

sadonkorjuukasviket

Missä minun mieleni lepää

Metsä on minulle tärkeä paikka jo lapsuudesta asti. Muutama vuosi sitten sain isältäni muutaman hehtaarin metsää. Aikoinaan minulla oli tarkoitus mennä metsä alalle, mutta en päässyt yleisjaksolta ensimmäisen vuoden jälkeen opistoon, niin se sitten jäi. No nyt sitten vanhoilla päivillä olen ollut isäni opissa ja opetellut hoiteleen itse metsiä. Viime kesä jäi väliin sattuneesta syystä, mutta eiköhän raivaukset odota ens kesään. Kun metsässä liikkuu mieli kyllä lepää ja saa olla itsensä kanssa ihan rauhassa…

sadonkorjuukasviket

Lempi lukemiseni ja tv ohjelmani

Luen iltaisin nukkumaan mennessä Aku Ankkoja tai jotain esim liikuntaan liittyviä opuksia.

Koska jalan takia olen joutunut välillä käymään uimahallissa vesikäveleen ja inhoan sitä, kun siellä on kylmää ja tylsää mennä altaan päästä päähän eestaas, niin olen kuunnellut kirjoja. Kirjat on ollut lähinna elämänkertoja yms.

Lukemisen lisäksi teen iltaisin välillä sudokuja ja niihin jään välillä koukkuun.

Telkkarista katson aina aamun ensimmäiset uutiset ja välillä iltauutisetkin.. Juuri muuta en sitten katsokkaan paitsi tunnustan, että katson Salattuja elämiä. Joskus vaan jää jemmaan useampi jakso, niin katosn sitten viikonloppuna nauhalta jos muistan. Nyt taitaa olla pari viikkoa katsomatta. No joulu tulossa, niin eiköhän ehdi katsoa nekin.

sadonkorjuukasviket

Kuvien räpsiminen

Minun yksi lemppari harrastus on kuvien räpsiminen. Otan milloin ja mitä sattuu. Joskus onnistuu hyvin ja joskus ei. Kuvaan mielelläni kasveja sekä ruokia. Minulla on kotona keittiössä ”kuvauspömpeli” jonka sisässä voin kuvata ruokia tai joskus muutakin. Ehkä olet jonkun ruokakuvan nähnytkin täällä minun jutuissa ja somessa. Maija joskus huomauttaa, että ”taasko kuvaat?” Ei enään ymmärrä vissiin mun ”harrastusta”. Kun kuvaus paikka on keittiössä, voi sinne nostaa ruokalautasen ja kuvata. Ei tarvi miettiä sen enempää, kun tulee ahaa elämys, että nyt otetaan kuva.

Ruokien ja kasvien kuvia minulla riittääkin sitten joskus yli oman tarpeenkin. Joitain minun kuvia löytyykin tällä hetkellä One 2 one Dietin eli meidän uudesta Lyhytohjelma oppaasta.

sadonkorjuukasviket

 Haave

Minun yhtenä isona haaveena on päästä Karhunkierroksen Nutsille juoksemaan tai oikeastaan konttaamaan ainakin loppumatka. Matka on 34 km ja siellä on kunnon nousuja ja laskuja. Unelmoin aiemmin, siitä ja ajattelin, että en uskalla, kun siellä on portaita ja noita riippusiltoja.

