Porkkanapuolukkalaatikko

Porkkanapuolukkalaatikko

porkkanapuolukkalaatikko

Porkkanapuolukkalaatikko

Porkkanapuolukkalaatikko, oletko kokeillut? Tein porkkana- ja lanttulaatikkoa. Ennen uuniin laittoa keksin, että tehdäänpä vähän erilaista tällä kertaa.

porkkanalaatikkoa puolukoilla

Porkkanapuolukkalaatikoiden ohje

500g porkkanasose (33 kcal/100g) -> 165 kcal

2dl kiehumaitoa (45 kcal/100g) -> 90 kcal

2 kpl (55g/kpl) kananmunia (134 kcal/100g) 147 kcal

50g spelttimannaa (324 kcal/100g) -> 162 kcal

40g siirappia (318 kcal/100g) -> 127 kcal

suolaa, valkopippuria

200g jäisiä puolukoita (39 kcal/100g) -> 78 kcal

Koko annos 3 foliovuokaa yht. 769 kcal

1ltk kypsänä n. 400g / 256 kcal -> 64 kcal / 100g

Käytin valmista kaupan porkkanasosetta. Sekoitin kaikki ainekset porkkanasoseeseen ja kaadoin kolmeen pieneen foliovuokaan. Paistoin uunissa 180 C n. 1h. En katsonut tarkkaa aikaa.

Puolukat laitoin jäisenä siksi, että ne pysyisivät paremmin kasassa ja väri erottuisi kypsänä paremmin. Väri pysyikin aika hyvin ja suurin osa laatikkoa oli oranssia ja puolukoiden läheltä punertavampaa.

Puolukat sopivat porkkanalaatikkoon tosi hyvin. Aion tehdä myös uusiksi joku kerta. Alkuun oli tarkoitus tehdä ihan tavallista, mutta sittenpä tehdessä ajattelin, että kokeillaanpa puolukoita ja kannatti.

Tässä porkkanalaatikossa ei ole ollenkaan rasvaa, josta johtuen energiapitoisuus on pienempi. Siirapin olisi voinut jättää pois, mutta kun laitoin puolukoita sekaan, sai siitä hieman makeutta mukaan. Jos haluaa enempi makeutta, voi siirappia laittaa vähän enempi. Siirappi nostaa kuitenkin helposti energiamäärää. Kiehumaitoa laitoin, koska teimme aiemmin riisipuuroa, ja maitoa jäi siitä ylimääräistä. Yleensä laitan kevytmaitoa laatikkoon.

Jos laatikkoon olisi laittanut hieman öljyä, olisi laatikko ollut lautasmallin mukaa tehty. Laatikossa Porkkanasta ja puolukasta tuli kasvikset, kananmunasta ja maidosta proteiinia, maidosta kalsiumia ja mannaspeltistä täysjyväkuitua.

Tätä laatikkoa voi syödä One 2 one Dietin laihduttajat kolmannelta viikolta lähtien esimerkiksi Kymppi pois -ohjelmalla,

Lisää minun porkkanalaatikko sekoituksia löytyy esim. kalenterin vanhasta julkaisusta Porkkanalaatikko meidän tapaan

Pääset linkeistä katsomaan lisää joulukalentereiden luukkuja, myös aiemmilta vuosilta..

MAIJAN PORKKANALAATIKKO

MAIJAN PORKKANALAATIKKO

Maija halusi ruuaksi porkkanalaatikkoa ja sitähän piti sitten tehdä.
Meillä ei käytetä juuri koskaan porkkanalaatikossa riisiä. Usein laita kauramannaa tai jätän ryynit kokonaan pois, jolloin laatikosta tulee entistä kevyempää. Kaura manna on tehty  kauran täysjyvä rouheesta 55% ja mannasuurimoista. Kauramanna on myös runsaskuituinen eli huomattavasti parempi vaihtoehto kuin tavallinen vaalea puuroriisi tai tavallinen mannaryyni.

Meidän tämän kertainen ohje:

2kg porkkanoita
1,5 dl kauramannaa
4dl Maitoa
2 kananmunaa
suolaa
valkopippuria

Olisin laittanut 2 rkl siirappia mutta ei ollut…

Kuori ja keitä porkkanat. Soseuta sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon muut aineet.
Tein seoksesta löysän, sillä kauramanna imee nestettä kypsyessän.
Kaada uunivuokaan ja paista uunissa n. 175 asteesssa 2-3h. Mitä pitempään hauduttaa sitä parempaa tulee. Laatikkoon ei tarvitse laittaa kermaa eikä pinnalle voita tai korppujauhoja, joita usein ohjeissa on.

Jos haluaa helpon laatikon, niin kaupasta löytyy valmista porkkanasosetta. Silloin ei tarvitse kuin sekoittaa kaikki aineet keskenään ja nakata uuniin.

Valmiin porkkanalaatikon voi tarjoilla kalan tai lihan kanssa, perunaa ei välttämättä tarvitse olla, sillä kauramannasta saa hyvin hiilihydraatteja lautasmallin neljännekseen.