Toissa kesänä, kun uskalsin Pispalan portaat tulla alas, päätin, että uskallan Karhunkierroksenkin portaisiin ja mäkiin. Niinpä sitten vuosi sitten syksyllä kävin pienen karhunkierroksen useamman kerran ja Valtavaaran sekä muutaman muun ”pikku mäen” Nutsin reitiltä. Viime keväänä en päässyt jalan takia, mutta nyt olisi taas tavoitteena päästä toukokuussa Nutsin polkujuoksu tapahtumaan.

sadonkorjuukasviket

 Blind Chanel fani

Seuraan Blind Chanelin somejuttuja ja muitakin heidän tapahtumia yms. Oon fani tai ainakin melkein… Viime juhannuksena olin Pudasjärvellä heidän keikalla ja ois tarkoitus mennä heti joulun jälkeen Helsinkiin heidän suurimpaan jäähalli keikalle. Ja onpa tullut muuallakin päin suomea mentyä heidän takiaan. Ehkä tuo fanitus liittyy jonkun toisen henkilön fanitukseen kuitenkin….niin oiskohan tämä tällaista pakko fanitusta. Pojilla on kyllä hyvä meininki keikoilla, joten kyllä niitä voi seurailla näin vanhakin täti-ihminen… ja olla fani.

sadonkorjuukasviket

 Lisää harrastuksia, joita kaikki ei ymmärrä

Kauppareissuilla tutkin elintarvikkeiden pakkausmerkintöjä ja vertailen niitä. Räpsin välillä tuotteista kuvia. Onneksi kukaan ei oo nakannut minua kaupasta vielä pihalle. Saatan tutkia joskus tuntikaupalla, kun sille päälle satun eikä ole kiire. Sieltä saa hyvää aineistoa tänne blogiini. Samalla opin eri tuotteiden kaloreita ja muita ravintotietoja. Ne tiedot ovat tarpeen myös omassa valmennustyössäni laihduttajien kanssa. Ja jos totta puhutaan, niin minua ne kiinostaakin todella paljon.

sadonkorjuukasviket

Luonteeni

Olen rauhallinen, iloinen, positiivinen ainakin omasta mielestä. En ota aina kaikkea niin vakavasti ja olen mielestäni huumorintajuinen. Harvoin suutun tai hermostun. Jos suutun, niin silloin kannattaa olla kaukana. No sitä ei ole tainnut monesti elämäni aikana tapahtua. Tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä ja olen unelmieni ammatissa.

Ryhmien pitäminen on sitä mistä oikein nautin, vaikka pohjimmiltani olen ujo. Mutta jos saa puhua ja keskustella siitä mistä tietää ja mikä kiinnostaa, niin saatan päästä oikein kunnolla vauhtiin ja innostua vähän liikaakin joskus. Varsinkin jos pitää puhua ravitsemukseen liittyvistä aiheista, jotka on mun lemppareita.

Aikoinaan pidin opettajan työstäni ja opettamisesta. Mutta jos joudun johonkin tilaisuuteen, missä on paljon ihmisiä ja joudun puhumaan jotain muuta kuin työhöni liittyvää, jännitän tosi paljon. Ja olenkin kaiken maailman kokouksissa tai tapahtumissa yleensä hiljaa, jos ei oo pakko puhua.

Minusta löytyy siis minä ja se toinen minä….tilanteesta riippuen ja puhun silloin, kun ”huvittaa” ja jos huvittaa…

sadonkorjuukasviket

Paras aika vuorokaudesta

Paras aika vuorokaudesta on aikainen aamu ja aamulenkit Olipa keli mikä vaan, niin meen lenkille, jos on lenkkipäivä. Kesällä saatan lähteä jo kuuden aikaan, jolloin on mukava kuunnella metsässä linnunlaulua ja katsoa luonnon heräämistä. Talvella lähden vähän myöhemmin yleensä. Koskaan en käy illalla lenkillä.

Pakkanen ei haitta lenkkeilyä, kun vain pukeutuu oikein.

sadonkorjuukasviket

Yksi paljastus vielä liittyen tähän kirjoittamiseen:

En voinut mennä aikoinaan lukioon, koska inhosin ainekirjoitusta. Minulla ei ollut yhtään mielikuvitusta. Enkä koskaan ole oppinut oikein kirjoitussääntöjä enkä varsinkaan yhdyssanoja, niin jos täällä on jotain hölmöä, niin se johtuu vain siitä… Mutta nyt vanhempana kirjoittaminen on ihan mukavaa, kun ei sitä ota liian vakavasti.

Tässäpä oli muutama pikku paljastus minun elämästä ja millainen minä olen. Päätteleppä niistä sitten millainen olen. Mottoni on että kaikki saa olla sellaisia, kuin ovat ja elää niinkuin parhaaksi katsovat. Elämä ei saa olla niin vakavaa eikä tiukkapipoista…

Tässä vielä juttua millainen olin noiden kahden ylimmäisen kuvan välillä n. 20 v sitten.. Kts tästä.

Pääset linkeistä katsomaan lisää tämän vuoden ja aiempien viuosien joulukalentereiden luukkuja…

Motivaatio-ohjelma, millainen se on?

Motivaatio-ohjelma, millainen se on?

Motivaatio-ohjelma, millainen se on?

Motivaatio-ohjelma, tiedätkö millainen se on tai oletko jo tutustunut siihen? Kenelle se sopii, millaisia kokemuksia asiakkaillani on siitä?

Motivaatio-ohjelma on yksi One 2 one Dietin (Cambridge Ohjelman) ohjelmista. Se on tehty alkuaan yhteistyössä Ben Furmanin kanssa. Ohjelmalla käydään läpi motivaatioon vaikuttavia asioita positiivisen ajattelun kautta, jolloin esimerkiksi ei sana ei kuulu ohjelmalle.

Aiemmassa versiossa ohjelmassa syötiin taso-ohjelman mukaisesti. Tänä vuonna uudistetussa Motivaatio-ohjelmassa mikään ruoka ei ole kiellettyä, joten ohjelma sopii hyvin niille, jotka haluavat välillä herkutella tai syödä viikonloppuna enemmän. Sopii hyvin ”säätäjille” ja niille joilla tulee usein poikkeamia laihdutuksen aikana. Laihdutus ei kaadu lipsahduksiin, kun ne tehdään suunnitellusti tai joskus ei niin suunnitellusti. Ohjelman voi käydä läpi edelleen myös ilman herkkuja syömällä taso-ohjelman mukaisesti. Erityisesti ohjelma sopii aiemmin Cambridge Ohjelmalle olleille, mutta myös uudetkin asiakkaani voivat sen tehdä.

sadonkorjuukasviket

 Milloin ja missä voit tehdä ohjelman.

Motivaatio-ohjelma kestää 12 viikkoa ja yhteensä 13 tapaamista kerran viikossa. One 2 one Dietin aterioita käytetään jokaisella viikolla 3 /pv, joilla turvataan ravinteiden saanti. Tarkemmat ohjeet eri viikoille saat valmennuksessa, johon voit osallistua yksin, kaverin kanssa tai ryhmässä. Voit tehdä sen valmennuksessani Raahessa, Kalajoella tai ETÄNÄ Teamsin kautta, mikäli olet muualta päin Suomea.

Yksilövalmennukseen voit osallistua oman aikataulusi mukaan viikoittain sekäaloittaa ja varata aloituskäynnin ajanvarauksesta www.outikolehmainen.fi . Aloituskerta kestää 45 min ja seuraavat kerrat aina 30 min. Jos tulet ryhmään, ryhmän kesto on kerran viikossa 1h. Uudet ryhmät alkavat Raahessa Ma 2.1 klo 18 ja Ma 9.1 klo 11 sekä Etä -ryhmä to 12.1 klo 19. Ryhmiin on ilmoittauduttava ennakkoon ja ryhmäkoko max. 8 henk.

Jos mietit ja haluat tietää enemmän, voit soittaa 0400 895484 tai varata ilmaisen tutustumisen 30 min ajanvarauksesta.

sadonkorjuukasviket

 Mitä valmennuksessa tapahtuu?

Yksilövalmennuksessa tai ryhmässä teemme punnitukset yms ensin. Juttelemme miten edellinen viikko on mennyt sekä hieman vielä edellisen viikon aiheesta. Käymme läpi Motivaatio-ohjelman vihkosesta kyseisen viikon tehtävän sekä viikon ruokajuttuihin liittyvät ohjeet ja suunnittelemme seuraavan viikon jutut. Opettelemme samalla tulevaan painonhallintaan liittyviä asioita. Motivaatiovalmennus sopii hyvin ryhmävalmennukseen, jossa ryhmäläiset saavat toisten kokemuksia ja oppivat myös niistä.

sadonkorjuukasviket

 Valmennuksessa olleiden kokemuksia

Syksyn aikana motivaatiovalmennuksessa olevat kertoivat pitäneensä tästä uudistuneesta ohjelmasta. Kun mikään ei ollut kiellettyä ei mielitekoja tullut niin helposti. Sai syödä välillä hampurilaisia, pizzaa. karkkia, käydä kaverin kanssa pullakahvilla. Eräälle oli tärkeää saada ottaa ne saunajuomatkin, ja laihdutus ei kaatunut siihen eikä se ollut tällä keretaa kiellettyä. Nämä normaalisti laihdutuksen aikana ”kielletyt” jutut olivatkin monelle tärkeä juttu, kun saikin nyt syödä niitä ihan luvalla. Laihduttajat pitivät myös siitä, että oli joustoa esimerkiksi milloin söi ja minkä verran.

Ohjelmalla olleista osa koki myös, että he hallitsevat nyt paremmin painonhallinnan, kun tietävät mitkä ovat ne haastavat kohdat ja osaavat toimia nyt paremmin niiden kohdalla. Eräs laihduttaja piti erityisen tärkeänä armollisuutta itselleen. Ja se että ei tarvitse aina olla täydellinen tuli myös esille.

Laihduttajat saivat hyviä tuloksia. Esimerkiksi syksyn ryhmän keskipudotus oli n. 10 kg 12 vk:n aikana.

Itse valmentajana koen, että motivaatio-ohjelma on paras Cambridgen ohjelmista tällä hetkellä ja erityisesti ryhmässä tehtynä, mutta se onnistuu hyvin myös yksilövalmennuksessakin. Oikein innolla odotan alkuvuotta ja uusien ryhmien alkamista sekä myös yksilövalmennuksessa ohjelmalla aloittavia. Eräs motivaatiovalmennuksen tehneistä aikoikin tehdä ohjelman vielä uusiksi pienen tauon jälkeen.

Tervetuloa mukaan Motivaatio-ohjelman valmennukseen!! Kysy rohkeasti lisää, jos alkoi kiinostamaan.

Pääset linkeistä katsomaan lisää tämän vuoden ja aiempien viuosien joulukalentereiden luukkuja…

Valmentajan päivä

Valmentajan päivä

Valmentajan päivä

Valmentajan päivä vaihtelee paljon mm. vuodenajasta riippuen tai onko koulujen loma-aika. Voin itse päättää yrittäjänä milloin teen töitä ja milloin jotain muuta. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on myös tärkeä osa päivääni nykyään.

sadonkorjuukasviket

Valmentajan aamu

Yleensä nousen ylös n. klo 6 olipa sitten työpäivä tai viikonloppu. En osaa nukkua pitempään vaikka olisin illalla valvonut. Herättyäni keittelen kahvit ja katson aamun ensimmäiset uutise kolmoselta klo 6.30. Aamukahvin aikaan monesti viestittelemme kaverin kanssa. Jumppailen hissukseen tai teen jotain liikkuvuus juttua tms mitä milloinkin.

Valoisana vuodenaikana saatan lähteä aamu-uutisten jälkeen heti lenkille, mutta näin pimeänä aikana harvemmin niin aikaisin, koska Maijalla on osana aamuista kouluun lähtö ennen kahdeksaa ja vien Maijan sinne.  Jos Maijalla on myöhempi meno saatan käydä ennen lähtöä jo lenkillä. Työni hyvä puoli on että voin olla kotona aamuisin Maijan kanssa ennen koulupäivää.

Kun vien Maijan kouluun, niin joinakin päivinä palaan kotiin vielä lenkille ja nyt viimeaikoina olen saattanut mennä uimahallille jumpaan tai vesikäveleen. Nämä minun aamun liikunnat ovat minulle se tärkeä osa hyvinvointiani.

sadonkorjuukasviket

Työajat

Raahessa valmennan syksyllä ja keväällä 3-4 pv viikossa ja Kalajoella yhden päivän. Loma-aikoina ja hiljasina vuodenaikoina pidän enemmän vapaita tai teen lyhyempää päivää ja kun on kiireisemmät ajat teen pitempiä päiviä ja useammin.

Työajat vaihtelevat Maijan lukujärjestyksen mukaan. Aloitan ei liikunta-aamuina klo 9-10 ja lenkkipäivinä 10-11 aikaan. Iltapäivisin pidän liikkeen kiinni yhden tai puoli kolmen aikoihin n. tunnin ajan, mikäli kuskailen Maijaa koulusta. Jos ei ole kuskausta saatan käydä lounaalla tai asioilla. Nämä iltapäivän ajat ovat muutenkin yleensä rauhallisia. Palaan takaisin tauolta klo 14 tai 15.30 ja pidän liikkeen auki n. klo 17 asti ja sen jälkeen jatkuu usein vielä varattuja valmennuksiakin. Joskus menen välillä kotiin ja jatkan vielä illalla etävalmennuksia.

Joskus teen töitä myös viikonloppuna, mutta nykyään harvemmin. Tammikuun ryhmistä Kymppi pois ryhmiä en saanut mahtumaan viikolle, joten ne on sitten sunnuntai-iltaisin ja voin ottaa ennen tai jälkeen yksilöasiakkaitakin, mikäli Kymppi pois -ryhmät alkavat.

sadonkorjuukasviket

Valmennus ja tuotemyynti

Olen Cambridge Valmentaja One 2 one Diet :llä, joten päivän aikana käy valmennettavia asiakkaita ajanvarauksella. Nyt liiketilojen suurennettua alan jälleen enemmän pitämään myös ryhmiä. Asiakkaita, jotka käyvät ostoksilla, käy pitkin päivää. Jos olen varattuna ostoksille tulevat voivat istua odottamaan, kunnes vapaudun ajanvaranneen asikkaan valmennuksesta. Monet ostajat soittavatkin ennalta, miten on tyhjiä välejä valmennusten välillä, niin ei tarvitse sitten odotella.

Usein käy asiakkaita myös tutustumassa valmennuksiin, ennen kuin päättävät aloittavatko valmennuksessani. Etävalmennuksia teen päivällä normaalin työajan puitteissa, mutta myös usein illalla kotonakin. Pyrin iltaisin keskittämään etäjutut yhdelle illalle.

Työpäivän aikana teen myös markkinointia, somejuttuja, asiakashankintaa sekä pidän yhteyttä vanhoihin asiakkaisiini ja tarkoitus onkin nyt ottaa enemmän yhteyttä vanhoihin ja jututtaa miten painonhallinta on sujunut tms. Minulla käy paljon vanhoja asiakkaita myös tarkistuskäynnillä, jolloin katotaan miten on mennyt ja onko paino pysynyt tavoitteessa vai tarvitaanko pientä ryhtiliikettä.

sadonkorjuukasviket

Työpäivääni kuuluu myös tuotetilausten tekoa, hyllyyn laittoa, päiväysten tarkistusta ja ihan sitä normaalia ”kaupan” juttua kuten kirjanpitäjän kanssa kirjanpitoasioita yms. ja palavereita pääpaikan ja toisten Valmentajien kanssa.

Olen myös mentorina muutamalle neuvojalle, ohjaajalle sekä tulevalle Kalajoen Valmentajalle. Kouluttaudun myös itse valmentajana säännöllisesti, joten aina silloin tällöin olenkin koulutuksissa Tampereella tai Pietarsaaressa tai Teamsin kautta. Jos sinua kiinnostaa valmentajan työ otathan yhteyttä ja kysy lisää minulta 0400 895484. Raahessakin olisi tilaa uudelle valmentajalle tai jos olet muualta päin Suomea, kerron silti mielelläni lisää.

Työpäivien jälkeen olenkin usein kotona ja välillä on esim. Maijan jalkapallotreeneissä käyttöä yms. Tällä hetkellä en juuri liikuntaan liittyvien juttjen lisäksi harrastele suuremmin muuta. Olen iltauninen, niin pyrin menemään ajoissa nukkumaan. Niin onhan meillä Jamppa hamsu vielä, jota pitää iltaisin ruokkia…

Kesäaikaan, kun on valmennusten kannalta rauhallisempaa, olen jonkin verran metsän harvennuksissa yms. Viimekesänä ne jäikin väliin pienen jalkaongelmani takia, mutta ensi kesänä sitten siitäkin edestä.

sadonkorjuukasviket

Lomia en pidä yhteen kyytiin yleensä viikkoa enempää, sillä pidän niitä aina tarpeen mukaan vuodenajasta riippuen tai teen lyhennettyä työviikkoa. Kuten nyt jouluviikollakin lopetan työt keskiviikkona ja käyn seuraavan kerran ti 27.12 töissä päivän. Silloin on joulukilojen punnitustalkoot Raahessa klo 12-18, jolloin kaikki halukkaat voivat tulla tarkistamaan ilmaiseksi painonsa ilman ajanvarausta. Muutama normaali aloitusaika myös sille päivää. Loppuviikosta lähdenkin Maijan kanssa Helsinkiin Blind Chanelin keikalle yms.  Saatan käydä sitten la ja su pikavisiitin töissä ja Maanantaina 2.1 aloitan oikein työt ja eka Motivaatio -ryhmäkin alkaa.

Nautin työstäni Cambridge Valmentajana. Tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä ja saan auttaa heitä painonhallintaan liittyvissä asioissa. Tämä työ on minulle välillä myös se harrastuskin, koska siihen kuuluu monenlaisia juttuja. Esimerkiksi napsin lenkeillä ja milloin missäkin kuvia, joita käytän sitten somessa tai vaikkapa täällä joulukalenterissani. Koulutusreissut ovat aina vähän niinkuin lomareissuja. Joten työ ja harrastus samassa paketissa, joten voisiko päivät paremmin mennä…

Nyt joulun aikaan lomailen ja sitten tammikuussa alkaakin taas täystohina ja sitä jo innolla odotan.

Yllä kuva nettiprofiilistani, joka löytyy www.outikolehmainen.fi Löydät sieltä myös ajanvaraukseni yhteystietoni ja sieltä voi jättää myös soittopyynnön. Työaikani ja muuta ajankohtaista löydät täältä blogistani Cambridge Valmentaja sivulta.

Pääset linkeistä katsomaan lisää tämän vuoden ja aiempien viuosien joulukalentereiden luukkuja…

Kymppi pois ja ruokavalintojen harjoittelua

Kymppi pois ja ruokavalintojen harjoittelua

 Kymppi pois ja ruokavalintojen harjoittelua

Kymppi pois -ohjelma on yksi One 2 one Dietin (Cambridge Ohjelma) laihdutus ohjelmista. Ohjelma kestää 10vk ja siinä on 11 tapaamista. Ohjelman voi tehdä yksin oman aikataulun mukaan tai ryhmässä. Tämä ohjelma on varmaan ollut niitä suosituimpia ohjelmia, lähes yhdeksän vuoden valmentaja urallani ja se on muuttunut aiemmasta jonkin verran. Kerron tässä jutussa muutamia asioita Kymppi pois -ohjelmasta.

sadonkorjuukasviket

Kymppi pois -ohjelmalla käydään kaikki tasot 1-5 läpi kymmenen viikon aikana. Jokaista tasoa ollaan 2vk, jolloin jokaisella tasolla harjoitellaan tiettyjä asioita. Aluksi lähdetään kolmella Cambridge aterialla ja saadaan kaikki entiset tavat ja jutut pois. Sen jälkeen aletaan rakentamaan taso tasolta ruokatapoja yms. uusiksi. Kaikki tasot rakentuvat aina aiempien päälle.

sadonkorjuukasviket

Kymppi pois ohjelmalla lisätään eri ruoka-aineita tasojen mukaisest. jo toisella viikolla tulee mukaan marjat ja puolukka onkin meidän suosikki marja. Monet ovatkin oppineet ohjelmillamme syömään puolukoita ja muita marjoja. Moni valitteleekin jo ennen joulua, että marjat ovat loppuneet pakasteesta ja on jouduttu jo hakemaan kaupastakin. Seuraavilla tasoilla lisätään kasviksia ja proteiiinia ja aika pian myös hiilihydraatteja ja perunakin kuuluu Kymppi pois -ohjelmalle. Ohjelmalla syödäänkin ihan tavallista monipuollista ruokaa tasojen edetessä, eikä vain kanaa ja salaattia, kuten moni laihduttaja tekee. Ohjelmalla opetellaan tekemään maukasta ruokaa myös kasviksista.

sadonkorjuukasviket

Kymppi pois -ohjelmalla harjoitellaan mm. ateriarytmiä, annoskokoja, kylläisyyttä ja mietitään mistä ne kilot on tullut. Samalla opetellaan tulevaa painonhallintaa ja tehdään oivalluksia omista ruokailutavoista ja miten kannattaa toimia sitten painonhallinta vaiheessa.. Entisiin tapoihin ei kannata palata, sillä painon saa kyllä sitten helposti takaisinkin jos palaa niihin.

sadonkorjuukasviket

Kymppi pois ohjelmalla käytetään Cambridge aterioita tasojen mukaisesti alussa 3 ja viimeisillä viikoilla 1 kpl./ pv. Näin turvataan ravinteiden saanti silloin, kun energiatasot ovat matalia.

Ohjelmalle kuuluu myös valmennus, jossa käydään pääsääntöisesti kerran viikossa ja minulle voi tulla valmennukseen Raaheen ja Kalajoelle. Jos olet muualta päin onnistuu valmennus nykyään myös etänä Teamsin kautta.

Jos haluat ryhmään, Raahessa alkaa Kymppi pois -ryhmä Su 8.1 klo 18.00 ja Etänä klo 19.00. Ryhmiin ilmoittauduttava ennakkoon. Ryhmäkoko max 8 henk.

Jos heräsi mielenkiinto, kysy lisää p. 0400 895484 tai katso www.outikolehmainen.fi ja tässä blogissakin on aukioloajoista yms tietoa Cambridge Valmentaja sivulla.

Pääset linkeistä katsomaan lisää tämän vuoden ja aiempien viuosien joulukalentereiden luukkuja…

Joulukilot pois ennen joulua

Joulukilot pois ennen joulua

Joulukilot pois ennen joulua.

Joulukilot pois ennen joulua on nyt vajaan kahden viikon aikana tavoitteena. Usein laihdutetaan joulun jälkeen, mutta voisiko ne kilot ottaa pois jo ennen joulua? Toki olen jo syksyn aikan pudottanutkin näiden koronavuosien ja kevään jalkaongelmien tuomia kiloja ja ihan mukavasti on lähtenytkin. Nyt sitten olisi jouluaattoon aikaa 12 päivää, joten vielä ehtii sopivasti keventää ennalta ne joulukilot…

sadonkorjuukasviket

Miten sen teen?

Joulukilojen poiston aloitan tiukalla 1 tasolla ja syön päivän aikana 3 Cambridge -ateriaa. (One 2 one Diet) ja juon lisäksi kahvia, Cambridge -mehua sekä vettä. Olen tällä tasolla kunnes pääsen ekaan kahden kilon pudotukseen ja sitten kilo 2 tasolla ja jos vielä jää päiviä jäljelle meen 3 tasolle.  Eiköhän joulukin jo sitten tuu ja joulukilot on ennalta pois. Sittenpä voikin parina päivänä syödä rauhassa myös herkkujakin.

Kaikki paino, mikä lähtee nyt, ei ole läskiä, vaan siinä on myös nestettä ja tavaraa mahassa, niin siksi useampi kilo putoaa. Mutta samoinhan jolunakin paino nousee enempi, kuin läskiä tulee, mutta tilanne tasoittuu sitten muutaman päivän päästä joulun jälkeen. Toki oma laihdutukseni jatkuu sitten taas joulun jälkeen uusin tavoittein ja ohjelmin. Me valmntajatkin välillä tiukennetaan.

sadonkorjuukasviket

Mitkä ovat minun lemppari ateriat?

Voin syödä oikeastaan kaikkia Cambridgen aterioita, vaikkakin ne lempparitkin on, joita sitten syön enemmän. Lempparit on vaihdelleet vuosien kuluessa ja Puuro on aina ollut top 3 listalla. Tällä hetkellä syön eniten Cappucino -pirtelöä, jota en vuosiin juurikaan syönyt. Sen koostumus hieman muuttui joku aika sitten ja nyt se on se minun kaikkein suosituin tuote. Olen huomannut, että monen asiakkaani kohdalla on käynyt samoin.

Keitoista pidin ennen eniten Kana-sienikeitosta, mutta nykyinen kasviskeitto krutongeilla on vienyt voiton siitä.  Se taitaakin olla asiakkaidenikin kohdalla se suosituin keitto. Kirsikka-smoothie puolukoilla on aina minun herkku, mutta kun nyt ensin muutamaan päivään en syö edes puolukoita, niin taitaa se jäädä odottamaan niitä puolukoita. Vaniljasta tuli viime tilauksessa uusittu vanilja pirtelö, jota en ole vielä maistanut. Se on nyt myös laktoositon tuote. Mutta eiköhän sekin pidä jälleen maistaa ja ottaa käyttöön.

Pitääkin maistaa kaikki maut jälleen läpi, niin ei tiedä mikä nousee tällä kertaa ylitse muiden. Suklaa valmisjuoma unhtui suosikkituotteistani, joten tässäpä siitä vielä. Se on helppo, kun ei tarvitse edes sekoitella veteen, vaan on heti valmis juotavaksi. Sekin kuuluu niihin top 3 tuotteisiin lähes aina.

sadonkorjuukasviket

Lämmintä mehua

Koska yleensä aina 1 tasolla ketoosissa palelee, olen varannut Cambridgen punaista mehua juomaksi. Se on hyvää lämpimänä ja voisin juoda sitä vaikka kuinka paljon. Usein juon töissä sitä lämpimänä ihan muutenkin vain, kun en viitsi keittää kahvia. Mehuun, kun laittaa glögimaustetta, saa hyvää ja kevyttä glögiäkin. Onneksi kahvia voi juoda tällä tiukimmallakin tasolla. Ilman isoa mukia aamukahvia kuuden jälkeen ei aamu ala. Tästä se eka päivä on lähtenyt liikkeelle iloisin mielin.

sadonkorjuukasviket

Pääset linkeistä katsomaan lisää tämän vuoden ja aiempien viuosien joulukalentereiden luukkuja…